BIM: Vlaamse animatiefilm over paasklokken

Bim – de Vlaamse animatiefilm over paasklokken – vanaf vandaag (vrijdag 21 april) te kijken op Streamz. We horen een heleboel bekende stemmen in de Bim cast. Ontdek hier meer over deze film van Fabrique Fantastique, die je ook kent van Boerke.

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 27 april 2021; toen de opnames afgerond waren. We hebben het bericht van een update voorzien op vrijdag 21 april 2023.

BIM

BIM volgt het buitengewone verhaal van drie onschuldige paasklokken, Bim, Bommel en Pi, die op een gevaarlijke reis vertrekken om het magische elixer te verzamelen dat onmisbaar is om het winterseizoen af te sluiten. Door het elixir word je als klok ijzersterk, maar de reis verloopt met ups en downs. Bim is misschien nog niet de snelste of sterkste klok maar al gauw blijkt dat hij heel creatief is. Zo groeit de vriendschap tussen de klokken tijdens dit bijzonder avontuur op weg naar Rome…

Verhaal BIM

BIM is een verhaal van een jongen met een geweldig, maar nog onontdekt talent: zijn creativiteit en vindingrijkheid! Door vriendschap ontdekt hij deze prachtige kwaliteit en leert hij zichzelf te accepteren zoals hij werkelijk is. Op smaak gebracht met een flinke dosis humor en een vleugje absurditeit blijft het verhaal origineel en onvoorspelbaar. En dan horen we ook nog tal van bekende stemmen. Denk bijvoorbeeld aan Tine Embrechts* en Camilla Blereau*.

Cast BIM

Ben je benieuwd naar welke bekende stemmen we horen in de BIM cast? We zetten het op een rijtje.

 • Link Van Gestel horen we als Bim. We kunnen verder niet zoveel over hem vinden… Maar het zou zomaar eens familie van regisseur Tom Van Gestel kunnen zijn.
 • Abdel Malik Farhouni kroop in de huid van Bommel. Hij was eerder te zien in Patser, The Team 2 en De Bunker 2.
 • Lies de Schepper horen we als Pi. Over Lies de Schepper kunnen we verder nog niets vinden… Wie weet wat we in de toekomst nog meer van haar gaan horen.
 • Tine Embrechts sprak de stem van Aurora in. Op dit moment zien we haar als speurder bij The Masked Singer. Daarnaast was ze samen met haar vader te gast in het indrukwekkende Waarom wachten. We kennen deze actrice van onder andere GrensoverschrijdendGina en Chantal (aanrader!), Couples Therapy, Nora & Sam en Zie mij graag.
 • Govert Déploige is één van de Koebellen. Je kent hem als Steve uit 8eraf, maar ook als musicalacteur uit o.a. Mamma Mia. Wist je dat hij de stem is van de omroeper en stem op de bus in Arcadia?
 • Marc Peeters heeft zelfs twee rollen, die als één van de Koebellen en als Marcel. Hij was bijvoorbeeld te zien in Daens en Dief, maar hij heeft tal van rollen gespeeld in Vlaamse series en films. Wist je dat hij jaren de verteller was in Bumba? Als Chevalier zagen we hem in De bende van Jan de Lichte.
 • Liesa Naert horen we als Patina.  Deze actrice kun je bijvoorbeeld kennen uit Eigen kweek en Gevoel voor Tumor. Ze speelt daarnaast de rol van Jackie Hopper in de Ketnet-serie De Hoppers. En je zag haar in De Anderhalve Meter Show. Maar laten we ook de indrukwekkende documentaire Het Proces Dat Niemand Wou niet vergeten.
 • Joyce Beullens sprak de stem in van Clara. Recent zagen we haar nog op tv in Bowling Balls, maar je zag haar bijvoorbeeld ook als Tineke in Spitsbroers.
 • Camilia Blereau klinkt als President in BIM. Deze actrice heeft bakken ervaring. Zo zag je haar recent nog in films als De Zonen van Van As, H4Z4RDMijn vader is een saucisse en de programma’s Loslopend wild en Zijn Daar Geen Beelden Va? In Thuis was ze honderdvijftig afleveringen te zien als Helene Smeekens. Maar één van haar mooiste rollen blijft misschien wel die van Magda in Crème de la Crème.
 • Isabelle Van Hecke is de Vice-president. Een zeer veelzijdige actrice. Haar mooiste rol van de afgelopen tijd? Geen twijfel mogelijk, dat is die van Martine De Troch in Albatros. Al hebben we ook flink om haar kunnen lachen in Nonkels, waar inmiddels een tweede seizoen van volgt. Isabelle Van Hecke zag je verder bijvoorbeeld in De Twaalf, De Luizenmoeder, De ShaqA plus jamais en De Anderhalve Meter Show. Of wat dacht je recent van haar rollen in Onder VuurMijn Slechtste Beste Vriendin en Lost Luggage.
 • Janine Bischops horen we als Oma Pendula. Deze actrice speelt al jaren de rol van Brigitte in Familie. Al zagen we haar natuurlijk daarvoor jaren in Thuis als Jenny. Verder ken je haar als oma Titin uit #LikeMe.
 • Rocco Granata is de Kussenklok. Je herkent de Belgisch-Italiaanse zanger* aan zijn kenmerkende hese stem.
 • Maarten Bosmans horen we als Tuur. Deze acteur kennen we van Flikken. We zagen hem ook nog in series als Spoed en De Rodenburgs. Je zag ‘m verder in Buck en in het tweede seizoen van Fair Trade als Meester Guido Jacobs

Behind the scenes

Hieronder ontdek je hoe de productie van deze film in zijn werk ging. Het ziet er in ieder geval veelbelovend uit. Niet gek dat deze partij ook heeft meegewerkt aan de animatiefilm van Urbanus.

App

Denk jij nu: dat figuurtje ken ik toch wel. Dat kan kloppen. In november 2021 heeft Fabrique Fantastique de BIM-app gelanceerd. Deze app wordt op de volgende wijze omschreven in de App-store: “Samen met klokje Bim volg je live het avontuur van vijf klokken: zijn ouders Patina en Tuur, Apollo – de klok uit de brandweerkazerne die alarm luidt als het ergens brandt -, aanvoerder Remi én Aurore. Zij leggen de lange weg richting Italië om er voor zaterdagavond kristallen eieren op te halen in het heiligdom, om zo de lente te vieren. Bim zelf is nog te jong om mee te vliegen, maar vanuit zijn eigen toren brengt hij verslag uit van de tocht die de anderen, door weer en wind, afleggen.”

Serie

Natuurlijk heb ik meteen naar meer informatie over de app en film gezocht. En ik ontdek meteen dat er meer goed nieuws is. Er komt namelijk niet alleen een film aan, maar er wordt ook gesproken over een tv-serie! Als we hierover meer ontdekken, delen we dit natuurlijk ook via onze website en social media kanalen als de Facebook-groep en Instagram.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

21 april 2023 /