Het Eiland vanaf vanavond weer te zien op Eén

Het Eiland is vanaf vanavond weer te zien op Eén. Dat betekent weer genieten van deze serie met de boezemvrienden Guido Pallemans, Michel Drets en Frankie Loosveld. De aanstekelijke, maar ook wat ongemakkelijke lach van nieuwkomer Alain Vandam zal weer door de huiskamer klinken. Ik kijk er nu al naar uit.

Eerder schreef ik al dat Het Eiland ook op YouTube te bekijken is. Een aangename verrassing toen, want de serie is natuurlijk al ruim tien jaar geleden uitgezonden. Voor mij begon hier de liefde voor de Vlaamse films en tv-series. Jan Eelen zette zo iets anders neer dan dat ik gewend was. En het werd ook nog eens uitgezonden op Comedy Central; voor ons toen een nieuwe zender. Als ik de lach van Alain Vandam ergens hoor – al is het maar een geluidsfragment – dan lig ik al dubbel. En de zin ‘Ik ben blij dat gij in mijn team zit’ wordt hier thuis nog regelmatig uitgesproken. Zie ik acteur Frank Focketyn op tv, dan moet ik meteen weer denken aan zijn onzekere houding in de rol van Guido Pallemans. Wat werd ik daar altijd zenuwachtig en ongemakkelijk van.

Veel acteurs die ik in het eiland ontdekte, kwam ik daarna in geweldige series en films weer tegen. Wat wil je met zo’n cast. De hoofdrollen in Het Eiland zijn voor Sien Eggers, Frank Focketyn, Dirk Van Dijck, Wim Opbrouck, Tom Van Dyck, Rita Beckx, Peter Ceustermans, Bruno Vanden Broecke, Tania Van der Sanden, Jeroen Van Dyck en Ann Miller. Bijrollen zijn er onder andere voor bekende gezichten als Warre Borgmans, Marc Van Eeghem, Jaak Van Assche, Alice Reijs en Nathalie Meskens.

Het Eiland; het verhaal

Voor wie Het Eiland nog niet kent. Alvast wat meer informatie over het verhaal. De serie speelt zich af op de werkvloer van Cynalco Medisch; een bedrijf dat gespecialiseerd is in het maken en distribueren van medische apparatuur. Hier werken de drie vrienden Frankie Loosveld (Wim Opbrouck), Guido Pallemans en Michel Drets (Dirk Van Dijck) met z’n drieën op een eiland. Tot het management de nieuwe kracht Alain Vandam aanneemt en Guido wordt gepromoveerd. Een situatie die voor lastige, maar absoluut ook humoristische momenten zorgt.

Of zoals Eén omschrijft: “Het eiland gaat over vriendschap, over trouw, over het vasthouden aan rituelen en gewoontes, over onzekerheid en besluiteloosheid, over angst voor het nieuwe en het onbekende. Vaak tegen beter weten in. Soms herkenbaar en soms confronterend.”

Het Eiland is vanaf vanavond – dertien weken lang – om 21.35 uur te zien op Eén. ook op YouTube te bekijken

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

3 november 2016 /