The Voice van Vlaanderen 2022: kandidaten in finale! Wie wint?

De liveshows van The Voice van Vlaanderen 2022 zijn weer op tv. Je kunt vanavond – vrijdag 23 december – om 20.45 uur kijken naar de finale. Coaches Mathieu Terryn, Jan Paternoster, Natalia en Koen Wauters gaan met hun talent(en) voor de winst in The Voice 2022. Alle talenten van Team Laura Tesoro zijn al uitgeschakeld. Ontdek in dit artikel alles over The Voice van Vlaanderen 2022 kandidaten in de finale. Wie wint The Voice van Vlaanderen? Wordt het Johan, Wesley, Evert, Yente of Louise?

Hier ontdek je de winnaar van The Voice van Vlaanderen 2022.

The Voice van Vlaanderen 2022

De afgelopen weken konden we al volop genieten van The Voice van Vlaanderen 2022 kandidaten. Wat waren de Blind Auditions, Knockouts, Battles, maar zeker ook de eerste liveshows zenuwslopend. Inmiddels is het tijd voor de finale, waarbij Mathieu Teren nog kans maakt met twee kandidaten. Laura Tesoro heeft niemand van Team Laura meer over in The Voice van Vlaanderen finale 2022. De anderen hebben allemaal nog één deelnemer in de strijd.

The Voice coaches Laura Tesoro, Mathieu Terryn, Jan Paternoster, Natalia en Koen Wauters mochten allen drie talenten meenemen naar de liveshows. In de tweede liveshow hebben ze allemaal nog twee deelnemers in de race om winnaar te worden van The Voice van Vlaanderen. In de halve finale zijn er nog zeven talenten over: Johan, Rosann, Wesley, Néhémie, Evert, Yente en Louise. Uiteindelijk vielen Rosann en Néhémie net voor de finale van The Voice van Vlaanderen 2022 af.

Mathieu Terryn en Jan Paternoster zijn de nieuwe coaches dit jaar. Je kent Mathieu Terryn van Bazart en Jan Paternoster van Black Box Revelation.

An Lemmens terug

Host An Lemmens is na haar zwangerschapsrust terug van weggeweest en krijgt tijdens de liveshows het gezelschap van jong geweld Aaron Blommaert en Gloria Monserez. Het duo vangt backstage de kandidaten op voor en na elk optreden terwijl ze hun grote droom nastreven. 

Deelnemers The Voice 2022 halve finale

Nu de eerste liveshow erop zit, maken er nog tien deelnemers aan The Voice van Vlaanderen in 2022 kans om de talentenjacht te winnen. Nu is het aan Johan, Rosann, Néhémie, Tessa, Marilou, Wesley, Evert, Yente, Ruben en Louise waren de deelnemers die we in de tweede liveshow van The Voice van Vlaanderen 2022 zagen. Uiteindelijk verzekerden Johan, Rosann, Wesley, Néhémie, Evert, Yente en Louise zich van een plekje in de halve finale. Waarna Rosann en Néhémie afvielen en de andere vijf zich de finalisten van The Voice 2022 mogen noemen.

Halve finale The Voice van Vlaanderen 2022

Nog eventjes terug naar de halve finale van The Voice van Vlaanderen 2022 wordt de lat opnieuw een flink stuk hoger gelegd. De kandidaten bijten zich vast in twee verschillende nummers: één solo-optreden en één groepsduet met hun coach. De 7 halve finalisten gooien alles in de strijd voor de stem van de kijkers, die allesbepalend wordt. Over de teams heen stemmen zij hun 5 favoriete finalisten immers naar de allerlaatste liveshow. Afsluiten deed The Voice van Vlaanderen met Tom Grennan en zijn nummer All These Nights.

Finale The Voice van Vlaanderen

In de grote finale brengen de vijf finalisten van coaches Koen, Mathieu, Jan en Natalia elk één nieuw solonummer én een spetterend groepsnummer. En die laatste is volledig in thema van de feestdagen want de vijf finalisten brengen samen het nummer Last Christmas in de versie van Miley Cyrus. Vervolgens kiest het publiek zijn drie topfinalisten en stopt het avontuur voor de twee talenten met de minste stemmen. De overblijvende superfinalisten gaan door naar de slotronde waarin ze een zelfgekozen best of-nummer uit hun Voice-parcours brengen. Degene die dan de meeste stemmen verzamelt via sms en vtm.be, wordt dé Voice van Vlaanderen. Niet alleen de finalisten zorgen vrijdag voor een muzikale explosie. Ook Pommelien Thijs palmt het podium in voor een spetterend optreden en brengt haar gloednieuwe single Zilver.

Stemmen voor The Voice van Vlaanderen 2022

Hoe het stemmen precies gaat? We zetten het op een rijtje. Waar in de eerste en tweede liveshow de coaches nog invloed hebben op wie er doorgaat, daar krijgt de kijker vanaf de tweede show meer invloed. Uit de vijf afvallers mag het thuispubliek dan nog twee favorieten kiezen, die ook door mogen naar de halve finale van The Voice van Vlaanderen. Vanaf de halve finale is het aan de kijker om te stemmen wie er nog kans maakt om de winnaar te worden van The Voice van Vlaanderen 2022. Stemmen kan gratis via vtm.be of via sms naar 6677. Tijdens de finale op vrijdag 23 december moeten de finalisten alles op alles zetten voor de eindoverwinning. Wie steekt 25.000 euro op zak en mag een eigen single opnemen? 

Hieronder maak je eerst kennis met alle kandidaten die de liveshows van The Voice van Vlaanderen in 2022 haalden; we werken dit iedere keer bij, zodat je ook weet hoever iemand is gekomen.

The Voice van Vlaanderen 2022 kandidaten

Nieuwsgierig naar wie The Voice van Vlaanderen 2022 kandidaten zijn die in de liveshows gaan strijden voor de overwinning? Dat zijn voor team Natalia de 19-jarige Ruben uit Geraardsbergen, Louise (24) uit Affligem en de 19-jarige Julot uit Herenthout. Koen Wauters vormt zijn team met de 38-jarige Johan uit Leopoldsburg, de 21-jarige Rossann uit Sluis en de eveneens 21-jarige Louise uit Kluisbergen. Jan Paternoster gaat voor de overwinning met zijn team dat bestaat uit Marilou (16 uit Schorisse), Wesley (19 uit Stavele) en de 18-jarige Ilaria uit Gent. Mathieu Terryn heeft voor de finale een team samengesteld met de 21-jarige Kaat uit Bornem, de 28-jarige Evert uit Kalmthout en Yente (18 uit Erembodegem). En tot slot is er het team van Laura Tesoro met Néhémie (23 uit Geraardsbergen), Ashley (24 uit Diepenbeek) en tot slot de 22-jarige Tessa uit Welle.

Deelnemers The Voice van Vlaanderen

Als we kijken naar de kandidaten in de liveshows van The Voice van Vlaanderen 2022 dan zien we dat er vooral veel tieners en twintigers meedoen. Het team van Jan Paternoster heeft het laagste leeftijd gemiddelde. De jongste van de deelnemers aan The Voice van Vlaanderen 2022 is de zestienjarige Marilou uit zijn team. Wie van de deelnemers aan The Voice van Vlaanderen 2022 het oudste is? Dat is de 38-jarige Johan uit Leopoldsburg uit het team van Koen Wauters. Vijftien talenten die er ontzettend veel zin in hebben!

Wil je The Voice van Vlaanderen 2022 terug kijken? Dat kan via VTM GO.

Team Laura Tesoro (The Voice 2022)

Team Laura Tesoro mag de spit afbijten in de eerste liveshow van The Voice van Vlaanderen 2022. Coach Laura Tesoro sprokkelde de voorbije weken kandidaten voor haar eigen team die niet werden meegenomen door de andere vier coaches in The Voice Comeback Stage. Zo viel kandidaat Ashley bijvoorbeeld af tijdens de Blind Auditions, maar staat hij dankzij Laura toch in de eerste liveshow. Hoe brengen haar drie kandidaten het er vanaf op het grote podium?

Kandidaten The Voice 2022 zingen deze nummers:

Met de onderstaande nummers strijden de kandidaten aan The Voice van Vlaanderen 2022 in de liveshows. We ontdekken daarnaast wie de afvallers zijn.

TEAM NATALIA

Team Natalia begon de liveshows met Ruben, Louise en Julot. Na de eerste liveshow zat het The Voice-avontuur van Julot er op. In de tweede liveshow was het de buurt aan Ruben en Louise. Helaas moest Ruben de show verlaten en strijdt nu alleen Louise uit Affligem nog voor de winst van Team Natalia in The Voice van Vlaanderen 2022.

 • Louise (24, uit Affligem) zingt in de finale I Will Survive van Gloria Gaynor. En dat deed ze. Ze koos in de halve finale voor de volgende nummers: Crazy van Aerosmith. Duet met coach: There Must Be An Angel van Eurythmics. In de tweede liveshow zong ze The Stars van Benson Boone. Louise zong in de eerste aflevering Believe van Cher.

Afvallers:

 • Julot (19, uit Herenthout) – Love Me Now van Kygo ft. Zoe Wees
 • Ruben (19, uit Geraardsbergen): Georgy Porgy van Toto. In de eerste aflevering zong hij When I Was Your Man van Bruno Mars 

TEAM KOEN

Team Koen haalde de liveshows met kandidaten Johan, Rosann en Louise. De 21-jarige Louise viel af in de eerste liveshow. Johan en Rosann mochten niet alleen door naar de tweede liveshow, de twee behaalden ook beide de halve finale. Daarin moest hij helaas afscheid nemen van Rosann. Voor het team van Koen Wauters maakt nu alleen nog Johan kans om winnaar van The Voice van Vlaanderen 2022 te worden.

 • Johan (38, uit Leopoldsburg) gaat in de finale voor Beautiful Day van U2. Hij bracht in de halve finale Angels Like You van Miley Cyrus. Duet met coach: You’re A Friend Of Mine van Clarence Clemons. In de tweede show koos hij voor Nothing Else Matters van Metallica. Eerder zong hij Set Fire To The Rain van Adele 

Afvallers

 • Louise (21, uit Kluisbergen) – Running Up That Hill van Kate Bush 
 • Rosann (21, uit Sluis) kiest in de halve finale voor gaat voor Porselein van Yasmine in de versie van #LikeMe. Duet met coach: Somewhere Only We Know van Keane. Rosann ging in de tweede liveshow voor Creep van Radiohead. Je zag haar in de eerste liveshow met Dat Heb Jij Gedaan van Meau 

TEAM JAN

De deelnemers die de strijd aangaan voor Team Jan zijn Marilou, Wesley en Ilaria. Die laatste viel af in de eerste laatshow. Marilou en Wesley verdedigden de eer van Team Jan in de tweede liveshow van The Voice van Vlaanderen. Daarbij viel Marilou af. Wesley staat nu voor Team Jan in de halve finale; hij wist zich eveneens te plaatsen voor de finale van The Voice.

 • Wesley (19, uit Stavele) zingt in de finale Hey Brother van Avicii. Hij koos in de halve finale voor Stand By Me van Ben E. King. Duet met coach: Wild Thing van Van Halen. In de tweede liveshow ging hij voor Loyalty van Gabriels. In de eerste livezong koost Wesley voor Suspicious Minds van Elvis Presley 

Afvallers

 • Ilaria (18, uit Gent) – Snap van Rosa Linn
 • Marilou (16, uit Schorisse): Little Lies van Fleetwood Mac. Ze begon het liveshow avontuur met No One Knows van Queens Of The Stone Age 

TEAM MATHIEU

Team Mathieu ging de strijd aan in The Voice met zijn deelnemers Kaat, Evert en Yente. Voor Kaat zat het The Voice-avontuur er op in de eerste liveshow. Evert en Yente gingen door naar de tweede liveshow en plaatsten zich beide voor de halve finale. Lukt het hen om voor deze nieuwe coach de winst te pakken? Ze hebben zich in ieder geval beide geplaatst voor de finale van The Voice van Vlaanderen 2022.

 • Evert (28, uit Kalmthout) kiest in de finale voor Half A Man van Dean Lewis. Hij zong in de halve finale If I Ain’t Got You van Alicia Keys. Duet met coach: Kronenburg Park van Frank Boeijen. In de tweede liveshow bracht hij Somebody To Love van George Michael ten gehore. Hij stond in de eerste show op het podium met Gran Torino van Jamie Cullum 
 • Yente (18, uit Erembodegem) gaat in de finale voor Vienna van Billy Joel. Zij zong in de halve finale Strange van Celeste. Duet met coach: Watermelon Sugar van Harry Styles. Yente brengt I Kissed a Girl van Katy Perre ten gehore in liveshow twee. In de eerste deed ze Liability van Lorde

Afvaller

 • Kaat (21, uit Bornem) – Forget Me van Lewis Capaldi 

TEAM LAURA

Zoals je al kon lezen, verzamelde Laura Tesoro Nehemie, Ashley en Tessa voor haar team. Voor Ashley eindigde de wedstrijd in de eerste liveshow. Tessa moest het programma na de tweede liveshow verlaten. Nu is het dus aan Néhémie om voor Team Laura winnaar The Voice van Vlaanderen 2022 te worden. Helaas viel Néhémie af in de halve finale, waardoor Laura Tesoro geen kandidaten meer heeft in de finale.

Afvallers

 • Ashley (24, uit Diepenbeek) – Warrior van Oscar And The Wolf 
 • Tessa (22, uit Welle): Afteglow van Wilkinson. Zij zong in de eerste liveshow Love In The Dark van Adele
 • Néhémie (23, uit Geraardsbergen) brengt in de halve finale Kay My Name van Berre ten gehore. Duet met coach: Cuff It van Beyoncé. Lift Me Up van Rihanna was het nummer voor de tweede liveshow. In de eerste liveshow zong hij Cry Me A River van Justin Timberlake 

Dit artikel wordt nog verder bijgewerkt, zodat je nog meer over de deelnemers te weten komt. Volg ons via social media, zodat je het berichtje niet mist. (Op 16 december heeft-ie een update gekregen).

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 december 2022 /