Jonas Van Geel presenteert taalquiz Veel Tamtam op VTM

Jonas Van Geel presenteert de taalquiz Veel Tamtam op VTM. Dit nieuwe programma verschijnt dit najaar op tv. Hiermee krijgt het Nederlandse succesformat Praat Nederlands Met Me dus een Vlaamse remake. Opmerkelijk: in Nederland is Vlaming Jeroom Snelders al twee seizoenen één van de vaste panelleden. Art Rooijakkers presenteert het programma op RTL 4.

Veel Tamtam

Werkt ons taalgevoel nog naar behoren? De VTM-kijker ontdekt het dit najaar bij VTM in ‘Veel Tamtam’. Dit nieuwe programma met Jonas Van Geel gaat zeker voor heel wat spraakverwarring zorgen. In deze komische panelquiz gaat hij samen met drie teamcaptains en drie gast-BV’s op zoek naar de betekenis van emoji’s, vreemde woorden en nieuwe afkortingen. Jonas Van Geel schotelt ze de ene volzin na de andere voor, compleet in emoji’s geschreven, en laat ze raden naar wat die vreemd geschreven whatsappjes nu in godsnaam betekenen. Hij stelt vragen over handige communicatiegadgets en onhandige maar héérlijke communicatieblunders. 

Jonas Van Geel

“Na de rotstekening, het perkament, de tamtam, de rooksignalen, de boekdrukkunst en de telefoon, is de cirkel rond. Want ondanks de digitale revolutie communiceren we voortdurend weer met simpele pictogrammen. Wie kan er nog volgen met wat er elke dag aan nieuwe woorden via het internet onze chatboxen komt binnengeslopen. Begrijpen we mekaar eigenlijk nog? Ik zoek het uit samen met mijn 3 teamcaptains en hun BV-gasten! Met een stevige portie tamtam natuurlijk”, aldus Jonas Van Geel, die recent een nieuwe cd heeft uitgebracht met Jelle Cleymans.

Teamcaptains Veel Tamtam

Wie de teamcaptains en gasten zijn in Vlaanderen is nog niet bekend. Jeroom Snelders werd in Nederland vergezeld door Georgina Verbaan, en wisselend Martijn Koning en Pieter Derks. Kortom: het kan niet anders dan dat in Vlaanderen ook gevatte types Jonas Van Geel komen vergezellen. Of Jeroom Snelders daarbij zit? Dat durf ik echt niet te zeggen… Het zou wel mooi zijn, want in De Slimste Mens laat hij mij in ieder geval altijd lachen. Maar ook de gasten uit Foute Vrienden vind ik hierbij passen. En er zijn natuurlijk ook tal van grappige VTM-gezichten. Tja, en als ze in Nederland een Vlaming hebben, dan ga ik er eigenlijk wel een beetje vanuit dat er in Vlaanderen een Nederlander aanschuift. Wie? Geen idee. Misschien vragen ze André Hazes junior wel na zijn succes in Liefde voor Muziek.

De opnames van Veel Tamtam gaan binnenkort van start. Veel Tamtam is de Vlaamse adaptatie van het Nederlandse succesformat Praat Nederlands Met Me. Veel Tamtam wordt geproduceerd door Fremantle. 

FOTO: VTM.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

28 mei 2020 /