Het slachtoffer met Antoine Princen en Olivier Bony

Het slachtoffer met Antoine Princen en Olivier Bony is de kortfilm van Michaël Roskam. Schrijver Dimitri Verhulst heeft het scenario geschreven. Opmerkelijk is dat hoofdrolspeler Antoine Princen geen acteur is, maar een voormalig bajesklant.

Andere kortfilms die je vanavond kunt zien in de lockdown-reeks zijn Claude M. en Nora & Sam.

Verhaal Het Slachtoffer

Heel verbaasd dat hij überhaupt bezoek ontvangt, krijgt de gedetineerde van de cipier te horen dat het gaat om de enige persoon die nog in de gevangene geïnteresseerd is, namelijk: zijn slachtoffer.

Cast Het Slachtoffer

De rollen in Het Slachtoffer zijn weggelegd voor Antoine Princen en Olivier Bony. Hij wilde eigen Matthias Schoenaerts, maar die speelt natuurlijk al mee in de kortfilm Zuur van Robin Pront, zo liet Michaël M. Roskam in eerdere interviews weten. Toen ontdekte hij tijdens het researchen de voormalig bajesklant Antoine Princen. Olivier Bony was eerder al te zien in films van deze regisseur als Carlo en Rundskop.

Michaël R. Roskam

Je kent regisseur Michaël R. Roskam van zijn films als Rundskop en Le fidèle. Films waarin Matthias Schoenaerts allebei de hoofdrol speelde. Vandaar dat er nu ook stemmen opgaan dat Matthias Schoenaerts – verstopt onder een dikke laag grime – eigenlijk Antoine Princen is. Samen met Dimitri Verhulst werkt Michaël Roskan momenteel aan een mini-serie over het leven van Sylvia Kristel.

Dimitri Verhulst

Schrijver Dimitri Verhulst is denk ik bij mijn volgers ook geen onbekende meer. Hij schreef diverse boeken die inmiddels verfilmd zijn, zoals De Helaasheid der dingen en Problemski Hotel. Ook de film Engel is gebaseerd op een scenario van Dimitri Verhulst. Zijn nieuwste boek In weerwil van de woorden komt in februari 2021 uit en is nu al te reserveren.

Het slachtoffer met Antoine Princen en Olivier Bony van Michael Roskam en Dimitri Verhulst

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep. Wist je dat we ook een speciale Streamz Facebook-groep hebben?

VlaamsKijken steunen?
Ik ontvang een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (zodat je ook tv over de grens kunt kijken), Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels).

21 januari 2021 /