Tinne Oltmans in musical Mamma Mia | Tip voor zomerstop Lisa

Tinne Oltmans konden we de afgelopen weken natuurlijk als Lisa zien in de gelijknamige telenovelle van VTM. Helaas is het nu zomerstop… Maar de fans van Tinne Oltmans hoeven haar helemaal niet te missen. Wist je dat ze ook de hoofdrol speelt in de Vlaamse versie van de zeer populaire musical Mamma Mia? Vanaf 12 augustus 2022 is deze musical weer te zien in de Stadsschouwburg Antwerpen en Trixxo Theater Hasselt. Tijd om daar eens verder in te duiken. Maak in dit artikel kennis met de Vlaamse Mama Mia! Musical en cast.

Mamma Mia! musical

Sophie (Tinne Oltmans) staat op het punt te trouwen op een mooi Grieks eiland en wil door haar vader worden weggegeven. Alleen is het niet duidelijk wie dat is. Ze nodigt drie voormalige liefdes van haar moeder Donna (Ann Van den Broeck) uit voor het huwelijksfeest. Donna wordt compleet verrast door het weerzien met de mannen en staat plots oog in oog met haar bruisende verleden. Samen met haar vriendinnen haalt Donna herinneringen op aan vroeger, aan oude liefdes en aan hun tijd als zangtrio.

Cast Vlaamse Mamma Mia! musical

De cast van de Vlaamse musical Mamma Mia telt – naast Tinne Oltmans – nog tal van bekende namen. Tinne Oltmans wisselt haar hoofdrol af met Helle Vanderheyden. Ann Van den Broeck speelt haar moeder, die wordt vergezeld door vriendinnen Tanya (Evi Hanssen) en Rosie (Ilse La Monaca). De rol van de drie oude liefdes wordt gespeeld door Johan Terryn, Stany Crets en Govert Deploige. En laten we natuurlijk ook Dorian Liveyns niet vergeten; hij heeft de rol van Sky overgenomen van Michiel De Meyer.

Tinne Oltmans als Sophie in Mamma Mia

Niet alleen Tinne Oltmans is dus een bekend tv-gezicht. Ook de andere leden van de Vlaamse cast van Mamma Mia! Zagen we al regelmatig op tv. Tijd voor een kort overzichtje waar je de acteurs en actrices van kent.

  • Tinne Oltmans zien we sinds vorig jaar dagelijks in telenovelle Lisa. Verder is ze bekend van Ghost Rockers* en diverse musicals. Zo speelt Tinne Oltmans niet alleen in Mamma Mia; je zag haar eerder in Doornroosje. Nederlandse kijkers kennen haar ook van de Misfit-films en Grensoverschrijdend.
  • Ann Van den Broeck schreef recent het boek Zing* – tips en tricks om je stem juist te gebruiken. Deze actrice zag je in 2022 nog als Kathleen in Familie en niet te vergeten als de moeder van Caro in #LikeMe. Bij het grote publiek werd ze bekend als Iris in Spoed. Ze is daarnaast actief in het theater.
  • Evi Hanssen kennen we vooral als presentatrice, maar wist je dat ze is gestart als actrice. Ze zowel in België als Nederland actief. Zo hoor je haar in Nederland momenteel op de radio met Ruud de Wild. Ze deed verder mee aan het eerste seizoen van Over de Oceaan. Naar aanleiding van die reis schreef ze het boek Ergens onderweg*. Daarnaast schreef ze ook de boeken Nog 9 minuten* en Sinds ik niet meer drink*.
  • Ilse La Monaca kennen we van De Buurtpolitie*, waarin ze de rol van Brigitte Broeckx speelt.
  • Johan Terryn zag je als acteur bijvoorbeeld in Rupel*, waarin hij Lucas Bataillie speelde. Maar je kent hem ook van de podcast, de voorstelling en het boek Het Uur Blauw*. Het verlies an zijn vader midden in de eerste lockdown inspireerde hem hier toe.
  • Stany Crets is een veelzijdige man, die je niet alleen kent als acteur, maar ook als schrijver en regisseur. Zo deed hij het scenario en de regie van de film Lee & Cindy C. Maar je zag hem als acteur ook in Vlaamse films als Groenten uit Balen en Sprakeloos. Zelf moet ik ook altijd denken aan de serie Amateurs*. Wat een geweldige serie was dat! En wist je dat Stany Crets ook te zien was in Matroesjka’s*?
  • Govert Deploige* debuteerde in F.C. De Kampioenen in de aflevering Het Koekoeksjong (1998). Daarna had hij nog wat bijrolletjes totdat hij Steve Mertens in W817 mocht spelen (en dus ook in de film W817: 8eraf). Daarna heeft hij heel wat personages gespeeld. Wist je dat hij eveneens te zien was in het eerste seizoen van Salamander. Maar je zag hem ook in Spoed en in wat kleinere rollen in series als Familie en Thuis. Hij was aan het begin van telenovelle Lisa te zien als John Bracke. Daarnaast is hij veel in het theater actief.
  • Helle Vanderheyden ken je bijvoorbeeld als Martha uit De Kotmadam, maar je zag haar ook als Prinses Iris in Prinsessia.

Vlaamse Mamma Mia!

Verder zien we Barbara Verbergt als Lisa, Laurenz Hoorelbeke als Eddie en Kenny Verelst als Pepper. Nieuwe namen in het ensemble bij de herneming in augustus 2022 zijn Chris Schep, Saïn Vantomme, Bart Aerts en Lien van den Bossche. Maja Van Honsté wordt alternate voor de rol van Rosie.

Dorian Liveyns

De belangrijkste nieuwkomer deze zomer in de cast van Mamma Mia is Dorian Liveyns. De musicalacteur (je zag ‘m in James De Musical) en echtgenoot van James Cooke heeft hiermee zijn eerste hoofdrol in een grote hitmusical te pakken. Dorian Liveyns vertelt. “Dat ik hier enorm naar uitkijk, is echt een understatement. Mamma Mia is één groot feest. Zowat iedereen kent al die fantastische hits van ABBA, dus in die zin is het gewoon ook een cadeau om de mensen mee te mogen nemen op zo’n nostalgische, muzikale trip. De nieuwe, Vlaamse versies van de liedjes zijn bovendien erg geslaagd en zéér aanstekelijk. Zenuwen zijn er natuurlijk wel een beetje, maar ik kan vooral niet wachten om erin te vliegen met mijn Mamma Mia!-collega’s.”

Vlaamse Mamma Mia!

Mamma Mia! Is is zonder twijfel een sensatie. Wereldwijd haalde de musical al meer dan 60 miljoen bezoekers en ook beide bioscoopfilms waren gigantische kaskrakers. De nieuwe, Vlaamse musicalversie van Deep Bridge ging in première op 7 maart 2020 – dan kwam corona- en hernam op 30 juli 2021. De voorstelling speelde een hele zomer lang voor uitverkochte zalen en werd ontegensprekelijk één van de meest succesvolle shows na de heropstart. Vanaf 12 augustus 2022 in Stadsschouwburg Antwerpen & Trixxo Theater Hasselt.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

16 juni 2022 /