Wat Mannen Willen: niet zomaar een remake


Wat Mannen Willen is eind vorig jaar uitgekomen in Vlaanderen. Dacht je: ‘dat verhaal ken ik ergens van’. Dat klopt. Het is namelijk een remake van de film Mannenharten, waarvan in Nederland inmiddels ook al Mannenharten 2 is verschenen. Maar wist je dat het in Nederland ook om een remake gaat? De films zijn namelijk allemaal gebaseerd op de Duitse film Männerherzen.

Heb je Mannenharten al gezien, dan denk je misschien ‘waarom zou ik datzelfde verhaal nog een keertje gaan kijken’. Begrijp ik, maar ik moet zeggen dat ik Vlaamse remakes toch altijd heel verrassend vind. Kijk bijvoorbeeld naar de cast. Dat is echt niet de minste. Voor we die namen allemaal gaan opsommen, beginnen we met de regisseur. Ook dat is geen onbekende. Wat Mannen Willen is namelijk het regiedebuut van Filip Peeters, die je bijvoorbeeld kent uit Salamander, Loft, Dossier K. en vele andere producties. En dan de acteurs. Wat dacht je van: Jonas Van Geel, Adriaan Van Den Hoof, Louis Talpe, Gène Bervoets, Tom Audenaert, Ben Segers, Nathalie Meskens, Evelien Bosmans en Ruth Becquart. Kortom het kijken waard. Dat geldt ook voor dit filmpje achter de schermen.

Wat Mannen Willen: het verhaal

In Wat Mannen Willen volgen we de levens van zes mannen op zoek naar de grote liefde of gewoon een beetje geluk in een tijd waarin mannen soms geen idee hebben hoe ze man moeten zijn en wat vrouwen nu eigenlijk van hen verwachten. Wouter (Jonas Van Geel) is een romantische ziel, die zich nog niet meteen wil binden aan zijn kersverse vriendin Nicky (Evelien Bosmans)… tot blijkt dat ze zwanger is. Zijn broer Tim (Adriaan Van den Hoof) daarentegen heeft alles helemaal gepland, een topjob in de reclame en hij staat op trouwen met zijn jeugdliefde… alleen worstelt hij plots met cold feet. Misschien moet hij de bloemetjes toch nog maar eens buitenzetten? Vincents (Louis Talpe) leven als muziekproducer is bijzonder spannend met elke dag wel een andere feestje en een nieuw poeplief. Alleen hangt hij, door een deal met de platenmaatschappij, vast aan Bruce (Gene Bervoets), de populaire charmezanger die de wereld met zijn songteksten wil verbeteren. Ook tramchauffeur Roland zou graag zijn wereld veranderen door zijn ex-vrouw Suzanne (Nathalie Meskens) terug voor zich te winnen. En Bruno (Tom Audenaert) hoopt eindelijk de ware te vinden… via een datingsite, maar een bezoekje aan de dierenspeciaalzaak is net iets interessanter.

Praat mee over de onderwerpen op VlaamsKijken via onze Facebook-groep.

Steun VlaamsKijken
Dit kun je doen met je Bol.com-aankopen. Als je via deze link je bestelling plaatst, ontvang ik een klein percentage. De opbrengst komt volledig ten goede aan de verdere ontwikkeling van de website. 

3 september 2016 /