Sinterklaas vraagt warm applaus voor kleine helden

Sinterklaas heeft bij zijn intrede in Antwerpen gevraagd om een warm applaus voor alle kleine helden. Bij deze bijzondere intrede had de Sint alle aandacht voor hoe moeilijk het afgelopen jaar voor kinderen geweest is. Ketnet had daarnaast ook goed nieuws: met Sintervraagje en De Sintkrant introduceren ze twee nieuwe programma’s naast Dag Sinterklaas.

Moeilijk jaar voor kinderen

Voor kinderen is de corona pandemie namelijk ook niet niks. Zo moeten ze hun vriendjes missen, mogen ze niet op bezoek bij oma en opa en heel wat activiteiten mogen niet doorgaan. Maar toch zijn alle kinderen zeer flink en daarom wou hij alle kleine helden bedanken met een applaus. (Een mooie aanvulling op dit steuntje in de rug voor de jeugd.)

Intrede Sint in Antwerpen in 2020

Ketnetters zagen deze namiddag hoe de Sint, Zwarte Piet en de Kapiteins vrijdagavond aanmeerden in Antwerpen. Terwijl Sinterklaas en Piet naar het Heimelijke Hoofdkwartier trokken liep Kapitein Droogdockx niemand minder dan burgemeester Bart De Wever tegen het lijf. De burgemeester van Antwerpen had goed nieuws te melden. Volgend jaar kan Sinterklaas zijn toespraak weer vanop het stadhuis houden, want dat is tiptop gerestaureerd.

Boek van Sinterklaas

Even leek het er op dat het boek van Sinterklaas zoek was geraakt maar dankzij de Stafhouder werd het toch nog teruggevonden. Niets stond de Sint nog in de weg om zijn jaarlijkse toespraak te houden en de toespraak deed hij dit jaar van op het dak van het Heimelijke Hoofdkwartier.

Zijn er stoute kinderen?

Sinterklaas ging kijken of er dit jaar stoute kinderen waren en dat werd nog even spannend. Zo was er Pim, 6 jaar, die haar oma had aangelijnd zoals een hond. Gelukkig kon Piet hem toch geruststellen, de oma van Pim is soms een beetje eenzaam, daarom heeft Pim iedere dag haar oma aan de lijn. Maar dan was er de kleine Jules, 5 jaar, die heeft zijn opa bijna laten stikken. Maar Zwarte Piet weet wat er écht gebeurd is. Jules had zijn opa zo hard doen lachen om hem op te vrolijken dat hij bijna stikte van het lachen.

En dan werd het toch nog even heel spannend toen Sinterklaas in zijn grote boek las dat Ellie, een meisje van vier jaar haar papa had afgemaakt! Gelukkig verduidelijkte Piet dat zij een tekening had gemaakt van haar papa, maar die was niet meteen klaar en dus had ze die afgemaakt na het eten. Uiteindelijk kwamen dan toch de verlossende woorden: er zijn geen stoute kinderen dit jaar!

De Intrede werd uitgezonden op Eén en Ketnet maar voor wie het vandaag gemist heeft, zendt Ketnet de Intrede opnieuw uit: zondagochtend om 8.00 uur en woensdag om 14 uur. Op woensdag is dat met Vlaamse Gebarentaal.

Sintervraagje en De Sintkrant: nieuw op Ketnet

Met de Intrede wordt ook het startschot gegeven voor een Sintrijke programmatie op Ketnet en Ketnet Junior. Naast Dag Sinterklaas zijn er vanaf dit jaar ook twee nieuwe programma’s. In Sintervraagje beantwoorden kinderen vragen over Sinterklaas en zijn allerbeste vriend Zwarte Piet. In De Sintkrant knutselt Conchita er op los, geeft Ramon tips en tricks over paarden, zingen Kneta Knieschijf en Ramon Sinterklaasliedjes uit volle borst en veel meer.

Dag Sinterklaas, De Sintkrant en Sintervraagje kijken

Dag Sinterklaas, De Sintkrant en Sintervraagje zijn dagelijks te zien op Ketnet en Ketnet Junior. Daarnaast zijn deze programma’s altijd via de digitale kanalen van Ketnet en Ketnet Junior en via VRT NU te kijken.

De Intrede van de Sint is een samenwerking van Ketnet met Sylvester en Stad Antwerpen.

Foto: (c) – VRT – De Intrede – Jokko

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

14 november 2020 /