De Parelvissers terugkijken via YouTube

De Parelvissers kun je terugkijken via YouTube! Weer zo’n must see wat mij betreft, die volledig online terug te vinden is.

De Parelvissers is in 2006 uitgezonden op Eén. Tom Lenaerts, Michiel Devlieger en Michel Vanhove hebben de serie bedacht. Lenaerts verzorgde de regie en het scenario met zijn medebedenkers. De Parelvissers is geproduceerd door Woestijnvis. De zesdelige serie is in veertien weken opgenomen in de Ardennen.

Het verhaal gaat over een reünie van enkele vrienden die terugblikken op de op- en ondergang van hun productiehuis De Parelvissers. Het productiehuis is snel uitgegroeid tot één van de succesvolste in Vlaanderen. Maar na zes jaar verdwijnt één van hen (Jan De Ridder, gespeeld door Marc Van Eeghem) met honderd miljoen Belgische frank van de rekening. Dit betekent het failliet van het bedrijf en de vrienden verliezen elkaar uit het oog. Tot Piet (gespeeld door Ides Meire), de broer van Jan) de club weer bij elkaar maakt, omdat hij een documentaire maakt.

Cast De Parelvissers

De cast bestaat uit Ben Segers, Elke Dom, Geert Van Rampenberg, Ides Meire, Jolente De Keersmaecker, Kristine Van Pellicom, Marc van Eeghem, Sara De Roo, Stijn Van Opstal, Tom Dewispelaere en Tom Van Dyck.

Ik heb deze serie nog niet zo heel lang geleden gekeken en ik moet zeggen dat ik dat in één keer heb gedaan. Het verhaal wist mij in ieder geval enorm te boeien. Ik wilde weten waar Jan nu met dat geld heen was. Maar ook de verschillende lijntjes tussen de vrienden onderling zijn bijzonder. Kortom: wat mij betreft het terugkijken meer dan waard. Klik hier om De Parelvissers via YouTube te bekijken.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

19 januari 2016 /