Echte Verhalen: SOS 112 – volgt MUG, ambulanceteam en spoeddienst

Echte Verhalen: SOS 112 – volgt MUG, ambulanceteam en spoeddienst. Vanaf maandag 28 januari brengt VTM deze scripted realityreeks, iedere dag, vier weken lang om 18.20 uur. De reeks zoemt in op mensen die medische hulp nodig hebben, en vooral op de mensen die die hulp verlenen.

SOS 112

De cases in Echte Verhalen: SOS 112 zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen en spelen zich af in en rond een ziekenhuis: op de spoeddienst, de MUG en het ambulanceteam. Van ernstige spoedgevallen tot de gekste en meest hartverwarmende verhalen: het medisch personeel in Echte Verhalen: SOS 112 verveelt zich nooit.

Cast Echte Verhalen: SOS 112

Het ambulance team wordt gevormd door Kevin en Evi. Kevin is een rol van Bram De Maere (38). Evi wordt gespeeld door Ellen Maria Louis Peeters (33) Ambulancier Kevin en zijn vaste collega Evi zijn negen jaar getrouwd en hebben samen 2 kinderen. Hij is een echte cowboy die het niet zo nauw neemt met regels en wetten, maar hij zet de patiënt wel op de eerste plaats. Eva is streng, zuinig en een echte moederkloek. Ze wil alles volgens het boekje doen en denkt in tegenstelling tot Kevin na voor ze handelt.

Bram De Maere

Bram De Maere heeft naast zijn job als HR-consultent de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in de tv-wereld. Hij was gastacteur in de tv-series ‘De Infiltrant’, ‘Familie’, ‘Over Water’, ‘Echte Verhalen: De Buurtpolitie’, ‘Ge Hadt Erbij Moeten Zijn’, ‘Grenslanders’ en ‘Sorry Voor Alles’ en was ook te zien in ‘Niet Schieten’ van Stijn Coninx.

Ellen Peeters

Ellen Peeters studeerde drama en voordracht aan de Muziekacademie in Ekeren en volgde een zevende jaar musical aan de Kunsthumaniora in Antwerpen. Hierna studeerde ze journalistiek aan Thomas More Mechelen. Beroepshalve is Ellen management assistant bij de Lokale Recherche. Haar grootste passie is echter acteren. Zo heeft Ellen enkele gastrollen gespeeld (oa. bij ‘FC De Kampioenen’, ‘Mega Mindy’, ‘Echte Verhalen: De Buurtpolitie’ en ‘Zone Stad’), was ze te zien in commercials en doet ze ook stemmenwerk.

Meer personages SOS 112

Het team van de MUG wordt gevormd door MUG-arts Ben Orlent (Stef Vanlee, 43) en MUG-verkleegkundige Britt Geeraerts (Alice van Heuven, 28). MUG-arts Ben Orlent is een geneeskunde-freak die van bijstuderen houdt. Hij is een echte boekenwurm en vindt op vakantie gaan verloren tijd. Hij is niet getrouwd en kinderloos. Als je iets ernstig aan de hand hebt, kom je bij hem terecht. Britt Geeraerts is de jonge, knappe en slimme verpleegkundige van de MUG. De spontane verpleegkundige werkt sinds één jaar samen met dokter Ben. De twee zijn echte tegenpolen.

Stef Vanlee

Stef Vanlee houdt van zeilen, reizen, avontuur en theater. Hij is niet alleen acteur maar redt ook in het echte leven mensenlevens als spoed- en MUG-verpleegkundige in ZNA Jan Palfijn te Merksem. Deze expertise zette hij enkele jaren geleden om in een theatervoorstelling ‘Fractie van een seconde’. De voorstelling toont de gevaren van het dagdagelijkse verkeer en won in 2017 de Vlaamse Verkeersveiligheidsprijs. Ook op tv vertolkte Stef Vanlee reeds verschillende gastrollen, oa. in ‘Familie’, ‘Spoed’, ‘Professor T’. en ‘Kassablanka’. In het tweede seizoen van Dertigers speelt hij als meester Steven een belangrijke rol. 

Alice van Heuven

Alice van Heuven trok in 2012 naar New York. Ze studeerde er muziek en theater aan de American Musical and Dramatic Academy en vervolledigde haar bachelor in Fine Arts aan The New School. Na haar studies smeet ze zich in de muzikale Big Apple scene. Ze speelde in tal van toneelstukken, musicals en vierde Kerst in het zwoele Las Vegas als deel van de cast van ‘Twas A Girls Night Before Christmas’. Voor haar vertrek had ze in België al haar eerste stapjes in de acteerwereld gezet en werd ze door Radio 2 uitgeroepen tot Beste Nieuwe Artiest 2012. Na zes jaar, besloot Alice van Heuven in de zomer van 2018 om terug naar België te keren om dichter bij haar familie te zijn. Ze heeft drie zussen, verdiept zich graag in holistic health, is erg sportief en is als vegetariër geïnteresseerd in de nieuwste gezonde eettrends.

Actrice uit Lisa

Op de spoedafdeling treffen we spoedarts Joke en onthaalbediende Julie. Clara Cisk (40) speel spoedarts Joke Saenen. Naomi Janssens (19) kruipt in de huid van onthaalbediende Jolie Mintona. Spoedarts Joke Saenen is een spoedarts met ballen aan haar lijf. Ze is recht door zee, maar ook wel een warhoofd. Ze is goedlachs en heeft al jaren ervaring op de spoeddienst. Onthaalbediende Julie Mintona is een stoere tomboy die er op het eerste zicht cool en zelfzeker uitziet, maar ze voelt te veel mee met de patiënt.

Naomi Janssens

Naomi Janssens is volop bezig met haar studie Toegepaste Psychologie aan de AP Hogeschool in Antwerpen. In het middelbaar combineerde Naomi haar studies Humane Wetenschappen met een aantal uren dramalessen per week. In haar vrije tijd zingt ze graag (wanneer niemand luistert), doet ze aan fotografie en speelt ze voetbal. Ook acteert ze in het Ketnet-programma ‘Campus 12’ van Studio 100. In 2021 heeft ze twee hoofdrollen gescoord, namelijk die van Pilar in Lisa. En Naomi Janssens speelt Sari in GameKeepers.

Clara Cisk

Clara Cisk werkt als huisdokter in een groepspraktijk in Nederland. In 2012 en 2013 kon je haar al in het VTM-programma ‘Het Spreekuur’ aan het werk zien. Clara stelde daarin samen met twee andere dokters haar consultatieruimte open voor het grote publiek. In de jaren ’80 vertolkte ze als kind reeds een hoofdrol in de jeugdfilm ‘De Beker’. Clara behaalde haar diploma van arts aan de universiteit van Leuven in 2004 en specialiseerde als huisarts aan de universiteit van Maastricht in 2007. Ze is getrouwd en moeder van vier kinderen. Ze speelt veldhockey, houdt van interieurarchitectuur en maakt graag verre, avontuurlijke reizen met haar gezin of vrienden.

Greet Verhoeven

Directrice Sonja Van Nimmen wordt gespeeld door Greet Verhoeven (52). Ze is een vrijgevochten, ruimdenkende dame die openstaat voor nieuwe trends en technieken om met patiënten om te gaan. Sonja is streng maar rechtvaardig en heeft één zoon, Roberto, een student geneeskunde. Greet Verhoeven studeerde animatiefilm aan het KASK in Gent. Ze werkte jaren als graficus voor diverse televisieprogramma’s, maar verloor 10 jaar geleden haar hart aan het straattheater. Samen met Eric Peeters (Wijkagent Patrick Tilkens in ‘Echte Verhalen: De Buurtpolitie’) richtte ze het gezelschap Pikz Palace op. Met hun absurde voorstellingen zijn ze een graag geziene gast op grote festivals en andere evenementen in binnen- en buitenland. Daarnaast heeft ze een vaste gastrol als poetsvrouw in ‘Echte Verhalen: De Buurtpolitie’.

ECHTE VERHALEN: SOS 112 VANAF MAANDAG 28 JANUARI 2019 OM 18.20 BIJ VTM

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

9 januari 2019 /