Deelnemers Expeditie Robinson: All Stars stonden eerder in (halve) finale

De deelnemers aan Expeditie Robinson: All Stars stonden allemaal eerder in de (halve) finale. Dat betekent dat het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson niets anders dan razend spannend kan worden. De show die vanavond start op tv én nu al op Videoland te kijken is, wordt gepresenteerd door Art Rooijakkers en Geraldine Kemper. Ontdek hier alles over de presentatoren en deelnemers van Expeditie Robinson: All Stars.

Expeditie Robinson: All Stars

Eigenlijk zou Expeditie Robinson: All Stars alleen op Videoland te kijken zijn, maar nadat The Voice van zender werd gehaald, zat er een gat in de programmering van RTL. Er is toen geschoven, waarbij besloten is om de Videoland-versie van Expeditie Robinson 2022 naar tv te verplaatsen.

Expeditie Robinson kijken in 2022

Het programma wordt wekelijks om 20.30 uur uitgezonden, waarbij Videoland-kijkers een weekje voor lopen. Aansluitend kun je om 21.30 uur kijken naar Eilandpraat met Luuk Ikink. Maar Expeditie Robinson: All Stars is niet de enige editie die je in 2022 kunt kijken. Er komt – als het goed is – namelijk in het najaar van 2022 ook nog een RTL4-versie van Expeditie Robinson met presentatoren Nicolette Kluijver en Kaj Gorgels, die je afgelopen jaar ook samen op tv zag in deze show. Beide versies zijn een productie van SimpelZodiak.

Maar nu eerst meer over Expeditie Robinson: All Stars

All Stars editie Expeditie Robinson

In de All Stars editie van Expeditie Robinson gaan halve finalisten, finalisten en winnaars nog één keer de titanenstrijd aan om voor eens en altijd uit te maken wie de ultieme Robinson is. De opnames vonden plaats in Zanzibar (inderdaad waar ook Paradijs zoekt Personeel zich afspeelt). In totaal doen er zestien deelnemers mee. We stellen ze hieronder uitgebreid aan je voor.

Deelnemers Expeditie Robinson: All Stars

De deelnemers aan Expeditie Robinson: All Stars zijn Bertie Steur, Carlos Platier Luna, Dio, Dominique Hazeleger, Edith Bosch, Ferry Doedens, Gregory Sedoc, Hugo Kennis, Jan Bronninkreef, Kay Nambiar, Krystl Pullens, Mariana Verkerk, Niels Gomperts, Rita Berger, Sebastiaan Labrie en Thomas Dekker. Stuk voor stuk hebben ze eerder succesvol meegedaan aan het survival programma. Zowel de winnaar van 2013, 2014, 2016, 2017, 2018 en 2019 zijn van de partij. Kortom sowieso al zes deelnemers aan Expeditie Robinson: All Stars die wat dat betreft alleen maar kunnen verliezen. Daarnaast zitten er veel finalisten bij, die nu weer rechtstreeks tegenover hun concurrenten staan van destijds…

All Stars

De All Stars behaalden tijdens hun eerste deelname aan Expeditie Robinson de volgende plaats in het eindklassement:

 • Edith Bosch – winnares 2013
 • Kay Nambiar – winnaar 2014
 • Bertie Steur – winnares 2016
 • Carlos Platier Luna – winnaar 2017
 • Jan Bronninkreef – winnaar 2018
 • Hugo Kennis – winnaar 2019
 • Rita Berger – finaliste 2009
 • Ferry Doedens – finalist 2014
 • Krystl Pullens – finalist 2014
 • Thomas Dekker – finalist 2016
 • Dio (Diorno Braaf) – finalist 2016
 • Dominique Hazeleger – finalist 2018
 • Gregory Sedoc – finalist 2018
 • Sebastiaan Labrie – halve finale 2010
 • Niels Gomperts – vijfde plaats 2017
 • Mariana Verkerk – vijfde plaats 2019

Wil je weten waar je de kandidaten aan Expeditie Robinson: All Stars van kent. We zetten het voor je op een rijtje.

Winnaars

Dit zijn de winnaars van Expeditie Robinson die meedoen aan de All Stars editie.

 • Edith Bosch ken je als judoka, die vier keer actief was op de Olympische Spelen en één keer zilver en twee keer brons won. Ze behoorde als judoka tot de beste van de wereld. Nu heeft ze haar eigen coaching- en opleidingsbureau. Ze schreef jaren geleden het boek: Expeditie Edith.
 • Kay Nambiar ken je als tv-presentator, model en muzikant. Met de band Valerius scoorde hij in 2008 een top 10 hit.
 • Bertie Steur is bekend geworden als deelneemster aan Boer Zoekt Vrouw. Samen met Yvon Jaspers maakte ze Onze boerderij in Europa. Ze is daarnaast lid van Provinciale Staten in Zeeland.
 • Carlos Platier Luna was één van de vier onbekende Nederlanders, die het in 2017 opnam tegen vijftien bekende Nederlanders. Hij wist het tot de finale te schoppen en won van Kaj Gorgels en Soundos El Ahmadi. Hij deed ook mee aan De Alleskunner VIPS 2021. Net als Edith Bosch is Carlos Platier Luna een voormalig judoka; nu is hij judoleraar.
 • Jan Bronninkreef was de winnaar van de editie waarbij onbekende en bekende Nederlanders het tegen elkaar opnamen. Hij is melkveehouder in Dijkerhoek.
 • Hugo Kennis en je als tv-kok van 24 Kitchen en uit Eigen Huis & Tuin.

Finalisten

Deze finalisten van Expeditie Robinson zien we terug in de All Stars editie:

 • Rita Berger behaalde in Expeditie Robinson 2009 de finale. De psycholoog (gezondheidspsycholoog) en runningtherapeut uit Breda vindt het geweldig om dit nogmaals mee te mogen maken.
 • Ferry Doedens is acteur, zanger en presentator. Er ontstond veel opschudding rondom hem toen hij op OnlyFans verscheen. Hij maakte daarna de documentaire Socials, Seks & Centen.
 • Krystl Pullens ken je als singer-songwriter, die in 2010 is doorgebroken met de single Golden Days. Zangeres Krystl was jarenlang samen met dj Paul Rabbering, maar in 2018 gingen ze uit elkaar.
 • Thomas Dekker behoorde tot de beste wielrenners van Nederland… Tot hij in 2009 geschorst werd, omdat hij epo (doping) had gebruikt. Hij keerde in de zomer van 2011 weer terug op de fiets, maar behaalde nooit meer zijn niveau en besloot in 2015 te stoppen. Nu is hij wieleranalist. Over zijn leven verschenen de boeken Schoon genoeg en zijn biografie: Thomas Dekker. Mijn gevecht.
 • Dio (Diorno Braaf) ken je als rapper, maar wist je dat hij ook groenburgemeester van Amsterdam is?
 • Dominique Hazeleger was net als Jan Bronninkreef één van de onbekende Nederlanders, die het opnam tegen de bekende Nederlanders in Expeditie Robinson 2018. Ze behaalde de finale waarin ze samen stond met Gregory Sedoc en winnaar Jan Bronninkreef. Dominique Hazeleger is werkzaam als personal coach en studeert psychologie.
 • Gregory Sedoc heeft jarenlang op hoog niveau atletiek gedaan. Op de 60 meter en 100 meter horden is hij verschillende keren Nederlands Kampioen. Hij heeft ook deelgenomen aan de Olympische Spelen. Recent presenteerde hij het programma Sportlab Sedoc. Hij schreef ook een boek.

Bij de laatste vijf

De overige kandidaten aan de All Stars-editie van Expeditie Robinson behaalden allemaal de top vijf.

 • Sebastiaan Labrie is acteur. Het grote publiek kent hem als Olaf uit Onderweg naar morgen. Daarna was hij bijna driehonderd afleveringen te zien als Ray Groenoord in Goede tijden, slechte tijden. Daarnaast is hij presentator en reist hij met zijn gezin de wereld rond.
 • Niels Gomperts ken je als acteur uit Penoza, maar inmiddels is hij ook actief als zzp’er in de bouw. Recent zag je hem in Een Goed Jaar en Quo vadis, Aida?
 • Mariana Verkerk ken je als catwalkcoach en model. Het Nederlandse publiek leerde haar kennen bij Holland’s Next Top Model als jurylid.

En laten we ook de presentatoren van Expeditie Robinson: All Stars niet vergeten. Sterker nog: Geraldine Kemper had ook goed in het rijtje van deelnemers gepast…

Geraldine Kemper

Geraldine Kemper – die op dit moment ook te zien is als presentatrice van Big Brother – zei vooraf over het programma. “Wat de makers nu weer hebben bedacht voor de Videoland-versie van ‘Expeditie Robinson’… Dat is zo bijzonder! Ik heb er heel veel zin in. Art en ik hebben elkaar gesproken en gaan dit avontuur met volle energie aan. Elk seizoen heeft weer zijn eigen verrassingen. Ik kan niet wachten! Tegen alle deelnemers wil ik zeggen: succes en de die-hard fans: dit wordt extra genieten.”

Geraldine Kemper in Expeditie Robinson

Wist je dat dit niet de eerste keer is dat Geraldine Kemper de presentatrice van Expeditie Robinson is? Zij presenteerde ook Expeditie Robinson: NL vs BE. In 2013 was Geraldine Kemper deelnemer aan Expeditie Robinson. Ze behaalde zelfs de finale samen met voormalig judoka Edith Bosch en danseres Anna-Alicia Sklias. Die editie werd gewonnen door Edith Bosch, die nu als deelneemster tegenover Geraldine Kemper staat in Expeditie Robinson: All Stars.

Art Rooijakkers & Expeditie Robinson

Art Rooijakkers kennen we natuurlijk als presentator van tal van verschillende programma’s, waaronder avonturenprogramma’s als Fort Boyard, Peking Express en Wie is de Mol? Daarnaast is hij ook schrijver. Maar wist je dat hij zijn carrière begonnen is bij Expeditie Robinson? Art Rooijakkers vertelt: “Expeditie Robinson was het allereerste avonturenprogramma dat ik maakte. Toen nog als onervaren verslaggever, met Ernst Paul Hasselbach als gelauwerde presentator.”

Ernst Paul Hasselbach

Ernst Paul Hasselbach presenteerde het programma tien edities met altijd met een Vlaamse presentatrice aan zijn zijde. Dat waren Desiré Naessens, Roos van Acker, Lotte Verlackt en Evi Hanssen. Tijdens de opnames van 71° Noord is hij samen met productieassistente Leentje Custers overleden bij een auto-ongeluk.

Foto: RTL

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 februari 2022 /