Vrede op aarde 2022: jury, gasten, Sven de Leijer én Soe Nsuki

Vrede op aarde 2022 is vanaf vanavond weer twaalf avonden te kijken op Eén. Sven de Leijer blikt op zijn onnavolgbare manier terug op het voorbije jaar. Daarnaast zorgt de jury vanuit het chalet voor de Vrede op Aarde Awards 2022, waar Sven de Leijer wordt bijgestaan door Soe Nsuki als gastvrouw. Ontdek in dit artikel alles over Vrede op Aarde 2022: jury, gasten én meer.

Vrede op Aarde 2022

Vanaf 24 december brengt Sven de Leijer twaalf avonden lang weer Vrede op aarde. Elke aflevering ontvangt Sven drie gasten om samen op het beste, meest bizarre, grappigste of ontroerendste van 2022 terug te blikken. Hij krijgt daarbij hulp van Soe Nsuki, die de reportages van dit jaar verzorgt. Maar daar lees je later in dit artikel nog meer over. We gaan eerst naar het Vrede op Aarde chalet waar de jury bij elkaar komt voor de Vrede op Aarde Awards. Soe Nsuki is hier de gastvrouw.

Vrede op Aarde Awards

Natuurlijk is er geen Vrede op aarde zonder de prestigieuze Vrede op aarde-awards in de chalet in de Ardennen. En dus ook niet zonder de vakkundige jury. Ze debatteren over de belangrijke en iets minder belangrijke personen, gebeurtenissen en thema’s van 2022. Dit seizoen wordt Sven de Leijer er dus bijgestaan door gastvrouw Soe Nsuki. Jan Peumans is voor de zesde keer juryvoorzitter.

Vrede op Aarde jury

Naast juryvoorzitter Jan Peumans bestaat de Vrede op Aarde jury in 2022 uit Fatma Taspinar, Aster Nzeyimana, Jeroen Meus, Erik Van Looy, Gloria Monserez, Hannelore Knuts, Jelle De Beule en Ann Wauters. Zij reiken naar goede gewoonte de belangrijkste prijzen van het jaar uit: de Vrede op aarde-awards. Verdienen onder andere een prijs: flater van het jaar, beste Belg in het buitenland, ophef van het jaar, internationale hit van het jaar, ploeg van het jaar…

Juryleden

Nieuwsgierig waar je de Vrede op Aarde jury 2022 van kent? We zetten alle juryleden voor je op een rijtje.

  • Fatma Taspinar is journaliste en nieuwsanker. In het voorjaar van 2023 kunnen we kijken naar het tweede seizoen van Cel vermiste personen; het programma dat Fatma Taspinar eerder al maakte met Alain Remue.
  • Aster Nzeyimana kennen we van Sporza (zo is hij de opvolger van Frank Raes in Extra Time), maar we zagen hem ook als robot in The Masked Singer. Vorig jaar leerden we hem beter kennen in Het Huis.
  • Jeroen Meus is de tv-kok, die ons de afgelopen dagen het Kerstmenu 2022 voorschotelde. Vanaf 25 januari kun je iedere woensdag kijken naar zijn nieuwe programma Dagen zonder broer. Op 31 december 2021 overleed namelijk zijn broer en soulmate Wim. Wil je dit programma niet missen, blijf ons dan volgen via social media (links onderaan dit artikel).
  • Erik Van Looy vierde dit jaar het 20ste jubileum van De Slimste Mens ter Wereld. Maar we zagen de presentator en regisseur ook in de voorstelling Verslaafd. Wil je hem beter leren kennen, kijk dan Erik De Musical terug.
  • Gloria Monserez zagen we dit jaar al naast Sven de Leijer (en Philippe Geubels) in Hotel Romantiek. In het nieuwe jaar gaan we haar zien in de serie Liefdestips aan Mezelf. En ze zal als gast sowieso plaatsnemen in het nieuwe seizoen van De dag van vandaag (vanaf 9 januari 2023 weer op tv).
  • Hannelore Knuts werkt al jarenlang als model en was daarbij muze van ontwerpers als Jean Paul Gaultier en Karl Lagerfeld. Ze was het gezicht van merken als Chanel, Gucci, Trade en Brioni. Inmiddels is ze ook mindfulness coach; zo zagen we haar ook bij Iedereen is beroemd.
  • Jelle De Beule had in 2022 veel succes met zijn reeks Nonkels, waarin we hem ook zagen als Luc Persyn. Afgelopen weken konden we hem nog zien in Neveneffecten.
  • Ann Wauters speelde basketbal op het hoogste niveau. Nu is ze assistent coach bij Chicago Sky in de Women’s National Basketball Association in Amerika. Over haar konden we eerder de documentaire Ann Wauters – Final stop Tokyo kijken.

Vrede op Aarde kijken (vanuit Nederland)

De eerste aflevering van Vrede op aarde is op zaterdag 24 december om 20.18 uur te kijken op Eén. Vanaf dan is het programma elke dag (behalve vrijdag) te zien op Eén – op weekdagen rond 21.30 uur, in het weekend rond 20.00 uur. Check voor het precieze tijdstip dagelijks even de gids. Of kijk de afleveringen terug op VRT MAX. Zo kun je ook vanuit Nederland naar Vrede op Aarde kijken. Zorg voor een VPN Verbinding, zet de server op België en ga naar de vrtmax site en kijk de aflevering die je op Eén gemist hebt.

Oudejaarsavond

Op oudejaarsavond telt Sven de Leijer in een speciale Vrede op aarde samen met zijn gasten af naar het nieuwe jaar. Hierna kan je op Eén genieten van prachtig vuurwerk, live vanuit Antwerpen.

Vrede op Aarde gasten 2022

Welke gasten Vreden op Aarde in 2022 komen bezoeken? Denk aan zanger Metejoor (die te zien zal zijn in Liefde voor muziek 2023), De Allerslimste Mens ter wereld Danira Boukhriss Terkessidis, presentator / acteur Tom Waes, Switch-presentatrice Fien Germijns, cabaretier en ondernemer Kamal Kharmach, voetballer Toby Alderweireld, 80’s kid Steven Van Herreweghe, actrice en DIW-presentatrice Ella Leyers, Uncle Martin Heylen en journalist Jan Balliauw komen langs.

Reportages Soe Nsuki

En natuurlijk staan we ook stil bij de reportages die we van Soe Nsuki konden zien in Vrede op Aarde 2022. Soe Nsuki verraste of hielp doorheen het jaar mensen die het verdienen, en dat vaak pas in de Vrede op aarde-studio ontdekken. Zo organiseerde Soe Nsuki onder andere een Oekraïnse feestdag in een nooddorp, stak een hart onder de riem in de kinderopvang, richtte een fanclub op voor iemand die het écht verdiende, zamelde geld in voor de Red Flames, en nog veel meer.

Soe Nsuki

Voor Soe Nsuki is 2022 ook een bijzonder jaar; ze is namelijk zwanger en zit eind december dan ook hoogzwanger in de studio. Door haar zwangerschap laat ze zich trouwens niet tegenhouden; Soe Nsuki stond ook op het podium met haar tweede voorstelling Soenami. Waar je deze enthousiaste dame nog meer van kent? Nou van Vlaanderen Vakantieland en De Shaq en de documentaire over haar roots.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 december 2022 /