De Premier van Erik van Looy als mini-serie

De Premier van Erik van Looy wordt de aankomende weken als mini-serie uitgezonden op VIER. In drie verschillende delen wordt het verhaal gebracht van de Belgische eerste minister die op weg naar een belangrijke ontmoeting wordt ontvoerd.

Verhaal De Premier

De Premier (gespeeld door Koen De Bouw) verneemt tijdens zijn ontvoering dat ook zijn vrouw en kinderen worden gegijzeld. De Premier zal hen enkel terugzien indien hij de persoon die hij later die dag zal ontmoeten, vermoordt. En die persoon is niemand minder dan… de president van de Verenigde Staten. De Premier staat voor een onoplosbaar dilemma. Kiezen voor zijn publieke plicht of voor zijn vrouw en kinderen? Wat begon als een veelbelovende dag ontaardt in een ware nachtmerrie en emotionele rollercoaster.

Cast De Premier

De rol van de Premier wordt vertolkt door Koen De Bouw, zijn echtgenote door Tine Reymer. Charlotte Vandermeersch is de perswoordvoerster, Stijn van Opstal de chauffeur. Daarnaast zijn onder meer ook Dirk Roofthooft en Wim Willaert in de film – of moet ik zeggen mini-serie De Premier – te zien. Het scenario werd geschreven door Erik Van Looy en Carl Joos met de medewerking van Robin Pront.

Ben je nieuwsgierig waar je de acteurs en actrices uit De Premier nog meer van kunt kennen. Dan heb ik een leuk overzicht voor je.

Ook deze acteurs spelen in De Premier

  • Dirk Roofthooft blijft voor mij echt de duivelse echtgenoot: De Kloot uit Clan. Videoland-kijkers kunnen hem momenteel ook zien in Chaussee d’Amour. En laten we natuurlijk ook niet vergeten dat hij net zo’n bizarre rol weer speelt in De Bende van Jan de Lichte (die op Streamz te zien zal zijn in België).
  • Wim Willaert wordt dé man van het najaar op Eén en Netflix. Hij speelt namelijk één van de nieuwe hoofdrolspelers in het tweede seizoen van Undercover. Als je de eerste beelden ziet en meer over zijn personage leest, dan krijg je er al zin in. Vanaf 6 september start het tweede seizoen. Maar je zag hem natuurlijk ook in De Twaalf, Grenslanders en Eigen Kweek.

De Premier is een productie van FBO in coproductie met Woestijnvis en Millstreet Films en wordt ondersteund door het VAF Filmfonds, ScreenFlanders, Screen.Brussels, The Netherlands Film Production Incentive, VIER, Telenet en de Belgische Tax Shelter voor Audiovisuele Producties.

Films als mini-serie

Dat een film als mini-serie op tv wordt gebracht, is niet de eerste keer. Sterker nog recent konden we zo ook al genieten van een ‘serie’ met Koen De Bouw in de hoofdrol. Ook de trilogie van Vincke en Verstuyft is namelijk op tv gebracht in verschillende afleveringen. Ieder drie per film, dus dan heb je het toch over negen weken kijkplezier. De omroepen doen dit waarschijnlijk, omdat er gaten zijn gevallen in de programmering doordat producties vertraagd zijn door het coronavirus. In het geval van negen afleveringen, vond ik dat wel een goed idee. Maar of je echt voor De Premier als mini-serie gaat zitten, is de vraag. Of zoek je ‘m dan op via een streamingdienst of bestel je ‘m op dvd, zodat je door kunt kijken.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

1 september 2020 /