De Zevende Hemel met Urbanus kijken | alles over de cast

De Zevende Hemel – een film uit 1993 – met Urbanus in de hoofdrol is zondag 4 juli om 21.05 uur te kijken bij VTM. Naast Urbanus spelen ook Renée Soutendijk, Hilde Van Mieghem en Peter Van Den Begin hoofdrollen in deze Vlaams-Nederlandse film. Ontdek alles over het verhaal en de cast van De Zevende Hemel.

Wist je dat deze film ook te kijken is via Prime Video? Kijk nu 30 dagen gratis.

Verhaal De Zevende Hemel

Samuels leven is een puinhoop. Zijn vriendin Micheline (Hilde Van Mieghem) heeft hem verlaten en hij is al zes maanden werkloos. Samuel (Urbanus) besluit er een einde aan te maken. Bij zijn zelfmoordpoging redt hij toevallig zijn buurvrouw Charlyne (Renée Soutendijk), die ook met liefdesverdriet kampt. Samuel verzint een leugentje en vertelt haar dat hij haar engelbewaarder is en opdracht heeft gekregen om haar weer op te beuren. Charlyne doorziet hem, maar laat zich gewillig meeslepen door Samuels rijke fantasie…

Cast De Zevende Hemel (met Urbanus)

De hoofdrollen in De Zevende Hemel worden gespeeld door Urbanus, Renée Soutendijk, Hilde Van Mieghem en Peter Van den Begin. Zij spelen respectievelijk Samuel, Charlyne, Micheline en Claude. Verder zijn er bijrollen voor Ludo Busschots, Annick Christiaens, Chris Corens, Kitty Courbois, Jean-Paul Lilienfeld (die ook de regie deed en het scenario schreef van De Zevende Hemel), Philippe Merchiers, Ann Petersen, Marijke Pinoy, Ann Pira, Senne Rouffaer, Liesa Servranckx, Jan Steen, Lucas Van den Eynde, Loes Van den Heuvel en Koen Van Overschelde.

Bekende gezichten…

In de cast van De Zevende Hemel zien we dus veel bekende gezichten. Ondanks dat de film bijna twintig jaar oud is, zijn diverse acteurs en actrices nog steeds actief. Een overzicht:

 • Urbanus – die Samuel speelt in De Zevende Hemel – heeft recent nog een nieuwe animatiefilm gemaakt: Urbanus – De Vuilnisheld.
 • Hilde Van Mieghem (Micheline in De Zevende Hemel) is niet alleen actrice; ze maakt ook indrukwekkende programma’s zoals Als je eens wist. Je zag haar recent nog in de film Dennis van Rita. Daarnaast genoot ik altijd erg van haar in De Bunker.
 • Renée Soutendijk (die je in De Zevende Hemel ziet als Charlyne) is één van de hoofdrolspelers in de Vlaams-Nederlandse kerstfilm De Familie Claus (Netflix). In Nederland was ze de afgelopen jaren op tv te zien in Moordvrouw en Centraal Medisch Centrum (CMC).
 • Peter Van den Begin (die Claude speelt) zag je recent in de hoofdrol in Fair Trade op VTM. Er is bekendgemaakt dat er een tweede seizoen van Fair Trade komt. Je zag hem ook in Stella. In de nieuwe Eén-serie 1985 – regie Wouter Bouvijn – speelt hij Majoor Vernaillen.
 • Annick Christiaens zag je in Heirs of the Night, maar je kunt haar bijvoorbeeld ook kennen uit de wat oudere serie De Makelaar.
 • Chris Corens was in verschillende afleveringen van de Familie Backeljau te zien.
 • Kitty Courbois is helaas in 2017 overleden. Deze Nederlandse actrice heeft tal van rollen op haar naam staan in vele tv-series en films.
 • Philippe Merchiers was ruim twintig afleveringen te zien in Wittekerke, waarin hij in seizoen 6 als Andy Beitenier te zien was.
 • Ann Petersen was jarenlang te zien in Thuis als Florke. Wist je dat zij Jeanine De Bolle speelde in Samson en Gert? En zo waren er nog tal van rollen.
 • Marij Pinoy zal deze zomer te zien zijn in F*** you very, very much op Streamz. Je zag haar eerder ook in De Dag en Brussel. Hier ken je haar nog meer van.
 • Ann Pirla speelde meer dan 1200 afleveringen de afgelopen jaren de rol van Nancy De Grote in Thuis.
 • Senne Rouffaer ken je natuurlijk allemaal als Kapitein Zeppos. Hij is in 2006 overleden. Wist je dat er nu een nieuwe Kapitein Zeppos film wordt gemaakt?
 • Tom Van Bauwel is de afgelopen weken al diverse keren op tv geweest in oude(re) films, denk aan Ad Fundum (van Erik van Looy), Boys (van Jan Verheyen) en het spraakmakende Wij.
 • Lucas Van den Eynde was de afgelopen weken niet van het beeld te slaan; hij speelde namelijk één van de hoofdrollen in de nieuwe telenovelle Lisa. Daarnaast kun je nu genieten op Streamz van zijn hoofdrol in Glad IJs, waarin hij de ontvoerde Phil Frisco speelt.
 • Loes Van den Heuvel ken je natuurlijk als Carmen Waterslaeghers uit FC De Kampioenen. Toevallig wordt op dezelfde dag als De Zevende Hemel ook de eerste Kampioenen-film uitgezonden.
 • Ludo Busschots is helaas vorig jaar overleden. Dit schreven we eerder over deze acteur, die je kent uit Windkracht 10 (klik op titel).

Foto: VTM

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

3 juli 2021 /