Onder vuur met in cast Louis Talpe en Lynn van Royen

Onder vuur is de brandweerserie van VRT1, die je kunt kijken op Netflix, Streamz en VRT MAX. De cast van Onder vuur telt tal van bekende namen als Louis Talpe, Lien De Graeve, Lynn Van Royen, Sam Louwyck, Alessia Sartor, Aimé Claeys, Maarten Ketels, Wouter Bruneel, Dirk Van Dijck, Sahin Avci, Ann Tuts, Piet De Praitere, Kim Van Oncen en Kasper Vandenberghe. Ontdek in dit artikel meer over de Onder Vuur cast en het verhaal van seizoen 1.

Dit bericht verscheen voor het eerst op 21 maart 2021 op VlaamsKijken; het heeft een update gekregen in augustus 2023, omdat seizoen 2 nu op Netflix te kijken is. En sinds november 2023 ook op Streamz.

Onder Vuur seizoen 2 & 3

Inmiddels heb je ook Onder Vuur seizoen 2! En goed nieuws: Onder Vuur 3 komt in het voorjaar van 2024 op Streamz. Wanneer-ie op tv komt en/of Streamz/Netflix delen we dat natuurlijk met onze volgers. Wil je dit niet missen, volg ons dan via InstagramFacebook-groep, WhatsApp én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Nieuw bij Eén: Onder vuur

Medio maart 2021 startte Eén met opnames voor de gloednieuwe tv-serie Onder vuur. De dramareeks die vol actie zit, draait rond een groep brandweermannen en -vrouwen die vechten voor het voortbestaan van hun kazerne. Onder vuur speelt zich af in Oostende en heeft een geweldige cast met onder andere Louis Talpe, Lien De Graeve, Lynn Van Royen, Sam Louwyck, Alessia Sartor, Aimé Claeys, Maarten Ketels, Wouter Bruneel, Dirk Van Dijck, Sahin Avci, Ann Tuts, Piet De Praitere, Kim Van Oncen en Kasper Vandenberghe.

Verhaal Onder vuur

De Oostendse Post Oosteroever is een kleine brandweerpost met veel karakter. Ondanks hun eigenwijze stijl is hun werk steeds van hoog niveau. Het redden van een mensenleven gaat voor op regels. Maar wanneer de luitenant Patrick (vertolkt door Sam Louwyck*) totaal onverwacht beslist om het korps te verlaten voor een promotie, davert de hele kazerne op haar grondvesten. Vooral sergeant Orlando (Louis Talpe*) voelt zich in de steek gelaten door zijn mentor…

Dodelijke slachtoffers

Dominique (Lien De Graeve*) valt als nieuwe luitenant Post Oosteroever binnen. Ze wil de ‘cowboys’ omvormen tot de standaard die de Brugse commandopost voor ogen heeft. Maar daarvoor is een ander soort aanpak nodig dan degene die de commandopost voorschrijft. Wanneer er door fouten van Post Oosteroever dodelijke slachtoffers vallen tijdens een interventie komt het voortbestaan van de kazerne op de helling te staan.

Werk en privé loopt door elkaar

Ook op persoonlijk vlak verkeren de brandweermannen en -vrouwen van Post Oosteroever in woelig water. Voor de collega’s en vrienden loopt werk en privé meer en meer door elkaar, wat voor extra spanningen zorgt in de kazerne… Elke week brengt Onder Vuur nieuwe verhalen en rukt het korps uit op interventies, terwijl het team het hoofd koel probeert te houden bij de grote dreiging die boven hun kazerne hangt.

Ik krijg hier ook wel een beetje een Windkracht 10-gevoel bij. Jullie?

Cast Onder vuur

De cast van Onder vuur wordt gevormd door onder andere Louis Talpe, Lien De Graeve, Lynn Van Royen, Sam Louwyck, Alessia Sartor, Aimé Claeys, Maarten Ketels, Wouter Bruneel, Dirk Van Dijck, Sahin Avci, Ann Tuts, Piet De Praitere, Kim Van Oncen en Kasper Vandenberghe. Stuk voor stuk acteurs en actrices die we al uit verschillende Vlaamse series en films kennen. En dit zijn pas de namen die op dit moment bekend zijn gemaakt… Zo benieuwd welke acteurs en actrices nog meer een (gast) rol spelen in Onder vuur.

Louis Talpe

Louis Talpe heeft de afgelopen tijd veel interessante rollen gespeeld, zoals in Beau Séjour 2 (als psychiater Nicholas Moens, de vriend van politieman Vinnie), Black-out, de internationale film The Racer* en Streamz-serie The Window. Maar laten we ook zijn rol van Roel Thevenage in Spitsbroers niet vergeten. Of die van Thomas De Kuyper in De Ridder*. De Nederlandse kijkers kennen hem dan weer uit Goede tijden, slechte tijden de Verliefd op Ibiza-serie* en de films Oei, ik groei! en het geheugenspel. Tja… en niet te vergeten: wie kent Louis Talpe niet als Toby (van Mega Mindy).

Louis Talpe zien we in de cast van Onder Vuur als Orlando Foncke. Hij is sergeant op Post Oosteroever en de natuurlijke leider onder het korps. Hij is iemand die zo ver gaat als nodig om een leven te redden, ook al betekent het dat hij de regels moet overtreden. Het levert de kazerne vaak meer problemen dan complimenten op, maar dat laat Orlando niet aan zijn hart komen. Zijn – soms brute – manier van werken verhult echter een groot verdriet, waar hij zelfs met zijn vrienden op Post Oosteroever niet over kan praten. Het is ook de reden dat hij alleen op zijn boot leeft, weg van zijn vrouw Maaike en zijn zoontje Noah.

Lien De Graeve

Lien De Graeve – die je kent van De Rodenburgs* – zag je ook in het eerste seizoen van De Bunker en recent had ze nog een gastrol in Chantal. Wist je dat je haar ook kent als Lydia De Soete uit de prachtige serie Marsman*. Haar eerste rol was die van Ann in de film Blind*. We gaan haar verder zien in Old Bierdie en de film J’aime la vie. En nu behoort Lien De Graeve dus tot de Onder Vuur cast. Ze speelt de rol van Dominique Meersman.

Dominique Meersman is de nieuwe luitenante van Post Oosteroever en de vervangster van Patrick. Het is haar taak en doel om het eigenzinnige korps te laten opereren volgens het boekje, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Vooral met Orlando, met wie ze een bewogen verleden deelt, botst het. Ook thuis loopt het niet op rolletjes. Dominique is sinds kort samen met de iets oudere Geert en plusmama van twee puberende tienerdochters. Pas wanneer de moeilijkheden uit haar privé de kazerne binnensijpelen, begint er een verstandhouding met het korps van Post Oosteroever te groeien.

Lynn Van Royen

Toen ik zag dat Lynn van Royen tot de cast van Onder Vuur behoorde, maakte mijn hart toch wel een klein sprongetje. Wat zie ik deze actrice graag spelen. Ze maakte voor het eerst veel indruk op mij in Marsman (waarin je haar dus zag met Lien De Graeve). En wat dacht je van haar optreden in Beau Séjour? En niet te vergeten recent in Arcadia.

Met Louis Talpe stond ze eerder op de sets van De Ridder en Spitsbroers. Met Aimé Claeys speelde Lynn van Royen dan weer samen in De Twaalf. En met Maarten Ketels zag je haar in De Luizenmoeder. De twee hebben inmiddels ook een relatie. Kortom: ondanks haar leeftijd is Lynn van Royen een zeer ervaren actrice. Ik ben erg benieuwd naar de internationale serie Renaissances waar ze recent aan meewerkte met Kevin Janssens en Boris Van Severen. Wist je dat ze daarnaast ook een erg leuk boek heeft geschreven: #kleingelukske*.

Tegen wil en dank probeert Maaike om naast haar werk het co-ouderschap met brandweerman Orlando te runnen. Geen sinecure met een partner die bijna dagelijks 12 uur op een kazerne moet werken. Emotioneel staat ze er zo mogelijk nog meer alleen voor. Maaike probeert de gebeurtenis die hun relatie verscheurde een plaats te geven. Maar zolang Orlando hun gedeeld leed ontloopt, kan voor haar de verwerking niet beginnen. Bovendien vreest ze dat Orlando’s houding geen gezonde invloed heeft op hun zoontje Noah. 

Sam Louwyck

Sam Louwyck kun je onder andere kennen als Zjang uit De Zonen van Van As. Maar denk ook aan Cargo*, Baba Yega: The Movie, Weg van Jou*, Belgica en niet te vergeten Eigen Kweek*. En net als Louis Talpe en Alessia Sartor zag je hem in Beau Séjour 2. Op dit moment zie je hem in de Nederlandse film Hotel Sinestra. En als we IMDB mogen geloven, dan komen er ook nog diverse rollen bij in producties als Emperor, Rien ni personen en LUKA.

In de cast van Onder Vuur zien we Sam Louwyck als Patrick Sinnaeve. Hij is al jaar en dag de honkvaste, geliefde en gerespecteerde luitenant van Post Oosteroever. Hij verrast dan ook vriend en vijand wanneer hij zonder aankondiging een stap opzij zet voor de getalenteerde, jongere Luitenante Dominique. Zijn ploeg, met Orlando op kop, kan niet geloven dat Patrick hen zomaar in de steek laat. Wat ze niet weten is dat Patrick zichzelf heeft opgeofferd om het voortbestaan van Post Oosteroever te garanderen. Maar wanneer Patrick op het spoor komt van een groot schandaal binnen de zone zet hij zijn eigen job en de toekomst van Post Oosteroever op het spel om de waarheid te achterhalen.

Alessia Sartor

Alessia Sartor debuteerde in het tweede seizoen van Beau Séjour als Lola. Ze studeerde international business en journalistiek in Gent. Alessia Sartor is één van de Vlaamse jonge actrices, waar we volgens mij nog heel veel van kunnen gaan genieten in tv-series en films.

Nina Gonzales heeft haar echte ouders nooit gekend. Ze kende een moeilijke en eenzame kindertijd en is opgegroeid zonder een vast gezin. Als brandweervrouw vond ze bij Post Oosteroever een thuis en bij haar collega’s een familie. Wanneer Patrick vertrekt en ook Steve (Kasper Vandenberghe), haar lief en adjudant, wordt geschorst wegens alcoholmisbruik, begint haar familie uit elkaar te vallen. Haar frustratie wordt uitgewerkt op de nieuwe rekruut Tom, maar gaandeweg groeien de twee dichter naar elkaar toe.

Aimé Claeys

Als je Aimé Claeys ziet, denk je misschien ‘waar ken ik die nou van’. Nou, deze jonge acteur zag je eerder in de film Wij*. Je spotte hem ook in Bathroom Stories. Verder was hij te zien in de succesvolle reeks De Twaalf. Aimé Claeys speelt in De Twaalf namelijk de jonge Stefaan. Daarnaast speelt hij één van de hoofdrollen in de nieuwe reeks 1985. En vergeet ook zeker Zonder afspraak niet. Hij zal te zien zijn in Styx. 

In de cast van Onder Vuur zien we Aimé Claeys als rekruut Tom Lateur. Als hij binnenkomt, staat de post op losse schroeven. Maar hij werkt zich met zijn charme en talent dat hij toont op interventie in geen tijd op tot de golden boy van de kazerne. Hoewel niemand echt iets weet over Tom, sluit het korps hem wel in de armen. Alleen Nina, die getuige is van een van Toms angstaanvallen, lijkt hem niet te vertrouwen. Hoe langer hoe meer begint het verleden van Tom hem in te halen.  

Maarten Ketels

Maarten Ketels* ken je van zijn rol als conciërge Ronald in beide seizoenen van De Luizenmoeder. Je zag ‘m verder in Groenten uit Balen en niet te vergeten ook in Een Goed Jaar, waarin ook Wouter Bruneel een bijrol heeft. Recent zag je hem in telenovelle Lisa. In Onder Vuur neemt hij de rol van Vincent Knockaert voor zijn rekening.

Vincent Knockaert is de techneut van de groep. Hij geeft de technische bijscholing en is bezig met alles rond digitalisering van brandweerwerking. Hoewel hij net als Orlando sergeant is, mist hij de natuurlijke autoriteit om een ploeg te leiden. Onder invloed van Patrick werd Orlando iets meer voorgetrokken, maar met de komst van Dominique wordt ook de naam van Vincent naar voor geschoven als kandidaat-adjudant.

Wouter Bruneel

In de Onder vuur cast komen we ook Wouter Bruneel tegen. We zagen hem als Gunther uit Zie Mij Graag en als Lukas in Zuidflank, maar hij heeft ook een leuke rol in Een Goed Jaar. Op dit moment is hij op Streamz te zien in de Film De Zonen van Van As – De Cross.

Boris Weber – het personage van Wouter Bruneel in Onder Vuur – is de chauffeur van Post Oosteroever en metalhead in hart en nieren. Door zijn overgewicht dreigt hij buiten het team te vallen als hij niet slaagt voor zijn fysieke proeven. Hij vindt steun bij noodcentralist en mede-metalhead Katrien (Ilse De Koe), die hij vaak hoort via de radiocommunicatie, maar nog nooit heeft gezien. De twee hebben een klik, maar durven uit schrik om afgewezen te worden niet fysiek met elkaar af te spreken.

Dirk Van Dijck

Misschien is Dirk Van Dijck* wel de acteur met de meeste ervaring in de Onder vuur cast. Je zag hem bijvoorbeeld in De zonen van Van As. Het Eiland en Eigen Kweek* blijven natuurlijk ware klassiekers, waarin Dirk Van Dijck ook een hoofdrol heeft. Maar zijn gaafste rol vond ik toch die in 13 geboden. eerder zag je hem recent in series als Glad ijs en De Kraak. Waar ik zelf erg benieuwd naar ben is de volgende Vlaamse serie met Dirk Van Dijck: De twaalf: De Assepoestermoord.

De zilverrug van de kazerne heet Henri. Een eerder zwijgzame, zachtaardige oude rot die eigenlijk al lang op pensioen kon gaan, maar ervoor kiest om te blijven. Ondanks zijn leeftijd is Henri fysiek nog tiptop in orde. Naast Post Oosteroever is er voor Henri enkel de oesterput, die hij naast zijn uren runt met zijn broer Lukas. Lukas, zijn vrouw Nora en hun dochter Emma zijn Henri’s enige familie. Wanneer Emma vermist raakt, doet Henri voor de opsporing beroep op zijn tweede familie: Post Oosteroever.

Sahin Avci

Sahin Avci speelde eerder hoofdrollen in Amigo’s en Voor wat hoort wat. Deze dertigjarige Vlaamse acteur heeft Turkse roots. Hij debuteerde Aspe, maar had ook al een bijrol in De Ridder. In Onder Vuur speelt hij het personage Gio Kaplan.

Gio Kaplan is een bom energie, een teamspeler pur sang. Hij presenteert zich als een playboy en probeert ook Boris altijd aan een lief te helpen. Onderhuids kampt hij eigenlijk met een gebrek aan zelfvertrouwen als het aankomt op liefde. Dat wankele zelfvertrouwen krijgt nog eens een diepe deuk wanneer hij flatert op interventie en de beelden daarvan de toekomst van Post Oosteroever in gedrang brengt.

Ann Tuts

Als je de naam Ann Tuts* hoort, dan denk je natuurlijk meteen aan F.C. De Kampioenen*. Sinds jaar en dag speelt ze Doortje Van Hoeck in zowel de serie als de Kampioenen-films. Daarnaast was ze in Bevergem* te zien als Martine. Ze behoort niet alleen tot de Onder vuur cast, maar je kent haar ook uit 3Hz.

In de cast van Onder Vuur zien we Ann Tuts als Noelle Hauspie. Zij beschouwt zichzelf als moeder van de brandweerfamilie van Post Oosteroever. Ze heeft een verleden als verpleegkundige en doet daarom vaker ambulanceshiften. Ze haat macho’s en staat in de frontlinie om de andere vrouwen in de kazerne te verdedigen wanneer het cowboy-gehalte te veel de kop opsteekt.

Piet De Praitere

Je kent Piet De Praitere uit De Twaalf* (waarin hij de oude playboy Noël Marinus vertolkte). Maar hij is niet alleen acteur, maar ook stand-upcomedian en schrijver. Als stand-upcomedian is hij voornamelijk bekend van de typetjes ‘Etienne met het open verhemelte’ en ‘Dikke Gilbert de la Tourette’. Naast zijn podiumvoorstellingen werkte Piet mee aan radio-en televisieprogramma’s zoals Studio Kafka, Comedy Casino* en Bevergem*. Piet De Praetere speelt de rol van Gilbert Gesqiuerre.

Gilbert Gesqiuerre is de zonecommandant en dus de hoogste in rang binnen Brandweerzone 1, waar ook Post Oosteroever toe behoort. Het uitrangeren van Patrick is de eerste stap in zijn plan om Post Oosteroever op te doeken. Wanneer Patrick na een grote, te vermijden gasexplosie begint te graven naar de oorzaak wordt de grond warm onder Gilberts voeten. De twee oude buurjongens spelen kat en muis rond een beerput van corruptie. 

Kim Van Oncen

Ken je als Saartje De Smet uit de razend populaire tv-serie Dertigers. Ze schreef eerder het boek Daily beauty*. En laten we niet vergeten dat ze ook nog eens de eigenaresse is van een supermarkt.

Kasper Vandenberghe

Kasper Vandenberghe is – net als Sam Louwyck en Alessia Sartor – te zien in Beau Séjour 2. Hierin speelt hij Erik Greeve, de overleden echtgenoot van Britt en de vader van Jasper. Guy (gespeeld door Sam Louwyck) is zijn vader. Kasper Vandenberghe zag je eerder in Code 37 en in drie afleveringen van Eigen Kweek.

Makers Onder vuur

De reeks wordt gemaakt door productiehuis Geronimo in coproductie met Fobic Films, die je kent van de Helden van Hier-reality programma’s. Het scenario van Onder vuur is geschreven door Toon Anthoni, Carl Plaisier en Bjorn Vandeneynde. Toon Anthoni en Carl Plaisier ken je van het realityprogramma Het gezin. Bjorn Vandeneynde werkte mee aan Déjà Vu (nu op Streamz) en was schrijver bij Ghost Rockers en Hotel 13. Onder vuur wordt geregisseerd door Joost Wynant, die in het verleden ook als acteur actief was, zoals in Witse.

Toon Anthoni

Toon Anthoni (1990) studeerde Theater-, Film-, en Literatuurwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. In 2018 begon hij bij productiehuis Geronimo als redacteur en werkte aan verschillende televisieprogramma’s. Onder vuur is zijn debuutreeks als scenarist.

Carl Plaisier

Auteur en scenarist Carl Plaisier (1991) studeerde scenario aan het RITCS in Brussel. Samen met Toon dook hij diep in het kazerne -en interventieleven van de brandweer in zone 1 voor het schrijven van Onder vuur.

Bjorn van den Eynde

Bjorn van den Eynde (1984) studeerde regie aan het RITCS in Brussel. Hij begon zijn carrière als regisseur bij productiehuis Eyeworks, maar maakte een jaar later reeds de overstap naar het schrijven van populaire en bekroonde jeugdfictie voor Studio 100, Ketnet en Nickelodeon. In 2017 won Voor altijd? de Ensor voor Beste Jeugd- en Kinderfilm. Onder vuur is na Déjà vu (adaptatie) zijn eerste schrijfproject voor een volwassen publiek.

Joost Wynant

Regisseur Joost Wynant (1980) studeerde regie aan het RITS in Brussel. Met zijn afstudeerfilm De laatste zomer won hij de Canvas-prijs en de VAF wildcard voor Beste Kortfilm op het Groot Ongeduld in Brussel in 2005. Hierna maakte hij de langspeelfilm De laatste zomer, die voor verschillende festivals geselecteerd werd. Joost maakte daarna naast commercials, videoclips en verschillende televisieprogramma’s waaronder Benidorm bastards, dat een International Emmy Award en de Rose D’or voor beste Europese humor-programma won. In 2018 draaide hij samen met Frank Van Mechelen de tiendelige fictiereeks De kraak, die later op VTM te zien zal zijn.

Joost Wynant vertelt: “Onder vuur is een heel speciaal project. Met veel liefde gemaakt, vol met ongeziene actie maar vooral met veel emotie en geweldige personages neergezet door een topcast. Een reeks zoals je ze hier nog nooit gezien hebt.”

Bootcamp voor acteurs en actrices Onder vuur

Onder vuur draait rond het reilen en zeilen van een eigenzinnig brandweerkorps in Oostende. De cast kreeg een heuse bootcamp door Brandweer zone 1 (Brugge), zodat ze zich nog beter kunnen inleven in hun rol en een beter zicht krijgen op de uiteenlopende situaties waarin brandweermannen en -vrouwen zich kunnen bevinden. De cast leerde met de uitrusting omgaan, branden blussen, duiken, interventies doen met gevaarlijke stoffen, auto’s openknippen, en nog zo veel meer. 

Louis Talpe over fysiek zware rol in Onder Vuur

Louis Talpe (speelt Orlando Foncke) vertelt over deze bootcamp en zijn rol in Onder Vuur: “Ik had al vaker zware fysieke rollen, maar dit was hors catégorie. Brandweer is niet alleen ambacht maar ook echt topsport. Respect voor de hele cast die is mee gestapt in dit avontuur en urenlang heeft geacteerd in volle uitrusting en vaak met perslucht aan. Nog meer respect voor de brandweer, geboren stuntmannen die dit elke dag moeten doen.”

Authentieke actie en situaties

Onder vuur wordt gemaakt door productiehuis Geronimo, die hiermee hun debuutreeks afleveren. Op gebied van de (werking van de) brandweer deden ze al veel ervaring op bij het maken van eerdere programma’s als Helden van hier. Bij Onder vuur werd er gefocust op alles zo authentiek mogelijk te brengen. De ervaring van het jarenlang volgen van echte brandweermannen vormde de perfecte basis voor levensechte scenario’s, personages en situaties.

Jasper Moeyaert en Emanuel Vanderjeugd (Geronimo)

“Met Helden van hier maakten we jarenlang reality over brandweerkazernes over heel Vlaanderen. Daar ontstond het idee om Onder vuur te maken, een authentieke en pakkende fictiereeks over de brandweer. Alfa Papa Tango, maar dan dertig jaar later. Er werd ons gezegd dat een brandweerreeks maken met vlammen, explosies en ongelukken niet mogelijk was in Vlaanderen. We zijn enorm trots dat we met Eén een partner-in-crime vonden die er toch in geloofde. De explosies, vlammen en ongelukken die je ziet in Onder vuur zijn echt. Dat realiteitsgehalte was enkel mogelijk onder het wakend oog van Brandweer van Zone 1. Zij ondersteunden niet alleen de ongeziene logistiek achter deze reeks, maar waren ook aanwezig bij elke interventie om onze acteurs te voorzien van veiligheid en goede raad. Dat we deze reeks als twee West-Vlamingen konden maken met de steun van de prachtige stad Oostende, was de kers op de taart”, aldus Jasper Moeyaert en Emanuel Vanderjeugd (producenten, Geronimo).

Lotte Vermeir (netmanager Eén)

Lotte Vermeir, netmanager Eén, vertelt “De zondagavond van Eén wordt ook in het nieuwe TV-seizoen een avond om niet te missen. Met de combinatie van De Columbus en Onder vuur brengen we de juiste mix van ontspanning en actie om de week mee af te sluiten. Onder vuur geeft een fascinerende inkijk in het leven van een groep brandweermannen. Productiehuis Geronimo is erin geslaagd om de verhalen heel realistisch en sterk in beeld te brengen, waardoor je als kijker elke aflevering op het puntje van je stoel zit. Dat was enkel mogelijk door de ondersteuning van de Brandweer van Zone 1, die de ploeg bijstond. Hun medewerking, de inzet van Geronimo en het enthousiasme van de hele cast maken Onder vuur tot een unieke reeks die er meteen uitspringt.” Ik ga er vanuit dat na Onder Vuur (10 afleveringen) het derde seizoen van Undercover op de zondagavond te zien zal zijn.

Brandweerpost Zone 1 Oostende

Filip Dekiere, commandant van Brandweerpost Zone 1 in Oostende legt uit: “Een kleine twee jaar geleden kwam de vraag om mee te werken aan een fictiereeks over de brandweer. Niemand kon toen vermoeden welke fantastische rit dit ging worden. Onze brandweerlieden hebben de acteurs zo goed mogelijk proberen voor te bereiden om zich te kunnen inleven in hun rol. Ze leerden hen de kneepjes van het vak kennen met een heuse brandweerbootcamp. Die week zorgde voor nog meer enthousiasme en wederzijds respect. De acteurs konden daardoor zelf al hun “interventies” doen. Bij de opnames is er binnen het fictieve scenario zoveel mogelijk op toegezien dat de inzet van brandweermiddelen zo realistisch mogelijk is. De samenwerking was voor beide partijen een verrijkende ervaring en zorgde soms zelfs voor spectaculaire en unieke oefenmomenten. Onder vuur wordt dé fictiereeks van het najaar over het reilen en zeilen in een brandweerpost in Zone 1, doorspekt met spanning, actie en vooral met een ijzersterke cast.”

Bart Tommelein (Oostende)

Onder vuur speelt zich af in de koningin der badsteden: Oostende. Het voedt het authentieke karakter van de reeks en geeft de acteurs ontelbaar veel arena’s zoals de zee, de haven, hoogbouw… Burgemeester Bart Tommelein: “Vanaf de eerste gesprekken met de makers van Onder vuur voelden we dat Oostende de perfecte locatie is voor deze reeks. Onder Vuur zal onze stad aan zee op een unieke en spectaculaire manier in de spotlights zetten. Ook wil ik de Oostendse brandweer- en veiligheidsdiensten ontzettend bedanken voor hun medewerking bij de opnames.”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 augustus 2023 /