De Slimste Mens ter Wereld 12 oktober terug met deze jury

De Slimste Mens ter Wereld is vanaf maandag 12 oktober 2020 terug op VIER. Dat vieren ze met een ludieke trailer, waarin Erik ‘Mister E’ Van Looy onthult hoe deze quiz (die ook zijn eigen bordspel heeft) ooit is ontstaan. Check het hilarische filmpje mét tal van bekende gezichten, die dit najaar in de jury van De Slimste Mens ter Wereld plaatsnemen.

Prille begin De Slimste Mens ter Wereld

1969. Eddy Merkx wint zijn eerste Ronde van Vlaanderen. The Beatles geven hun laatste concert. En de mens zet voet op de maan. Maar wat niemand weet is dat datzelfde jaar ook de populairste televisiequiz van de lage landen zijn prille begin kent. En dat door een wel heel toevallige samenloop van omstandigheden…

Met in de hoofdrollen: Erik van Looy als Mister E. Jeroom Snelders als Tonight. Margriet Hermans als Garfield. En James Cooke, die omschreven wordt als ‘Not The Smartest Person In The World’.

Jury De Slimste Mens ter Wereld najaar 2020

En uiteraard met nog een heleboel andere juryleden. We zetten alle leden uit de jury van De Slimste Mens ter Wereld voor je op een rijtje.

 • Rik Verheye – deze acteur kennen we o.a. uit Callboys en De bende van Jan de Lichte. Waar ik zelf erg nieuwsgierig naar ben is het nieuwe De Anderhalve Meter Show.
 • Bart Cannaerts is een Vlaamse stand-upcomedian en televisiemaker.
 • Marc-Marie Huijbregts is een Nederlandse cabaretier, acteur en presentator.
 • Jan Jaap van der Wal is een Nederlandse stand-up comedian, cabaretier en presentator. Je zag ‘m zelfs als acteur in Fiskepark.
 • Jeroom is cartoonist en koning van de droge humor. Wist je dat hij dit najaar Bake Off Junior gaat presenteren?
 • James Cooke kennen we natuurlijk allemaal als de sidekick van Gert Verhulst in Gert Late Night, maar hij is ook presentator, acteur en theaterproducent en -regisseur.
 • Margriet Hermans is een voormalig politica, presentatrice en zangeres.
 • Philippe Geubels heeft zowel in Nederland als in België volgens mij geen introductie meer nodig. Bekend geworden als cabaretier, maar inmiddels ook als acteur (in zijn eigen serie Geub) en televisiemaker (o.a. Taboe). Vanaf 17 oktober 2020 is hij terug op tv met het nieuwe programma Geubels en de Hollanders.
 • Sven de Leijer is presentator en quizmaster. Ik geniet iedere keer weer aan het eind van het jaar van zijn show Vrede op Aarde.
 • Barbara Sarafian is een veel gevraagd actrice. Benieuwd naar tv-series en films waarin je haar de laatste tijd kon zien? Bekijk dan ons Barbara Sarafian nieuws overzicht.
 • Herman Brusselmans heeft meer dan tachtig boeken op zijn naam staan. Daarnaast heeft de schrijver tijd om regelmatig in tv-programma’s aan te schuiven. Zo is hij teamcaptain in de taalquiz Veel Tamtam van VTM.
 • Adriaan Van den Hoof kun je kennen als acteur, bijvoorbeeld uit het zesde seizoen van Aspe. Maar hij is nu vooral actief als presentator, bijvoorbeeld van spelshow Switch.
 • Soe Nsuki is comedian; ze heeft een programma gemaakt over de zoektocht naar haar roots.
 • Kat Kerkhofs is bekend geworden als de vrouw van voetballer Dries Mertens, maar inmiddels heeft ze ook zelf een flinke carrière opgebouwd. Zo heeft ze samen met haar zus het programma Tipsy gemaakt en presenteerde ze Dancing With The Stars.
 • Wim Helsen is acteur, cabaretier en presentator op Canvas. We schreven eerder ook over de serie Clinch, waaraan hij meewerkte.
 • Rani Deconinck is in 1991 verkozen tot de allereerste Miss Belgian Beauty. Daarna ging ze aan de slag als presentatrice op zowel radio als tv.
 • Jelle De Beule is niet alleen comedian, cartoonist en tv-maker. We zien hem steeds vaker als acteur. Zo speelt hij één van de hoofdrollen in De Dag, zien we hem in The Best of Dorien B, is hij één van de castleden in het nieuwe Black-Out en hij maakt samen met Rik Verheye en Koen De Poorter De Anderhalve Meter Show.
 • Jani Kazaltzis kun je kennen als stylist, maar ik vind dat hij met Jani Gaat ook een heel indrukwekkende serie heeft neergezet. Dat programma was ook in Nederland te kijken. Hij is daarnaast één van de bekende deelnemers aan Over de oceaan.
 • Kamal Kharmach is een stand-up comedian, die in Vlaanderen ook wel bekend staat vanwege de enorme schommelingen in zijn gewicht (en de grappen die hij daar ook gewoon over maakt).
 • Lukas Lelie is een ook stand-up comedian.
 • Jeroen Van Koningsbrugge kennen we in Nederland natuurlijk van tal van programma’s, sketches, series en films. Daar komt dit najaar ook een nieuwe show bij. Jeroen Van Koningsbrugge is namelijk de presentator die in Nederland de remake van Kamp Waes voor zijn rekening neemt. Ik kijk al uit naar Kamp Van Koningsbrugge. Zijn optredens in de jury van De Slimste Mens ter Wereld kunnen op veel positieve reacties rekenen.
 • Stefaan Degand is een Vlaamse acteur. We hebben al regelmatig over hem geschreven. Klik hier voor het Stefaan Degand nieuws overzicht.
 • Gert Verhulst is dé man achter Studio 100. Bij het grote publiek bekend geworden door Samson & Gert. En inmiddels natuurlijk ook bekend van zijn talkshow Gert Late Night.

De Slimste Mens ter Wereld is terug op maandag 12 oktober, op VIER!

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

21 september 2020 /