De Parelvissers terugkijken via YouTube

De Parelvissers kun je terugkijken via YouTube! Weer zo’n must see wat mij betreft, die volledig online terug te vinden is.

De Parelvissers is in 2006 uitgezonden op Eén. Tom Lenaerts, Michiel Devlieger en Michel Vanhove hebben de serie bedacht. Lenaerts verzorgde de regie en het scenario met zijn medebedenkers. De Parelvissers is geproduceerd door Woestijnvis. De zesdelige serie is in veertien weken opgenomen in de Ardennen.

Het verhaal gaat over een reünie van enkele vrienden die terugblikken op de op- en ondergang van hun productiehuis De Parelvissers. Het productiehuis is snel uitgegroeid tot één van de succesvolste in Vlaanderen. Maar na zes jaar verdwijnt één van hen (Jan De Ridder, gespeeld door Marc Van Eeghem) met honderd miljoen Belgische frank van de rekening. Dit betekent het failliet van het bedrijf en de vrienden verliezen elkaar uit het oog. Tot Piet (gespeeld door Ides Meire), de broer van Jan) de club weer bij elkaar maakt, omdat hij een documentaire maakt.

Cast De Parelvissers

De cast bestaat uit Ben Segers, Elke Dom, Geert Van Rampenberg, Ides Meire, Jolente De Keersmaecker, Kristine Van Pellicom, Marc van Eeghem, Sara De Roo, Stijn Van Opstal, Tom Dewispelaere en Tom Van Dyck.

Ik heb deze serie nog niet zo heel lang geleden gekeken en ik moet zeggen dat ik dat in één keer heb gedaan. Het verhaal wist mij in ieder geval enorm te boeien. Ik wilde weten waar Jan nu met dat geld heen was. Maar ook de verschillende lijntjes tussen de vrienden onderling zijn bijzonder. Kortom: wat mij betreft het terugkijken meer dan waard. Dit is het YouTube-kanaal van De Parelvissers.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime (Video) en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

19 januari 2016 /