Veertien nieuwe programma’s voor VTM najaar 2020

VTM kiest in het najaar van 2020 voor een mix van beproefde successen en verrassende nieuwigheden met bijvoorbeeld The Masked Singer, Veel Tamtam en Een echte job. Goed nieuws: De zonen van Van As keren dit najaar weer terug op de buis. In totaal zijn er zelfs veertien nieuwe programma’s! Lees snel verder en ontdek ze allemaal.

De zonen van Van As mag dan terugkeren… Ik mis wel het eerder aangekondigde Fair Trade en De ontvoering van Phil Frisco. Grote kans dat die op Streamz te zien zullen zijn, maar daarover meer op 3 september. Dat doen ze bij Eén in het najaar van 2020 écht beter. En dit brengen VIER, VIJF en ZES op het scherm.

VTM 2, VTM 3 en VTM 4

VTM heeft in totaal maar liefst 19 nieuwe programma’s aangekondigd die in het najaar 2020 te zien zijn. Niet alleen op VTM, maar ook op het nieuwe kanaal VTM 2. Op 31 augustus komt niet alleen VTM 2 erbij, maar ook VTM 3 en VTM 4. VTM 3 gaat voor series en films, terwijl VTM 4 voor actie en classics gaat.

Veertien (!) nieuwe programma’s op VTM

Er staat maar liefst veertien nieuwe programma’s in de steigers bij VTM. Natuurlijk heb je op VlaamsKijken al het een en ander gelezen over de mysterieuze show The Masked Singer. En ook Een echte job, waarin Julie Van den Steen, Sean Dhondt, Laura Tesoro, Niels Albert en Bart Kaëll de zorg in gaan, hebben we al uitvoerig beschreven. Net als Veel Tamtam van Jonas Van Geel en Da’s Liefde met Jens Dendoncker.

Veel Tamtam met Jonas van Geel, Herman Brusselmans, Wouter Deprez, Lize Feryn, Barbara Sarafian en Jan Mulde

Bekende gezichten maken nieuwe VTM programma’s

En zo zijn er nog veel meer bekende gezichten die nieuwe programma’s maken. Dina Tersago en Andy Peelman maken doen verrassende bevingingen in Ze Zeggen Dat. Je hebt de strijd tussen bekende topchefs in Snackmasters met Ruth Beeckmans en Koen Wauters. Maar Ruth Beeckmans doet meer, ze maakt ook een comedyshow met Guga Baúl, Nathalie Meskens en Jonas Van Geel en gaat met Karen Damen op zoek naar een toffe date voor mensen met een beperking of stoornis in Cupido Ofzo. En laten we De Positivo’s van Jelle Cleymans met het beste nieuws van de dag niet vergeten, net als telenovelle Lisa met Tinne Oltmans, Anouck Luyten en Oscar Willems.

De zonen van Van As

Waar ik zelf erg blij mee ben is dat De zonen van Van As later dit najaar weer terugkeert. In de firma Van As trekt een nieuwe generatie het laken naar zich toe, met een ultieme tweestrijd tot gevolg. Charlotte Timmers (die in Nederland te zien is in de nieuwe serie Commando’s) en Gökhan Girginol (Ibi uit Spitsbroers) duiken in het vijfde seizoen van De Zonen van Van As op met een verrassende gastrol. Volg VlaamsKijken en mis de start van deze geweldige reeks niet. Dit is wat mij betreft écht het enige fictie-hoogtepuntje in de najaarsprogrammering van VTM.

Sterke reportages en documentaires

Er is ook opnieuw straffe factual: Axel Daeseleire verblijft in Axel Gaat Binnen op plaatsen waar je normaal gezien niet zomaar kan verblijven. Telefacts NU, met Freek Braeckman als host, keert terug naar de roots en brengt onthullende reportages over dossiers die Vlaanderen bezighouden. VTM NIEUWS en HLN brengen dit najaar ook sportdocu’s waarbij ze in het spoor zitten van wielergoden Wout Van Aert en Remco Evenepoel. De Rode Duivels hebben opnieuw een vaste afspraak bij VTM. Stef Wauters neemt plaats in een gloednieuwe studio om samen met alle families in Vlaanderen te supporteren voor onze nationale trots. 

Beproefde successen

Beproefde successen zoals The Voice Kids, Mijn Keuken Mijn Restaurant, Boer zkt Vrouw, Helden van Hier: Op Interventie, Wat een Jaar!, Code Van Coppens en de MUG keren ook terug met nieuwe afleveringen. En laten we natuurlijk het dertigste seizoen van Familie niet vergeten!

VTM GO

Alle najaarsprogramma’s kunnen uiteraard ook bekeken en herbekeken worden op VTM GO. Daarnaast komt VTM GO met extra beleving dit najaar. Wanneer de maskers afgaan in The Masked Singer volgt Behind The Mask op VTM GO het verhaal erachter. Hoe hebben de bekende gemaskerde gezichten de intense maanden beleefd? In Axel Gaat Buiten neemt Axel Daeseleire de mensen die hij in Axel Gaat Binnen heeft gevolgd mee naar buiten. Hij gaat met hen op pad en verrast ze op zijn eigen manier.

Nieuwe programma’s VTM op een rijtje

Channel manager van VTM – Maarten Janssen – vertelt dat de zender voor een ambitieus najaar gaat. “We brengen een mix van verrassende nieuwkomers, vertrouwde sterkhouders en must see-tv. Stuk voor stuk programma’s waarover je de dag nadien wil meepraten met collega’s, familie of vrienden. Met VTM willen we er élke dag van de week zijn om onze kijkers te blijven entertainen en informeren.” VlaamsKijken stelt ze hieronder uitgebreid aan je voor in volgorde van verschijning.

De Positivo’s met Jelle Cleymans.

In deze actualiteiten quiz gaan drie bekende panelleden iedere weekdag op zoek naar het beste nieuws van de dag. Zie het als tegengif om de rest van 2020 te vergeten. Jelle Cleymans is de verrassende spelleider. Dit programma is De Positivo’s is te zien vanaf maandag 24 augustus om 22.00 uur.  Je leest hier alles over het nieuwe programma van Jelle Cleymans.

Axel Gaat Binnen

Axel Daeseleire verblijft 5 dagen en 4 nachten op plaatsen waar je normaal gezien niet zomaar kan verblijven. Hij leeft onder andere mee op het ritme van patiënten in een brandwondencentrum, woont samen met mensen met een verstandelijke handicap en logeert tussen geïnterneerden in een forensisch psychiatrisch centrum.

Eigenlijk zou dit programma dit voorjaar al op tv te zien zijn. Dit is verplaatst, omdat Axel Daeseleire met corona op de IC werd opgenomen. Hij heeft zelfs 10 dagen in coma gelegen. Toen hij weer aan betere hand was, gaf hij aan het programma zelf te willen afronden. Te zien vanaf maandag 31 augustus om 21.40 uur te zien is. Aansluitend kun je op VTM GO ook kijken naar Axel Gaat Buiten. Klik hier om alles over Axel Gaat Binnen en Axel Gaat Buiten te lezen.

Telefacts Nu

Freek Braeckman: “We gaan voluit voor onthullende journalistiek en sterke verhalen” Na 30 jaar keert Telefacts meer dan ooit terug naar zijn eerste missie: onthullende journalistiek. Telefacts NU speelt elke dinsdagavond in op wat er ‘nu’ leeft in Vlaanderen en de wereld. De eigen redactie brengt sterke, relevante verhalen aan de hand van unieke getuigenissen en onthullend onderzoek. De presentatie is in handen van Freek Braeckman. Op woensdag is er de bestaande Telefacts, waarin Birgit Van Mol buitenlandse reportages met een bijzondere blik op de wereld brengt. Te zien vanaf dinsdag 1 september om 21.40 uur. De eerste aflevering van Telefacts NU is een reconstructie van de laatste, fatale 48 uur van Sanda Dia.

Niels Albert, Julie Van den Steen, Laura Tesoro, Sean Dhondt en Bart Kaëll gaan zorg in voor VTM programma Een echte job

Een echte Job

Julie Van den Steen, Sean Dhondt, Laura Tesoro, Niels Albert en Bart Kaëll ruilen de spotlights in voor een ‘echte job’. Ze draaien drie weken lang intensief mee op een afdeling van het UZ Gent: van geriatrie en orthopedie tot materniteit. Dit nieuwe programma is te zien vanaf 2 september om 20.35 uur. Lees: Niels Albert, Julie Van den Steen en andere bekende Vlamingen gaan de zorg in.

Veel Tamtam

Jonas Van Geel omschrijft Veel Tamtam als ‘Een taalshow waarin comedians zich amuseren, over de manier waarop we communiceren.’ In deze panelquiz krijgt hij de hulp van onder andere Jan Mulder, Herman Brusselmans, Lize Feryn, Wouter Deprez en Barbara Sarafian. Dit is de Vlaamse versie van Praat Nederlands Met Me. Kijk naar Veel Tamtam vanaf woensdag 2 september om 21.40 uur. Ik schreef er uitgebreid over. Lees: Taalquiz Veel Tamtam met Jonas Van Geel.

Rode Duivels

Dit najaar pakt VTM opnieuw uit met duivels goed voetbal. De Rode Duivels maken zich op voor hun eerste groepswedstrijd in de UEFA Nations League sinds november vorig jaar. Op zaterdag 5 september gaan Eden Hazard en co. voor de overwinning tegen Denemarken. Stef Wauters neemt voortaan plaats in een gloednieuwe studio om samen met de hele familie voor de tv te supporteren voor de nationale trots. Hij krijgt daarbij in de studio het gezelschap van analisten Marc Degryse, Jan Mulder en Gilles De Bilde. De eerste match zie je zaterdag 5 september om 20.30 uur. Hier lees je alles over de nieuwe show Vandaag is Rood.

Snackmasters

Koen Wauters: “Van kindsbeen af ben ik zot van snacks. Zoet of zout: het gaat er allemaal in. Benieuwd of de topchefs in staat zijn om al mijn favoriete snacks na te maken.” Maar wat gebeurt er nu als een bekende chef wordt uitgedaagd om Vlaanderens populairste snacks exact na te maken? En wat als die topchef daarbij zélf gejureerd wordt? In Snackmasters nemen telkens 2 bekende chefs het tegen elkaar op. Snoeper Koen Wauters leidt de strijd in goede banen (maar wordt door zijn coronabesmetting tussentijds wel vervangen door Sean Dhondt als presentator van Snackmasters), terwijl snackgoeroe Ruth Beeckmans uitzoekt hoe zo’n snack nu écht wordt gemaakt. Snackmasters is te zien vanaf dinsdag 15 september om 20.35 uur. In de eerste aflevering maakten Loïc Van Impe en de Boxy-broers een Cornet d’Amour.

The Masked Singer in Vlaanderen

The Masked Singer

Wie zit er onder die prachtige maskers? Zelfs presentator Niels Destadsbader weet het niet. Kunnen Julie Van den Steen, Karen Damen en Jens Dendoncker het wel raden? En dat alleen op basis van de stem? De eerste drie gemaskerde deelnemers aan The Masked Singer zijn inmiddels gepresenteerd. Kun jij raden wie de libelle, wolf en koningin zijn? Dit programma kun je vanaf vrijdag 18 september om 20.35 uur volgen.  Aansluitend kun je op VTM GO exclusief naar Behind The Mask kijken.

Het eerste seizoen is gewonnen door de koningin!

Telenovelle Lisa

Halfzussen Lisa (Tinne Oltmans) en Katja (Anouck Luyten) gaan aan de slag in een marketingbureau, waar ze met grote ogen kijken naar de bruisende reclamewereld vol creatievelingen, vloggers, influencers en social media wizzards. Maar één collega springt bijzonder in het oog: Jonas (Oscar Willems). De nieuwe telenovelle Lisa gaat over de zoektocht van een verlegen meisje naar liefde en geluk. In het najaar van 2020 kunnen we hier eindelijk van genieten op VTM. Ik heb er al uitgebreid over geschreven, lees dit artikel maar eens: Telenovelle Lisa met Tinne Oltmans in de hoofdrol.

Ruth Beeckmans, Jonas Van Geel, Nathalie Meskens en Guga Baúl

Ruth Beeckmans, Jonas Van Geel, Nathalie Meskens en Guga Baúl presenteren RIP 2020. Dat kan nog veranderen, want deze show wordt pas later in het najaar van 2020 op VTM verwacht. Voor het eerst maakt dit viertal samen een programma (althans Jonas, Nathalie en Guga kennen elkaar natuurlijk al van Tegen De Sterren Op). Ze fileren, parodiëren en corrigeren alles wat er de afgelopen week toe deed en hopen op beterschap voor de week die volgt. Het programma duurt een half uurtje. Hier ontdek je meer over RIP 2020.

Cupido ofzo

Ruth Beeckmans en Karen Damen helpen enkele mensen die verlangen naar de liefde, maar daarin verhinderd worden door hun beperking of stoornis. Ze zoeken dates voor de deelnemers en stippelen activiteiten uit om de ontluikende liefde te doen bloeien. En dan is het aan de singles zelf om er iets van te maken. Hier maak je kennis met de deelnemers van Cupido Ofzo.

Da’s Liefde

Jens Dendoncker, zelf romanticus pur sang, zoekt op basis van gedurfde experimenten uit wat liefde is. Wist je dat 50% van de mensen die op date worden gevraagd gewoon ‘ja’ zegt? Of dat mannen sneller ‘Ik hou van je’ zeggen dan vrouwen? Jens toetst wetenschappelijke studies over de heerlijke, maar soms ook pijnlijke liefde aan de praktijk. “Ik heb aan den lijve mogen ondervinden wat voor crazy stuff de liefde doet met een mens”, aldus Jens Dendoncke, die zelf samen is met actrice Lauren Versnick. Deze show is op VTM te zien in het najaar van 2020.

Ze zeggen dat

Ze zeggen dat… je in een openbaar toilet best het eerste hokje kiest. Dat goedkope wijn gelijk staat aan ‘chateau migraine’. En zelfs: dat er aan elk bankbiljet cocaïne hangt. Stuk voor stuk beweringen die heel wat mensen voor waarheid aannemen. Maar is dit ook zo? Dina Tersago en Andy Peelman komen te weten wat je nu écht mag geloven en wat vooral niet. Hier lees je alles over Ze zeggen dat.

Documentaire Wout van Aert en Remco Evenepoel.

VTM NIEUWS en HLN zitten dit seizoen in het spoor van de wielergoden van dit moment: Wout Van Aert en Remco Evenepoel. Voor twee exclusieve docureeksen – die te zien zijn bij VTM en via HLN.be – worden de twee renners al een hele tijd gevolgd en krijgt Vlaanderen een unieke blik achter de schermen in hun leven. Ook de recente gebeurtenissen rond de val van Remco Evenepoel en hoe hij terugkeert naar de top worden van op de eerste rij gevolgd. De docureeksen Wout, waar een wil is en Ik ben Remco! Zijn najaar 2020 te zien op VTM.  

Staan deze bekende VTM programma’s al in je agenda?

 • Familie is vanaf maandag 24/8 om 20.00 uur weer terug met nieuwe afleveringen. Sterker nog: de fans kunnen op zondag 23/8 starten met de laatste aflevering én dan de eerste dubbelaflevering kijken op VTM GO.
 • Boer zkt vrouw blijft dit jaar in Vlaanderen en is vanaf maandag 31/8 om 20.35 uur  te zien met de Home Swee Home editie. Maak uitgebreid kennis met boeren Veerle, Bart, David, Frits, Tristan en Fries.
 • Telenovelle Sara is vanaf 31/8 te zien voor het VTM Nieuws om 18.20 uur.
 • Sturm Der Liebe is vanaf 31/8 te zien om 17.00 uur.
 • De Buurtpolitie is vanaf 31/8 dagelijks te zien na de Duitse reeks.

Deze programma’s wil je niet missen.

 • Vier hobbykokduo’s staan aan de start van het avontuur van hun leven: een eigen restaurant beginnen. Vanaf dinsdag 1 september is Mijn Keuken Mijn Restaurant weer terug om 20.35 uur.
 • Luk Alloo zet zich opnieuw op de achterbank bij de snelste flikken van het land. Alloo bij de wegpolitie is te zien vanaf donderdag 3 september om 21.40 uur.
 • De zestien halve finalisten van The Voice Kids zetten de eindsprint in naar de grote finale. Daarin zingen uiteindelijk acht finalisten de pannen van het dak om het team van Laura, Gers, Sean of K3 naar de overwinning te loodsen. Vanaf vrijdag 4 september om 20.35 uur. Benieuwd naar de winnaar van The Voice Kids 2020, klik dan.
 • Staf en Mathias Coppens hebben opnieuw alles uit de kast gehaald om verschillende themakamers vol te steken met straffe experimenten, raadsels, opdrachten en puzzels. Ze zijn vanaf 6 september 19.55 uur weer terug bij VTM met de Code van Coppens. Maar er was ook minder leuk nieuws over de broertjes… Althans, het is maar hoe je het bekijkt. Want er komt ook een nieuw programma aan… Staf Coppens gaat emigreren naar Zweden.
 • De Genkse interventiepolitie neemt kijkers mee naar de frontlinie van de zone CARMA, die zich uitstrekt over 8 steden en gemeenten in Limburg. Later dit najaar in Helden van Hier: Op interventie.
 • Walter Grootaers krijgt versterking van Karen Damen, André Hazes en Sam Gooris in hun zoektocht naar de beste senior stem van het land. Later dit najaar bij The Voice Senior.
 • Het plezantste trio van nu, in de leukste quiz over toen. Nathalie Meskens, Koen Wauters en Jonas Van Geel maken opnieuw een sprong in de tijd en zijn later dit najaar terug met Wat een jaar! De opnames zijn door corona wel stilgelegd…
 • De MUG brengt een exclusieve blik achter de schermen van ZNA Stuivenberg, één van de grootste spoedafdelingen van ons land. Ook hier kun je in het najaar van 2020 van genieten bij VTM. Te zien vanaf 5 oktober 2020 en dit programma start meteen met een kijkje achter de schermen bij een heftig ongeluk in de Beverentunnel.

Foto: VTM.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 augustus 2020 /