Vrede op Aarde 2023: jury, awards, gasten én Sven de Leijer

Vrede op Aarde is ook in 2023 weer op VRT1 en VRT MAX te kijken. Vaste elementen uit Vrede op Aarde, zoals de chalet, jury, awards en niet te vergeten presentator Sven de Leijer ontbreken ook dit jaar niet. De eerste aflevering is te kijken op kerstavond, zondag 24 december op 20.28 uur. Daarna wisselt het tijdstip iedere dag, dus check hieronder even de tijd of kijk Vrede op Aarde terug via VRT MAX. Lees hier alles over Vrede op Aarde, jury, awards en de gasten.

Vrede op Aarde 2023

Geen kerstvakantie zonder het warme dekentje van Vrede op aarde. Vanaf zondag 24 december ontvangt Sven de Leijer opnieuw tal van bekende gasten in zijn gezellige studio. Presentator Sven de Leijer – die in 2024 weer te zien zal zijn in Hotel Romantiek – blikt samen met die gasten op zijn onnavolgbare manier terug op het voorbije jaar. Wat was het beste, meest bizarre, grappigste of ontroerendste van 2023? 

Vrede op Aarde jury (2023)

Geen Vrede op aarde zonder de prestigieuze Vrede op aarde-awards in de chalet in de Ardennen. En dus ook niet zonder de vakkundige jury. Sven de Leijer en gastvrouw Soe Nsuki ontvangen in de chalet Fien Germijns, Tom Waes, Kathleen Cools, Nathalie Meskens, Sepideh Sedaghatnia, Amir Bachrouri, Dominique Persoone en Martin Heylen, onder leiding van juryvoorzitter Jan Peumans.

Vrede op Aarde Awards

Welke personen, gebeurtenissen en thema’s van 2023 verdienen een speciale award? Onder andere voor Feest van het jaar, Sportpersoonlijkheid van het jaar, Nederlandstalige hit van het jaar, Wetstraatrel van het jaar, Comeback van het jaar en Royaltynieuws van het jaar deelt de vakkundige jury een prijs uit.

Juryleden

Maar wie zijn de juryleden nu eigenlijk die die Vrede op Aarde Awards in 2023 uitreiken. We zetten ze nog even voor je op een rijtje.

Chaletversies van…

Naast dat debatteren, en uiteraard ook wat feestvieren en lekker eten, duikt de jury ook op in chaletversies van programma’s als Interview met de geschiedenis, De Verhulstjes, Het Hoge Noorden, Los het op, De wekker van StuBru en Het swingpaleis. Wat dat precies wordt, ontdekt de kijker in Vrede op aarde tijdens de kerstvakantie op VRT 1. 

Vrede op Aarde gasten 2023

Onder andere Matteo Simoni (die je zag in het indrukwekkende WIL), Kristel Verbeke (die op dit moment op tv is met Zorgen voor Mama), Koen Wauters (die we beter leerden kennen in Alleen Elvis), Linde Merckpoel, Aaron Blommaert (die we zagen in The Masked Singer), Jacotte Brokken (de nieuwe VRT weervrouw), Wim De Vilder, Pommelien Thijs (die schitterde in Knokke Off en tal van prijzen won, zoals de MIA’s en Zomerhit), Thibaut Courtois, Natalia, Luca Brecel en Gloria Monserez (die we niet alleen naast Sven de Leijer weer gaan zien in Hotel Romantiek, maar ook in De Droomfabriek) komen langs als gasten tijdens Vrede op Aarde 2023. Als we weten wie er wanneer is, dan werken we dit artikel natuurlijk bij.

Planning zoals deze staat in de tvgids:

 • Zondag 24 december 2023 20.28 uur: Matteo Simoni, Kawtar Ehlalouch en Bent Van Looy (zie je afgelopen jaar op tv zag met Zingen is Goud).
 • Maandag 25 december 2023 20.50 uur: Koen Wauters, Siska Schoeters en Gert Verheyen.
 • Dinsdag 26 december 2023 21.35 uur: Philippe Geubels, Linde Merckpoel en Gene Bervoets (die we onder andere in Knokke Off zagen).
 • Woensdag 27 december 2023 22.05 uur: Wim Lybaert (die we zagen in Zomeravonden en Een jaar op zee) Tess Elst en Aaron Blommaert.
 • Zaterdag 30 december 19.40 uur: Rudi Vranckx, Lotte Vanwezemael en Jan Van Looveren (die de hoofdrol speelde met zijn familie in Boomer en natuurlijk ook weer een nieuw seizoen van Factcheckers heeft gemaakt).
 • Zondag 31 december 19.40 en 23.45 uur: Riadh Bahri (die we beter leerden kennen in Het Huis), Pommelien Thijs en Bockie De Repper (die we zagen als presentator van Snackmasters en in een nieuw seizoen Dat Eet Dan Gelukkig Zijn).
 • Maandag 1 januari 20.50 uur: Wim De Vilder, Maureen Vanherberghen en Otto-Jan Ham.
 • Dinsdag 2 januari 21.45 uur: Annemie Struyf (die we natuurlijk kennen van Het Hoge Noorden), Gustaph en Jacotte Brokken.
 • Woensdag 3 januari 21.40 uur: Gert Verhulst (waar we weer enorm van genoten hebben in De Verhulstjes seizoen 5), Natalia en Elisabeth Lucie Baeten (die je zag in De laatste dag).
 • Donderdag 4 januari 21.45 uur: Jo De Poorter, Kristel Verbeke en Aimé Claeys (die je kent van 1985 en Zonder Afspraak).
 • Zaterdag 6 januari 20.25 uur: Thibaut Courtois, Kim Van Oncen (die we leerden kennen in Dertigers en Onder Vuur) en Luca Brecel.
 • Zondag 7 januari 20.10 uur: Gloria Monserez, Jasper Philipsen en Idalie Samad (die we kennen uit de nieuwe Dertigers en Onderhuids).

Chalet challenges VRT MAX

Op VRT MAX krijgen de kijkers dan weer een heerlijke extra portie van de jury in de Chalet challenges. Alle juryleden krijgen in de chalet een bijzondere uitdaging van Soe Nsuki en moeten die tussen het debatteren en degusteren door ongemerkt tot een goed einde brengen. Als dat lukt, krijgen ze een gepersonaliseerde Vrede op aarde-award. Wie van hen slaagt in hun opzet en mag naar huis met een trofee?

Oudejaarsavond

Op oudejaarsavond zorgt Vrede op aarde voor een feestelijk aftelmoment net voor middernacht. In de studio luidt Pommelien Thijs het nieuwe jaar muzikaal in, en komen ook Bockie De Repper en Riadh Bahri langs bij Sven.

Vrede op Aarde kijken (vanuit Nederland)

De eerste aflevering van Vrede op aarde is op zondag 24 december om 20.28 uur te kijken op VRT1. Vanaf dan is het programma elke dag op VRT1 en VRT MAX te kijken. Check voor het precieze tijdstip dagelijks even de gids, want die wisselt. Of kijk de afleveringen terug op VRT MAX. Daar vind je vanaf woensdagavond 27 december ook de chalet challenges. Via VRT MAX kun je ook vanuit Nederland naar Vrede op Aarde kijken. Zorg voor een VPN Verbinding, zet de server op België en ga naar de vrtmax site en kijk de aflevering die je op Eén gemist hebt.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 december 2023 /