Gloria Monserez duikt in leven van twaalfjarigen in 12 is veel (Ketnet)

Gloria Monserez duikt in het leven van twaalfjarigen voor haar nieuwe programma 12 is veel op Ketnet. Ieder weekend maak je op zaterdag en zondag kennis met een 12-jarige. Ontdek hier alvast meer over de deelnemers. 12 is veel is een programma van De Chinezen voor Ketnet.

12 is veel

De reeks 12 is veel brengt twaalf persoonlijke portretten van twaalfjarigen tijdens de zomer van 2021. De zomer voor ze de overstap maken naar het middelbaar onderwijs. Met deze reeks biedt Ketnet een unieke blik op de generatie geboren in 2009 in heel uiteenlopende situaties. De generatie van morgen laat zich horen over de thema’s die hen beroeren. Over ouders, vriendschap, liefde, zelfstandigheid, school, peer pressure, uiterlijk, familie, passies, toekomst en (liefdes-)verdriet.

Gloria Monserez

Host en luisterend oor Ketnet-wrapper Gloria Monserez vormt de verbindende factor tussen alle jongeren. Zij vertelt: “Ik heb het gevoel dat iedereen zich nog zijn overgang tussen de lagere school en het middelbaar kan herinneren. Het is zo’n intense periode en het was ongelofelijk fijn om samen met die kinderen, die maanden van zo dichtbij mee te volgen.” Gloria Monserez heeft zelf ook een volle agenda, ze is op dit moment te zien als deelneemster aan De Slimste Mens ter Wereld. Daarnaast is ze één van de gezichten van De Warmste Week. En vanaf zondag 7 november zien we haar ook in het programma in aanloop naar Ketnet Musical: De Finale, waarin ze samen met Sean Dhondt de hoofdrol speelt.

Deelnemers 12 is veel

Hieronder maak je alvast kennis met de 12-jarigen uit 12 is veel. Dat zijn Zanne, Daan, Cato, Jens, Chantell, Han, Marie, Sebastiaan, Leroy, Mahdia en Arthur. Een heel diverse groep uit heel Vlaanderen. Ontdek snel meer over deze deelnemers.

Zanne

Zanne uit Gent houdt ervan om zoveel mogelijk buiten te spelen. Schermpjes en tablets zijn echt haar ding niet, veel liever is ze in de natuur. Of in haar slaapkamer natuurlijk: want nu ze twaalf wordt en naar de middelbare school gaat, krijgt ze eindelijk haar eigen kamer. Ze weet al perfect hoe dat nieuwe plekje er moet uitzien: veel groen, mooie planten en coole stickers aan de muur. Maar dat betekent ook afscheid van haar oude poppen waar ze altijd zo graag mee speelde en… van haar broer van wie ze zielsveel houdt en met wie ze jarenlang een kamer deelde. Je ziet Zanne in aflevering 1 op zaterdag 23 oktober.

Daan

Daan uit De Pinte vond in de lagere school niet altijd even makkelijk zijn weg, maar dankzij zijn beste vriendin Olivia zit hij nu beter in zijn vel dan ooit. De twee zijn dan ook onafscheidelijk. Ze maken samen filmpjes voor hun eigen YouTube-kanaal en gaan in september ook naar dezelfde middelbare school. Maar geen nieuwe school zonder nieuwe kleren, dus kiezen ze, met die eerste schooldag in zicht, de ideale outfit voor elkaar uit. Je ziet Daan in aflevering 2 op zondag 24 oktober.

Cato

Cato woont samen met haar mama in Veurne. Ze is vaak alleen thuis, maar gelukkig weet deze 12-jarige als geen ander haar plan te trekken: koken, de was doen … het huishouden kent geen geheimen voor Cato. De rest van haar kostbare tijd verdeelt ze tussen haar spelcomputer, haar skates en haar liefje Amon. En hoewel Cato stevig in haar schoenen staat, heeft ze toch klamme handjes wanneer ze haar schoonouders gaat ontmoeten. Gelukkig komt Gloria to the rescue om haar de perfecte outfit aan te meten. Je ziet Cato in aflevering 3 op zaterdag 30 oktober.

Jens

Speelvogel Jens uit Hoeselt weet al precies hoe zijn toekomst er zal uitzien. Later neemt hij het tuinbedrijf van zijn vader over en gaat hij met de tractor van zijn opa rijden. Die tractor staat alvast klaar: zijn lieve opa liet hem die na toen hij stierf. Jens zal er alles aan doen om zijn droom te bereiken. Als enige van de klas trekt hij naar het internaat van de Tuin- en landbouwschool in Tongeren. Een hele stap voor huismus Jens, want dat betekent dat hij ook zijn liefje Senna moet achterlaten… Je ziet Jens in aflevering 4 op zondag 31 oktober.

Chantell

Chantell woont met haar twee zussen en haar mama in de Antwerpse woonwijk Luchtbal. Daar is ze opgegroeid, daar ging ze naar de lagere school, daar wonen al haar vrienden. Maar nu ze twaalf geworden is, staat ze te popelen om ook de rest van de wereld te ontdekken: te beginnen met de grote stad Antwerpen. Samen met Gloria neemt Chantell voor de allereerste keer de bus naar het centrum van de stad. Want al neemt ze met pijn in het hart afscheid van haar lagere school, ze is helemaal klaar voor het volgende hoofdstuk: een nieuwe grote school en heel wat nieuwe vrienden. Je ziet Chantell in aflevering 5 op zaterdag 6 november.

Han

Voor de stoere Han uit Halle kan de zomervakantie niet snel genoeg beginnen. Eindelijk heeft hij tijd om twee maanden lang enkel te doen wat hij zelf wil: skaten, skaten en nog eens skaten. Zonder gezeur van zijn ouders of zijn juf, want school vindt hij maar niks. Hij kijkt dan ook niet echt uit naar september, wanneer hij weer elke dag op een schoolbank moet zitten. Gelukkig is die eerste schooldag nog even heel ver weg, en kan hij samen met zijn vrienden Gloria wat tricks aanleren in het skatepark. Je ziet Han in aflevering 6 op zondag 7 november.

Marie

Marie woont met een bonte bende in een nieuw samengesteld gezin in Lede. Ze is stapelzot van dieren, en dan vooral van haar eigen shetlandpony, Mokka, haar beste vriend. Ze kocht hem met haar eigen zakgeld en ze doet alles om het hem helemaal naar zijn zin te maken. Marie vindt het best fijn om meer verantwoordelijkheid te krijgen nu ze twaalf jaar wordt. Die echte identiteitskaart maakt het helemaal af. Je ziet Marie in aflevering 7 op zaterdag 13 november.

Sebastiaan

Sebastiaan woont samen met zijn mama, papa en twee zussen in Leffinge, vlakbij de zee. De zee is zijn beste vriend en hij wil dan ook niets liever dan er later op gaan varen. “Kapitein Sebastiaan”, hij ziet het zo voor zich. Daarom gaat hij in september naar de zeevaartschool in Bredene. Sebastiaan heeft het niet moeilijk met de strikte discipline, en een uniform lijkt hem geweldig. Alleen op internaat gaan, dat blijft natuurlijk super spannend. Je ziet Sebastiaan in aflevering 8 op zondag 14 november.

Leroy

Leroy woont in Antwerpen. De ene week bij zijn papa, de andere week bij zijn mama. Ze wonen op een boogscheut van elkaar, heel handig dus als hij iets vergeten is. Leroy’s afscheid van de lagere school valt hem zwaar, maar tijdens de zomer zal hij zeker zijn gedachten kunnen verzetten. ’Breaken’ is zijn allergrootste passie. Voor Leroy moet het hele plaatje kloppen: kleding, kapsel en de ‘moves’. Aan ‘attitude’ heeft hij alvast geen gebrek, dat belooft voor die belangrijke breakbattle die eraan zit te komen. Je ziet Leroy in aflevering 9 op zaterdag 20 november.

Mahdia

Mahdia woont sinds anderhalf jaar met haar familie in Gent. Ze komt uit Afghanistan, maar leerde hier in ijltempo Nederlands in de onthaalklas. Ze is een echte studieknobbel en neemt school heel serieus. Dankzij haar goeie resultaten mag ze in september al overstappen naar het reguliere middelbare onderwijs. Haar grote droom is dokter worden. Of journalist. Of fotomodel. Vakantie betekent voor Mahdia verder studeren, ze kan er maar niet genoeg van krijgen. Maar ze kijkt ook wel uit naar het allereerste uitstapje met het gezin: samen naar de zee. Je ziet Mahdia in aflevering 10 op zondag 21 november.

Alexine

Voor Alexine gaat er niets boven haar familie. Ze woont samen met haar ouders, maar ook met haar grootouders en haar nonkel in een kangoeroewoning in Koolkerke. Ze is letterlijk nooit alleen, er is altijd wel gezelschap in huis. Alexine houdt enorm van haar leventje, tussen haar familie en haar beste vriendinnen met wie ze zes jaar lief en leed heeft gedeeld in de lagere school. Daarom is deze zomer dan ook extra spannend voor haar: zal ze haar draai wel vinden in die nieuwe grote school in september? Maar bovenal hoopt ze om voor de eerste keer ooit op kamp te kunnen gaan zonder heimwee… Je ziet Alexine in aflevering 11 op zaterdag 27 november.

Arthur

Het leven van Arthur uit Edegem staat volledig in het teken van zijn grote passie: turnen. Hij traint twintig uur per week en moet dan ook erg veel dingen opofferen die voor andere twaalfjarigen evident zijn. Geen vrije tijd, geen snoep en elke avond vroeg naar bed. Dat neemt hij er met plezier bij, want Arthur heeft een plan: hij moet en zal ooit goud pakken op de Olympische Spelen. In september start hij aan de topsportschool in Brugge, en daar bereidt Arthur zich ook tijdens de zomer al op voor. Zijn vakantie op een camping aan zee is dus naast een heel klein beetje ontspanning vooral heel veel trainen. Je ziet Arthur in aflevering 12 op zondag 28 november.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 oktober 2021 /