Axel Daeseleire met Erfgenaam Gezocht op VTM

Axel Daeseleire is vanaf vanavond – 20 april – om 20.40 uur bij VTM te zien met het nieuwe programma Erfgenaam gezocht. In deze show gaat hij op zoek naar erfgenamen van ongeclaimde erfenissen… Wie weet ligt er nog een vergeten fortuin op jou te wachten.

Erfgenaam gezocht

Het gebeurt vaak: mensen die zonder het te weten recht hebben op een aanzienlijke som geld in de vorm van een erfenis. Ze melden zich niet, of zijn onbekend of onvindbaar. Die ongeclaimde erfenissen belanden in de Belgische schatkist. Er staat voor meer dan 500 miljoen euro aan erfloze nalatenschappen op een rekening van de Belgische staat. Tijd voor Axel Daeseleire om op zoek te gaan naar de rechtmatige eigenaar.

De Efgenaam

In Nederland konden we eerder al van dit programma genieten. Daar presenteerde Ruben Nicolai (die de Vlamingen kennen van LEGO Masters) het programma De Erfgenaam. In Nederland scoorde het programma ontzettend goed; zo keken er gemiddeld een miljoen kijkers naar de zoektocht.

Op VlaamsKijken delen we tv, serie en filmtips uit Vlaanderen én Nederland. Niet jouw ding? Ontdek meer streamtips dankzij Guidinc.  

Erfenis van minstens 12.500 euro

Benieuwd hoe Axel Daeseleire het gaat doen. Hij gaat op zoek naar verschillende erfgenamen in binnen- en buitenland om hun erfenis van minstens 12.500 euro alsnog te overhandigen. Tijdens deze zoektocht ontrafelen zich familieverhalen en ontstaan er ontroerende, grappige en aangrijpende situaties. Komt het fortuin uiteindelijk toch nog terecht? De presentator weet aan het begin van zijn zoektocht maar twee dingen: de geboorte- en sterfdatum van de erflater en dat het over minstens 12.500 euro gaat.

Axel Daeseleire over Erfgenaam Gezocht

Axel Daeseleire vertelt over Erfgenaam gezocht: “Elke zoektocht start met niets meer dan een naam, geboortedatum en overlijdensdatum. Doorgaans vragen ze mij om een detective te spelen, maar nu mocht ik het écht eens zijn. Aanbellen bij mensen, op zoek gaan naar informatie, een aanknopingspunt, een verre kennis of een goede vriend. Alles wat me maar kan helpen in mijn speurtocht dwars door Vlaanderen op zoek naar een erfgenaam. En steeds hielden we één doel voor ogen: de erfgenaam vinden en het geld terugbrengen naar de rechtmatige eigenaars. Die erfgenaam zou ook jij kunnen zijn… (lacht)!”

Ontdek hier wat we eerder schreven op VlaamsKijken over Axel Daeseleire.

Enorme zoektocht

Het programma volgt Axel op de voet tijdens al zijn onderzoeksstappen. Van online zoektochten tot spannende buurtonderzoeken. Axel Daeseleire komt op onverwachte plekken en maakt verrassende ontmoetingen mee. Om erfgenamen op het spoor te komen, start Axel zijn speurtocht bij de erflater: wie waren ze, wat hebben ze meegemaakt, waar woonden ze, wie heeft hen nog gekend… Axel schetst tijdens zijn zoektocht een portret van de overleden persoon, waardoor die stilaan weer tot leven komt. Door de puzzelstukjes van hun leven samen te leggen, komt Axel Daeseleire op het spoor van familieleden die hem de weg wijzen naar een mogelijke erfgenaam. Aan het einde van de rit verrast hij de gevonden persoon en moet er nog maar één vraag beantwoord worden: op welk bedrag heeft de erfgenaam recht? 

La Esterella

In de eerste aflevering van Erfgenaam Gezocht komt Axel Daeseleire een zeer merkwaardige zaak op het spoor. Niemand minder dan de legendarische zangeres La Esterella heeft nog altijd een openstaande erfenis. Esther Lambrechts was de eerste echte Vlaamse zangers die internationaal succes boekte. Ze bleef tot het einde van haar leven erg populair en werd in 2011 onder massale belangstelling begraven in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen.

Luc Appermont over erfenis La Esterella

Haar erfenis ligt sindsdien te wachten tot er een erfgenaam komt aankloppen en daar wil Axel een handje toesteken. Hij start zijn zoektocht bij iemand die tijdens de begrafenis op de eerste rij zat: Luc Appermont. “Dat vind ik nu heel vreemd, dat haar erfenis nog openstaat. Ik denk dat ze enig kind was en in de laatste jaren van haar leven was ze ook erg vereenzaamd”, vertelt Luc.  

Maria Cordie

In de lijst met meer dan 2000 erfloze nalatenschappen valt Axels oog ook op de naam Maria Cordie. Zij kwam recent te overlijden op haar verjaardag, toen ze 80 jaar werd. Al snel ontdekt Axel dat Maria Cordie ‘een specialleke’ was: “Er werd housemuziek gedraaid op haar uitvaart, ze was een levensgenieter pur sang en er staat volgens haar advocaat nog een heleboel geld op haar rekening. Haar levensverhaal kan ik perfect schetsen maar van haar familie krijg ik maar geen beeld”, vertelt Axel Daeseleire.

Honderdduizenden euro’s…

Hij komt gaandeweg ook te weten dat Maria Cordie eigenaar was van verschillende huizen, waardoor het bedrag van haar erfenis mogelijk enkele honderdduizenden euro’s is. Komt het geld uiteindelijk bij de rechtmatige erfgenaam terecht en om welk bedrag gaat het precies?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 april 2021 /