Baba Yega – De Film op VTM

Baba Yega – De Film is – een dag nadat ze in de finale stonden van Holland’s Got Talent – te zien op tv bij VTM. Om 15.30 kun je deze bijzondere film bewonderen met de unieke dansgroep en tal van bekende Vlaamse acteurs en actrices in de cast.

Deze film is op vrijdag 6 november om 09.30 uur ook te zien op VTM. Ze zenden in het kader van de herfstvakantie & lockdown films uit in de ochtend.

Baba Yega in Holland’s Got Talent

Maar eerst nog eventjes terug naar gisteren. Toen stond de dansgroep in de finale van Holland’s Got Talent. Waar ze in 2016 de titel van Belgium’s Got Talent nog wonnen, daar gaat het internationaal toch iets minder… In Duitsland werden ze tweede, in Groot-Brittannië eindigden ze in de halve finale en ook in Holland’s Got Talent moest Baba Yega de winst aan zich voorbij laten gaan. Dar wonnen Tommy & Rowan.

Maskers van Baba Yega gaan af…

De stunt dat de maskers van Baba Yega voor het eerst in de geschiedenis van deze groep afgingen, heeft ze dus niet naar de winst gebracht. Die maskers deden ze ook af ter promotie van hun nieuwe videoclip Halloween. Daarin transformeren ze tot ‘echte’ mensen. Ze hebben hiervoor samengewerkt met dj-duo’s Wolfpack en Bassjackers, die de single uitbrengen op het label van Dimitri Vegas & Like Mike. Toch heerst er nog steeds een groot mysterie rond de heren. Wie zijn het? Zijn het echt dé performers die we in de afgelopen jaren hebben gezien of is de samenstelling van Baba Yega veranderd. Kortom: het blijft nog steeds een verrassend.

Verhaal Baba Yega – De Film

Vijf ruimtewezens (Baba Yega) komen met hun ruimteschip in de problemen en één van hen stort neer op Aarde. Tijdens de zoektocht naar deze verloren Baba, raken de vier andere Baba’s betrokken in een strijd tegen de kwaadaardige Cordelia Zen. Samen met haar helper Grieg ontvoert Cordelia “jeugdig gespuis”, alle kinderen die ook maar een beetje ondeugend zijn. De verloren Baba komt ondertussen in contact met Alima, een jong meisje dat recent doof geworden is, en haar broer Noah. Ook zij krijgen het aan de stok met de geheime organisatie van Cordelia.

Cast Baba Yega – De Film

Naast het mysterieuze vijftal Baba Yega kent deze film ook nog een paar bekende gezichten. Ik zet ze voor je op een rijtje. Aangevuld met wat actuele informatie. En als je op de naam van de acteur/actrice klikt, dan ontdek je meteen wat ik nog meer over hem of haar heb geschreven op VlaamsKijken.

  • Adja Fassa is Alima. Deze dame is niet alleen actrice, maar ook muzikante.
  • Barbara Sarafian speelt Cordelia Zen. Op dit moment is ze te zien op Streamz in Niets Te Melden. Op dit moment schrijft ze aan een autobiografisch boek. Dat ze een taalliefhebber is, ontdekten we dit najaar al bij Veel Tamtam.
  • Tom Audenaert is Pinoit. Hij wordt door Tom Waes omschreven als één van de meest onderschatte acteurs van Vlaanderen. Recent zag je hem nog op tv in Allemaal Familie. Werkt niet alleen in Vlaanderen, maar ook steeds vaker in internationale producties te zien.
  • Joke Devynck zien we als mama Alima.Op dit moment zien we Joke Devynck in de nieuwe serie van Videoland en VTM: Een goed jaar. Nederlandse kijkers kunnen haar ook kijken uit de serie Morten.
  • Ludo Hoogmartens is de vader van Alima. Zien we de laatste tijd vooral in bijrollen, zoals in het tweede seizoen Undercover als Gerrit De Vreese en – hij gaat uit de kleren – in De bende van Jan de Lichte.
  • Sam Louwyck kruipt in de huid van Thierry. Zal te zien zijn in het tweede seizoen van Beau Séjour. Daarnaast ken je hem natuurlijk uit De zonen van Van As als Zjang. Het vijfde seizoen wordt dit najaar op VTM verwacht.
  • Andrew Van Ostade is de frietmadam en S.N.O.T. leerkracht. Heeft tal van bijrolletjes gehad, maar je kunt hem ook kennen als Dirk Kerckhove uit De 16.
  • En de nieuwkomers: Sven Van der Linden speelt Noah en Charlie Vanhoof is Eli.

Makers

Deze film is geproduceerd door Jasper Moeyaert en Emanuel Vanderjeugd van productiehuis Geronimo. De regie lag in handen van regisseur Michael Van Ostade.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 november 2020 /