Vihta met Wim Willaert en Jean-Benoît Ugeux op Canvas

De kortfilm Vihta van François Bierry met Wim Willaert en Jean-Benoît Ugeux in de hoofdrol kijk je vanavond (31 december) om 21.30 uur bij Canvas. Dat betekent een klein half uurtje genieten van een korte komische film uit 2018.

Verhaal Vihta

We maken kennis met een paar collega’s van een klein bedrijfje dat is overgenomen door een grotere firma. Om dat te vieren volgt de uitnodiging voor een uitstapje naar een sauna- en wellnesscenter. Iets wat natuurlijk gepaard gaat met gênante en ongemakkelijke situaties.

Cast Vihta

De cast van Vihta – die zowel geschreven als geregisseerd is door François Bierry – bestaat uit Wim Willaert, Jean-Benoît Ugeux, Olivier Bonjour, Sophia Leboutte, Jérémie Petrus en Dinara Drukarova.

Wim Willaert

De naam van Wim Willaert valt hierbij natuurlijk op. Bij het grote publiek is hij natuurlijk bekend van Eigen Kweek, waarin hij de rol van Frank Welvaert speelde. Maar in 2020 konden we helemaal niet om deze acteur heen. Zo zag je hem rond de jaarwisseling in De Twaalf als Guy Vanneste. Kroop hij daarna in de huid van Laurent Berger in het tweede seizoen van Undercover. Konden de Streamz kijkers al van hem genieten in Niets Te Melden (later op VTM) en zagen we hem recent in De Familie Claus (als de vader van Pommelien Thijs).

Jean-Benoît Ugeux

Wist je dat er daarnaast nog een ‘bekend gezicht’ meedoet in Vihta. De Nederlandse kijkers (met Videoland) herkennen Jean-Benoît Ugeux mogelijk uit Een Goed Jaar. Hierin speelt hij de rol van antiquair Tristan. Deze serie met Frances Lefebure, Boris van Severen, Joke Devynck en Jurgen Delnaet is tevens de laatste waarin we Johny Voners zien schitteren. Een Goed Jaar zal later op VTM te zien zijn.

Foto: VRT

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

31 december 2020 /