Amigo’s op Videoland

Amigo’s op Videoland! Deze serie werd begin januari 2017 uitgezonden op VTM. Ik heb Amigo’s destijds met veel plezier gevolgd, dus wat mij betreft is het echt een kijktip. Zoals VTM het destijds opdiende: dit is een ‘driegangenmenu van misdaad, humor en drama’.

De topcast van Amigo’s bestaat uit Jurgen Delnaet, Johny Voners, Wouter Hendrickx, Matthieu Sys, Tom Van Bauwel, Frances Lefebure, Kürt Rogiers en Sahin Avci. Tien afleveringen lang kun je genieten van de avonturen in dit bijzondere restaurant.

Amigo’s

Vijf gedetineerden sluiten in de gevangenis een pact. Als ze terug vrij zijn, gaan ze samen een restaurant beginnen en op een eerlijke manier de kost verdienen. Maar ze ontdekken al gauw dat het rechte pad bezaaid ligt met hindernissen. Hun criminele verleden blijft hen achtervolgen.

De vijf zijn de veertiger Rik (Jurgen Delnaet), die tijdens zijn lange verblijf in de gevangenis kooklessen heeft gevolgd en een uitstekende chef is geworden. Zijn celmaat Berten (Johny Voners) heeft hem geholpen bij de workshops voor de andere gevangenen. Zo heeft Rik het kooktalent ontdekt van Halil (Sahin Avci), en stelt hem voor om zijn sous-chef te worden. Ex-bankdirecteur Mathieu (Wouter Hendrickx) is de ideale man voor de bar en de boekhouding en de vlotte charmeur Dylan (Mathieu Sys) is een topkeuze om de zaal te doen.

De vijf mannen zijn vastbesloten om met restaurant Amigo’s de kromme lijn van hun leven recht te trekken. Hun onderneming is een bijna heroïsche – vaak wanhopige – poging om het goede te doen of het verloren respect van een dochter, partner of zus terug te verdienen. Tot de vijf amigo’s beetje bij beetje worden ingehaald door hun eigen verleden en zwakheden. Wat doen ze dan: spelen ze het eerlijk of gebruiken ze hun ‘talenten’ om het probleem wat sneller en makkelijker op te lossen?

Heb je geen Videoland, schaf ‘m dan aan op dvd.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

2 januari 2019 /