Carice van Houten, Halina Reijn en Maaike Neuville in Red Light

Carice van Houten, Halina Reijn en de Vlaamse Maaike Neuville spelen de hoofdrollen in de nieuwe Nederlands-Vlaamse co-productie Red Light. Deze serie is in het voorjaar 2021 te zien bij BNNVARA op NPO1. Wanneer de releasedatum van Red Light op VTM is, is nog niet bekend. BNNVARA heeft in ieder geval de eerste beelden naar buiten gebracht.

Dit artikel is bijgewerkt naar aanleiding van de perspresentatie van BNNVARA op 25 augustus 2020.

Halina Reijn, Maaike Neuville en Carice van Houten in Red Light. TV-serie BNNVARA en VTM. Foto: Janey van Ierland

De opnames van de eerste Nederlandstalige televisieserie waarin Carice van Houten en Halina Reijn gezamenlijk te zien zullen zijn, zijn begin augustus 2019 gestart. De twee Nederlandse actrices hebben deze serie zelf bedacht met hun productiehuis Man Up. Klik hier om er alles over te lezen.

Prostitutie en mensenhandel

De nieuwe dramareeks speelt zich af in de wereld van prostitutie en mensenhandel: Carice van Houten (‘Game of Thrones’, ‘Zwartboek’, ‘Minoes’, ‘The Fifth Estate’), Maaike Neuville (‘Clan’, ‘De Dag’, ‘Van Vlees en Bloed’) en Halina Reijn (‘Blind’, ‘Valkyrie’). Zij spelen drie vrouwen met totaal verschillende achtergronden wiens leven met mekaar verstrengeld raakt als de echtgenoot van één van de drie mysterieus verdwijnt.

Maaike Neuville

Maaike Neuville vertelt: “Wat mij vooral aantrekt in de reeks is de focus op deze drie krachtige vrouwen die verre van perfect zijn en die elk op hun manier een onafhankelijkheidsstrijd te voeren hebben. Wat mij betreft is het de juiste reeks op het juiste moment, voor mij als actrice en voor de tijd waarin we leven.”

Vlaamse cast

Naast Carice van Houten, Halina Reijn en Maaike Neuville zien we Koen De Bouw, Geert Van Rampelberg en Joren Seldeslachts in Red Light. Verder wordt de cast aangevuld met Ruth Becquart, Sofie Decleir, Jeroen Perceval, Anne-Laure Vandeputte, Jonas Vermeulen, Herwig Ilegems en Peter Gorissen. Andere Nederlandse namen worden later bekend gemaakt. De reeks wordt voor drie kwart in Vlaanderen gedraaid, en zal zowel bij VTM als bij BNNVARA te zien zijn.

Regie

De regie van Red Light is in handen van Wouter Bouvijn en Anke Blondé. Wouter Bouvijn maakte eerder de voor Cannes Séries geselecteerde reeks De Twaalf. Van Anke Blondé verscheen de goed ontvangen film The Best of Dorien B. 

Schrijvers

Hoofdschrijver van Red Light is veelgeprezen auteur en scenarist Esther Gerritsen (Nena, Dorst, Instinct). Christophe Dirickx (Tabula Rasa, De Helaasheid der Dingen) is co-schrijver. Met bijdragen van Frank Ketelaar (Klem, Overspel).

Red Light is een coproductie van: WBITVP Nederland, Eyeworks België, BNNVARA en VTM. Creative Producers: Carice van Houten & Halina Reijn (Man Up Film). 

Foto: BNNVARA – Maarten de Bouw.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 augustus 2019 /