Pieter Embrechts wint Musical Award voor Lazarus

Pieter Embrechts heeft Musical Award gewonnen voor zijn vertolking van Valentine in de Bowie-musical Lazarus. Het gaat om de titel ‘beste mannelijke hoofdrol’.  Pieter Embrechts is de eerste Vlaming die een prijs pakt tijdens de Musical Awards. 

Zijn dankwoord viel meteen op; hij toverde een boodschappen briefje te voorschijn waarop vooral veel champagne stond. En hij droeg zijn prijs op aan ‘de echte helden: de klimaatjongeren, die onze leiders aan de politieke tand voelen’. 

Musical award

Voor Pieter Embrechts is het winnen van een musical award niet nieuw. In België won hij in 2007 de Vlaamse Musicalprijs voor beste inhoudelijke prestatie. Die prijs kreeg hij toen voor de door hem geschreven tekst en muziek in de musical Sunjata

Pieter Embrechts in Nederland

Tijdens de show viel het op Twitter al verschillende kijkers op ‘dat is die acteur die ook een geweldige rol neerzette in Smeris!’ En inderdaad, daar kennen we Pieter Embrechts in Nederland van. Daarnaast was hij ook te zien in Instinct. Een rol die dankzij een ongeluk op de filmset daarna voor een lange afwezigheid zorgde. En op het – tot in Amerika lovend beschreven – Nederlandstalige kerstalbum Gloria van Clean Pete zingt hij met de tweeling het Haal Mij Over. 

Valentine in Lazarus

Pieter Embrechts speelt Valentine in Bowie-musical Lazarus. Toch had hij die rol bijna geweigerd, omdat hij de nummers te hoog waren. In De Morgen zei hij hierover: “Ik ben een bas-bariton en het waren allemaal songs voor een tenor. Toch wilden ze mij per se zien en ben ik gaan casten met een theaterscène en twee zelfgekozen songs. Ze waren enthousiast.” Zelf bleef hij zijn bedenkingen hebben en heeft verzocht of nummers een hele of halve toon lager gezongen mochten worden. En inderdaad daar gaf Henry Hey – die samen met David Bowie de muziek voor Lazarus heeft gemaakt – toestemming voor. 

Dragan Bakema

Natuurlijks was Pieter Embrechts niet de enige kanshebber tijdens de Musical Awards. Hij nam het op tegen zijn Lazarus-collega Dragan Bakema. Inderdaad de acteur waar je recent van hebt kunnen genieten in Keizersvrouwen. Verder waren Naidjim Severina (‘Kinky Boots’), Ad Knippels (‘Fun Home’) en Daniel Cornelissen (‘Marvellous’) in de race voor deze musical award.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 januari 2020 /