Johny Voners overleden

Johny Voners is vandaag – dinsdag 17 maart 2020 – in intieme kring overleden. Dit is zojuist bekendgemaakt. Natuurlijk wist iedereen dat Johny Voners kanker had. In juni 2018 kreeg hij het verdict: huidkanker met uitzaaiingen in de botten. Toch komt zijn overlijden voor mijn gevoel nog onverwachts.

Kanker

Zelf heeft Johny Voners het nieuws dat hij kanker had nog wel even stil gehouden. In een interview naar aanleiding van de première van FC De Kampioenen – Viva Boma! zegt hij in het Nieuwsblad: “Ik heb dat voor mezelf gehouden en deze film gewoon gedraaid. Het was vermoeiend, ja, vooral de opnamen tijdens Aalst carnaval. Maar ik ben een doorzetter. Ik ben onsterfelijk, hé. (lacht).”

Nieuwe FC De Kampioenen ‘on hold’

Het persbericht van Eén klinkt: “De familie en dierbaren van Johny willen dit droevige nieuws in alle sereniteit verwerken. Ze vragen daarom hun privacy te blijven respecteren. Bij Eén VRT zijn we ook heel bedroefd door dit nieuws. We wensen de familie en dierbaren van Johny Voners onze innige deelneming.” Eén maakte eerder al bekend dat door de ziekte van de acteur de plannen voor een nieuwe FC De Kampioenen-reeks ‘on hold’ werden gezet.

‘Rol in Amigo’s blijft onnavolgbaar’

Ook DPG Media en VTM leven mee met de familie en vrienden van Johny Voners. In het persbericht dat ze zojuist hebben verzonden staat: “DPG Media en VTM hebben met droefheid kennis genomen van het overlijden van Johny Voners. Johny stond recent nog op de set van de nieuwe fictiereeks ‘Een Goed Jaar’, en zijn rol in Amigo’s blijft onnavolgbaar. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie en vrienden. Wij wensen hen veel sterkte bij het dragen van dit verlies.” Dat die rol in Amigo’s formidabel is, daar ben ik het helemaal mee eens. Als je Johny Voners alleen als Xavier uit FC De Kampioenen kent, is dit echt compleet iets anders.

De foto bij dit bericht is een persfoto van Amigo’s / VTM.

Een Goed Jaar

Of het overlijden van Johny Voners gevolgen heeft voor de nieuwe reeks Een Goed Jaar is niet bekendgemaakt. Volgens mij zijn de opnames allemaal al achter de rug. Alleen gaat het wel vreemd zijn om de acteur op het scherm te zien, terwijl hij nu dus overleden. Dit geldt natuurlijk ook voor het tweede seizoen van #hetisingewikkeld.

Deze rollen speelde Johny Voners verder…

Op dit moment wordt er in de Vlaamse media veel aandacht geschonken aan het rijke cv van Johny Voners. Wat heeft die man in tal van films, series en theaterproducties gestaan. Het grote publiek mag ‘m dan vooral kennen als Xavier Waterslaeghers uit FC De Kampioenen – de man die flink onder de plak zat bij zijn ‘Sjoeke’ Carmen en steevast ‘dagschotels’ bestelde – maar hij heeft zoveel meer gedaan. Wist je trouwens dat dat laatste zelfs het boek ‘Dagschotel‘ tot gevolg heeft gehad?

Meer lezen:

  • VRT NWS schrijft: ‘Johny Voners overleden, komisch rasacteur die Xavier Waterslaeghers in “F.C. De Kampioenen” zijn dagschotels gunde’
  • Het Laatste Nieuws: ‘Bekend Vlaanderen rouwt om Johny Voners: “Klein van gestalte, groot acteur”‘

Verder met Johny Voners

Blij met de artikelen van VlaamsKijken, bedank ons via Ko-Fi. * Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

17 maart 2020 /