Burgemeester Bart Tommelein: Monster The Masked Singer

Burgemeester Bart Tommelein van Oostende is ontmaskerd als het lieve monster in The Masked Singer. Met zijn vertolking van Leef van André Hazes junior behaalde hij in de eerste show de minste stemmen van het publiek in de studie en in het digitale thuispubliek.

Jury The Masked Singer verrast

De ‘jury’ van The masked Singer was verrast toen Bart Tommelein de kop van het monster omhoog schoof. Speurders Julie Van den Steen, Karen Damen, Jens Dendoncker en gastspeurder Sean Dhondt hadden het allemaal niet goed. Julie Van den Steen had wel het vermoeden dat het om een politieker zou gaan, maar zij gokte uiteindelijk op Guga Baúl. Jens Dendoncker dacht dat Sergio Herman in het kostuum van het monster zat. Karen Damen zat wat dat betreft wat meer in de richting met Jean Marie Dedecker. En tot slot was er gast-jurylid Sean Dhondt (die de laatste tijd veelvuldig in het nieuws is én niet alleen vanwege zijn naaktfoto’s) dacht aan ‘Ivan Pecnik op stelten’.

Jens Dendoncker, Julie Van den Steen, Karen Damen en Sean Dhondt als jury in eerste aflevering The Masked Singer

Burgemeester Bart Tommelein zweeg zelfs tegen zijn kinderen

Met de ontmaskering van Bart Tommelein als Monster verdwijnt de meest knuffelbare figuur uit het gezelschap. Zijn ontmaskering toont ook meteen dat echt om het even wie een Masked Singer kan zijn, zélfs een politicus. In The Masked Singer: Behind The Mask op VTM GO vertelt Bart over het onvergetelijke avontuur dat hij beleefde, de moeilijkheden die hij ondervond en hoe hij dat geheim al die tijd voor zijn staff en zijn eigen kinderen verborgen hield. “Tegen mijn secretaresse zei ik: ‘Geen vragen stellen, ik zal je later uitleggen wat er is’.”

Claustrofobische gevoel in pak Monster

Bart Tommelein vertelt in Behind The Mask over het beklemmende gevoel toen hij de eerste keer het masker van Monster opzette. “Die kop werd erop gezet en ik had geen lucht meer. Het was een claustrofobisch gevoel. Ik dacht: waar ben ik aan begonnen? In dat pak zingen en bewegen is precies als de Ronde van Vlaanderen rijden. Heet, heter, heetst.” Ook zijn zang- en danscoaching wordt gevolgd. “Ik heb een speciale manier van dansen waar mijn oudste dochters altijd mee lachen. Mijn omgeving zou me meteen herkennen. Ze zouden denken: er is maar één iemand die zo danst en dat is Bart Tommelein.”

Burgemeester Oostende Bart Tommelein als Monster in The Masked Singer

Burgemeester Oostende twijfelde over deelname The Masked Singer

“Ik ben blij dat ik dit heb mogen meemaken”, besluit Bart Tommelein. “Dit was helemaal buiten mijn comfortzone. Ik heb lang getwijfeld of ik het zou doen. Veel van mijn collega’s zouden het niet durven en bezig zijn met wat de mensen zouden denken. Maar zingen is gewoon leuk en daarom nam ik met plezier deel. Al had ik stiekem gehoopt om een paar duels te overleven. Dit programma was een leuke afwisseling met het politieke leven. Dit was echt tot rust komen. Monster in The Masked Singer komt nu onderaan mijn cv te staan.”

Wil je weten wie er onder de andere maskers zat?

Foto’s: VTM.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 september 2020 /