Kerstgezel.nl: serie MAX over kerst, familie en eenzaamheid

Kerstgezel.nl is de nieuwe dramaserie van Omroep Max over kerst, familie en eenzaamheid. Deze serie telt vier afleveringen die vanaf vanavond (donderdag 10 december) te zien zijn op verschillende momenten bij NPO 1. Onderaan dit bericht het uitzendschema.

Kerstgezel.nl

Kerstgezel gaat over kerst, familie en eenzaamheid. Noor start met haar vrienden een bureau voor mensen die gezelschap willen rond de kerst. Denk aan iemand om mee te nemen naar de borrel met je collega’s. Iemand om de kerstboom mee te versieren. Iemand om mee te koken. En ga zo maar door. Juist met de kerstdagen hebben mensen van alle leeftijden meer behoefte aan warmte en gezelligheid dan ze durven toe te geven. In de serie Kerstgezel.nl van Omroep Max zien we dus ook dat de kerstgezellen meegaan naar een bedrijfsfeest, ze spelen bingo in het verzorgingshuis en ze troosten een eenzame student.

Liefhebber van Kerst series en films? Kijk dan op Netflix ook naar De Familie Claus.

De piek (aflevering 1 Kerstgezel – Omroep Max)

Als de vriend van Noor Bloem (Juliette van Ardenne) het vlak voor de kerst uitmaakt, heeft ze niemand om mee te nemen naar het kerstdiner van haar familie. Ze besluit van de nood een deugd te maken en gaat met de verlegen Joep naar de jaarlijkse kerstborrel van zijn bedrijf. Noors gezelschap heeft Joeps imago goed gedaan. Dat smaakt naar meer. Noor besluit zichzelf aan te bieden als ‘kerstgezel’ en richt een bureau op voor mensen die gezelschap willen rond de kerst. Beste vriendin Jan ziet het ook helemaal zitten en beste vriend Mikey wil ook wel helpen bij het opzetten van het bedrijfje. Zo is Kerstgezel.nl een feit. Intussen laat Noor haar familie geloven dat ze op vakantie is met haar vriend Joost.

Cast Kerstgezel.nl

De cast wordt onder andere gevormd door Juliette van Ardenne, Daniël Boissevain, Jules Croiset, Ingeborg Elzevier, Fred Goessens, Nick Golterman, Ricky Koole, Nora El Koussour, Naomi van der Linden, Tibor Lukács, Loes Schnepper, Pepijn Schoneveld.

Juliette van Ardenne als Noor in Kerstgezel.nl - deze actrice zal ook te zien zijn in de Ferry film op Netflix

Juliette van Ardenne

Juliette van Ardenne brak door met jongerenserie Zoop als Sira Schilt. Daarna was ze te zien als assistente Kim Franken van Dokter Tinus en als Lotte in Smeris. Ze zal tevens te zien zijn in de nieuwe Netflix Film Ferry. In de cast van Kerstgezel.nl is zij één van de hoofdrolspeelsters. Juliette van Ardenne speelt namelijk de rol van Noor.

 • Daniël Boissevain was recent nog te zien in de nieuwe All Stars spin-off All Stars & Zonen.
 • Jules Croiset is later deze maand als Cor Galis te zien in de nieuwe serie I.M. Je kent hem ook als Pater Bentinck uit de geweldige serie Heer & Meester. Maar dat zijn maar een paar titel; Jules Croiset heeft inmiddels een rijk gevuld cv.
 • Ingeborg Elzevier ken je bijvoorbeeld uit Kinderen geen bezwaar en Bergen Binnen. In I.M. zal zij te zien zijn als Annie MG.
 • Fred Goessens was eerder onder andere te zien in Karakter, Zusje van Katia en De Bunker. Je kunt hem ook kennen uit Klem.
 • Nick Golterman ken je bijvoorbeeld uit De Mannen van Dokter Anne, maar je zag hem ook in Komt een man bij de dokter en Remy & Juliyat, net als in All in Kitchen.
 • Ricky Koole zag je recent nog in Oogappels, maar ze heeft ook een rolletje in Rudy’s Grote Kerstshow (die op dit moment wordt uitgezonden). Wist je dat ze ook al verschillende cd’s en boeken op haar naam heeft. Hier ontdek je meer over de series en films waarin ze speelde, maar ook over haar cd’s en boeken.
 • Nora El Koussour zag je bijvoorbeeld recent in Mocro Maffia. En wist je dat ze de hoofdrol speelde in Layla M (waarin je haar met Sachli Gholamalizad zag?).
 • Naomi van der Linden zag je recent in de film Rundfunk: Jachterwachter.
 • Tibor Lukács ken je bijvoorbeeld uit Hartenstrijd en de nieuwe Kees & Co.
 • Loes Schnepper zag je recent in Papadag. En wist je dat ze vanaf morgen de hoofdrol speelt in de online serie de Edelfigurant met o.a. Frank Lammers.
 • Pepijn Schoneveld was flink wat jaren geleden te zien in Feuten. vorig jaar zag je hem in Zoek de Fouten en hij had bijrolletjes in Dit zijn wij en DNA.

Acteurs en actrices uit de Kerstgezel

Ben je benieuwd welke acteurs en actrices er nog meer te zien zijn naast Juliette van Ardenne in de Kerstgezel? We zetten ze op een rijtje, inclusief interessante links zodat je nog meer over de cast van Kerstgezel.nl ontdekt.

Makers nieuwe dramaserie Omroep Max

De regie is in handen van Barbara Bredero en Paula van der Oest. Wist je dat Barbara Bredero ook mede-verantwoordelijk was voor de regie van de Nederlandse Dertigers?

Kerstgezel.nl kijken uitzendschema Omroep Max

Vanaf donderdag 10 december
Wekelijks om 20.30 uur op NPO 1
LET OP: aflevering 3 donderdag 24 december om 21.40 uur op NPO 1
slotaflevering op zondag 27 december om 21.25 uur op NPO 1

Nieuwsgierig naar de volgende afleveringen… Dan kun je onder de trailer meer lezen over de inhoud van alle afleveringen van Kerstgezel.nl van Omroep Max.

Kersttoneel – tweede aflevering Kerstgezel.nl

Als Noors vader Dirk door een val van de trap in zijn tuincentrum in het ziekenhuis belandt, kan Noor niet anders dan toegeven aan de familie dat ze helemaal niet op vakantie is. Dat Joost haar gedumpt heeft, krijgt ze nog steeds niet over haar lippen en over haar werkzaamheden als kerstgezel houdt ze ook wijselijk haar mond. Ondertussen begint Kerstgezel.nl aardig te lopen. Noor gaat met alleenstaande vader Leo naar een kerstvoorstelling op school, maar is niet zo blij als blijkt dat Leo midden in een vechtscheiding zit en zij daar vooral is om Leo’s ex de ogen uit te steken.

Jan wordt gevraagd de kleindochter te spelen van Wiesje (Ingeborg Elzevier) tijdens de kerstbingo in het verzorgingstehuis. Wies voelt zich buitengesloten door de andere bewoners omdat zij als enige geen familie heeft en hoopt met de ideale kleindochter indruk te maken. Noor wordt, nu ze immers toch niet op vakantie is, alsnog met Joost aan het kerstdiner verwacht. Net als ze wil opbiechten aan zus Simone dat het uit is met Joost, staat Leo voor hun neus die zich maar al te graag voordoet als Noors ‘Joost’.

Kersttoneel is te zien op donderdag 17 december om 20.30 uur op NPO 1.

Kerstdiner – derde aflevering Kerstgezel.nl

Mikey spreekt als kerstgezel af met de even sociaal-angstige student Titia die een eenzame kerstavond tegemoet gaat. Hij herkent een hoop in dit kwetsbare meisje. Wanneer hij zijn eigen kwetsbaarheid toont, durft ook Titia haar problemen te delen en wordt het toch nog een mooie kerstavond.

Jan schuift als kerstgezel aan bij de aantrekkelijke psychiater Berend. Waar hij denkt samen te genieten van een uitgebreid kerstdiner, stuurt Jan vooral aan op genieten van elkaar. Dat is echter niet waar Berend op uit is. Hij prikt door Jans masker heen en ze laat eindelijk haar kwetsbare kant zien. Het kerstdiner met Noor en haar familie loopt uit de hand als Simone ontdekt dat Joost niet Joost is maar Leo die doet alsof hij Joost is. Als dan ook nog uitkomt dat Noor zichzelf verhuurt als kerstgezelschap, is de maat helemaal vol.

Kerstdiner is te zien op donderdag 24 december om 21.40 uur op NPO 1.

Oud of nieuw? – laatste aflevering Kerstgezel.nl (Omroep Max)

Noor wil haar familie niet meer onder ogen komen en met het bedrijfje Kerstgezel.nl is ze ook helemaal klaar. Ze besluit in haar eentje op vakantie te gaan, maar als ze dan een geheimzinnige kerstgezelaanvraag krijgt – waarbij heel veel geld geboden wordt – besluit ze er toch op in te gaan. De aanvraag blijkt door zus Simone gedaan te zijn; ze hoopt de boel weer te lijmen. Jan en Mikey hebben ondertussen een kerstgezelaanvraag van de tienjarige Davy geaccepteerd. Het jongetje ziet op tegen een eenzame jaarwisseling met zijn starre vader Harm.

Onder valse voorwendselen werken Jan en Mikey zich op oudejaarsavond bepakt met spelletjes en oliebollen het huis van Harm en Davy binnen. Maar als Harm erachter komt dat Jan en Mikey niet zijn wie ze zeggen dat ze zijn, is het nog maar de vraag of ze twaalf uur samen gaan halen. Vader Dirk wordt verrast door een bezoekje van buurvrouw Anja. Hij vlucht weg van haar in zijn nieuwe rolstoel. De hele familie is in rep en roer, omdat Dirk onvindbaar is. Samen zetten ze alles op alles om hem terug te vinden. Zullen ze uiteindelijk toch met z’n allen het nieuwe jaar in kunnen luiden?

Oud of nieuw is te zien op zondag 27 december om 21.30 uur op NPO 1.

Foto: Omroep Max –  Elmer van der Marel

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

10 december 2020 /