Pieter Embrechts te zien in Instinct met Carice van Houten

Pieter Embrechts is te zien in Instinct. Carice van Houten en Marwan Kenzari spelen de hoofdrol in de film waarmee Halina Reijn haar regiedebuut maakt. Carice van Houten en Halina Reijn inititeerden en coproduceerden de film met hun bedrijf Man Up (ook verantwoordelijk voor de Vlaams-Nederlandse productie Red Light).

Hoe de Vlaming in deze Nederlandse film terecht is gekomen? Dat vertelt hij in een interview met De Morgen. Hij ontmoette Halina Reijn op de set van de Familie Kruys (waarin hij ook te zien is). “Halina zei: Pieter, ik ga een film maken en ik denk dat ik een rol voor je heb.” Pieter Embrechts speelt in Instinct één van de love interest van Carice van Houten.

Ongeluk

Nu verloopt het film avontuur met Halina Reijn voor Pieter Embrechts niet helemaal zoals gedacht. In datzelfde interview vertelt hij dat hij op de tweede draaidag een ongeluk heeft gekregen. Het heeft zijn hele jaar gedomineerd. De Morgen schrijft: “Het chirurgische verdict is zwaar: alles gescheurd wat je kunt scheuren in een knie. Ligament, meniscus, kruisband, bot: het was allemaal kapot.” Wat dat verder voor invloed heeft gehad op zijn rol in Instinct heb ik helaas niet kunnen achterhalen.

Instinct

Carice van Houten (Game of Thrones) speelt in INSTINCT de ervaren psychologe Nicoline, die aan een nieuwe baan bij een Tbs-kliniek begint. Daar ontmoet ze Idris, gespeeld door Marwan Kenzari (Wolf, maar ook Aladdin met Will Smith en Naomi Scott), een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Na vijf jaar behandeling staat hij op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan. Zijn behandelteam is zeer enthousiast over de geboekte vooruitgang, maar nieuwkomer Nicoline vertrouwt hem niet en probeert zijn proeftijd te verlengen. Idris doet er alles aan om Nicoline te overtuigen van zijn positieve ontwikkelingen, maar transformeert langzaam maar zeker in de manipulatieve man die ze vanaf het begin al in hem zag. Er ontstaat een machtsspel tussen hen, waar Nicoline ondanks haar kennis en ervaring volledig in verstrikt raakt.

Bijrollen zijn voor onder meer Marie-Mae van Zuilen, Ariane Schluter, Betty Schuurman, Pieter Embrechts, Tamar van den Dop, Robert de Hoog, Juda Goslinga en Akwasi Owusu Ansah. Het scenario van INSTINCT is geschreven door Esther Gerritsen op basis van een idee van Halina Reijn naar aanleiding van ware gebeurtenissen. Gerritsen is onder meer bekend van haar romans De Trooster, Roxy en Dorst. Eerder werkte ze mee als coscenarist van de speelfilm Nena, waarvoor ze genomineerd was voor een Gouden Kalf.

Carice van Houten en Marwan Kenzari in Instinct, regiedebuut Halina Reijn

INSTINCT is geproduceerd door Topkapi Films in coproductie met Man Up en BNNVARA. De film is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive en CoBO. Distributeur September Film brengt de film vanaf 3 oktober uit in de bioscoop. Op vrijdag 27 september gaat Instinct in première als openingsfilm van het Nederlands Film Festival.

Lazarus

Waar je Pieter Embrechts nog meer van kunt kennen? Hij was te zien in Smeris. Hij is daarnaast te zien in de musical Lazarus; het laatste werk van David Bowie in regie van Ivo van Hove. Daarnaast is hij de broer van Tine Embrechts.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

5 augustus 2019 /