Dertigers kerstspecial op Eén met originele cast

Goed nieuws voor de liefhebbers van Dertigers! De originele Dertigers cast is nog een allerlaatste keer samen gekomen om gestalte te geven aan de populaire Vlaamse vriendengroep. De Dertigers cast heeft namelijk een kerstspecial op genomen. De Dertigers kerstspecial komt vanavond – dinsdag 20 december – om 20.45 uur op tv. Ontdek hier alles over het verhaal en de cast.

Wist je dat de nieuwe Dertigers er in het voorjaar van 2023 aan komt? Wil je het moment niet missen, volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Dertigers kerstspecial

De originele vriendengroep uit Dertigers komt een allerlaatste keer samen in een heerlijke kerstspecial. Saartje, Alex, Elias, Pieter, Bart, Caroline, Tinne en hun (plus)kinderen Robbe, Louise en Thomas trekken naar Fins Lapland om in de sneeuw en tussen de rendieren kerst te vieren. De vrienden verheugen zich ontzettend op de vakantie samen: gezellig samen aan het haardvuur zitten in een besneeuwde chalet, een wandeling in de sneeuw ​maken, relaxen in een Finse sauna, elkaar verrassen met een secret santa … 

Verbouwstress

Alex (Kristof Goffin) kijkt hard uit naar de reis. Na de quizzen die hij traditiegetrouw maakt voor de jaarlijkse Ardennen-trip van de vrienden, heeft hij zich nu op een heuse kerstquiz gesmeten. Hij wil tijdens de vakantie zo graag ontsnappen aan alle verbouwstress. Want hij en Elias (Yemi Oduwale) zitten midden in een zware verbouwing die weegt op hun relatie. Ook de groep heeft genoeg van alle discussies over hun huis… Daarom dagen de vrienden het koppel uit om niet over de werken te praten tijdens de reis. Maar of Alex en Elias zich hieraan kunnen houden?

Saartje en Pieter gewoon vrienden?

Alex zit naast de verbouwingen nog met iets anders in zijn hoofd: stiekem probeert hij om Saartje (Kim Van Oncen) en Pieter (Yannick de Coster) terug naar elkaar te doen toegroeien. Maar zij zoeken vooral uit hoe ze zich tegenover elkaar moeten gedragen. Zijn ze nu vrienden, of speelt er toch nog meer?

Bart, Caroline en Tinne…

Caroline (Carmen Lauwers), de vriendin van Bart (Tom Dingenen), ontpopt zich tot de reisleidster van de vakantie. Dat tot Tinnes frustratie (Evelien Van Hamme) – zeker omdat de twee heel verschillende ideeën hebben over hoe ze kerst gaan organiseren. Bart probeert tijdens de trip vooral te bemiddelen tussen zijn ex-vrouw en zijn nieuwe vriendin. Maar ook tussen dochter Louise (Bente Slembrouck) en pluszoon Thomas (Cédric Galle) loopt het niet zoals gepland. Het jonge koppeltje heeft ruzie en dat dreigt de kerstsfeer te verstoren.

Dertigers cast

In de Dertigers kerstspecial zien we – een groot deel – van de originele Dertigers cast. De personages Saartje, Alex, Elias, Pieter, Bart, Caroline, Tinne en hun (plus)kinderen Robbe, Louise en Thomas gaan allen mee. Deze rollen worden gespeeld door respectievelijk Kim Van Oncen, Kristof Goffin, Yemi Oduwale, Yannick de Coster, Tom Dingenen, Carmen Lauwers, Evelien Van Hamme, Alec Putnk,, Bente Slembrouck en Cédric Galle.

Acteurs en actrices Dertigers anno 2022

Nieuwsgierig wat de cast van Dertigers anno 2022 doet? En waar je ze eerder in zag? We hebben een overzicht van de Dertigers cast gemaakt.

  • Kim Van Oncen is vanaf 2023 te horen als sidekick van Peter Van de Veire in zijn nieuwe ochtendshow op Radio 2. Je zag Kim Van Oncen daarnaast ook als actrice in Onder Vuur. Wist je dat ze het boek Daily beauty heeft geschreven. 
  • Kristof Goffin bedacht de bekende kniezwengel van zangeres Kate Ryan, die ze op het Eurovisiesongfestival in 2006 vertoonde. Hij was in Star Academy te zien en speelde in verschillende toneelstukken.
  • Yemi Oduwale speelt sinds 2018 namelijk al mee in Thuis als Dries Van Aken. Zijn debuut op het televisiescherm maakte hij met een gastrol in Witse. Verder was hij ook te zien in Binnenstebuiten, SaraDanni Lowinski, Familie en recent in Couples Therapy. Hij deed mee aan Dancing with the Stars en speelt nu in de musical Charlie and The Chocolate Factory.
  • Yannick De Coster ken je waarschijnlijk als Louis Stevens uit het derde seizoen van De Ridder. Hij is de broer van De Mol presentator Gilles De Coster. 
  • Tom Dingenen heeft diverse gastrollen gespeeld in bekende series, denk dan aan De Infiltrant, Zie mij graag, Vossenstreken en Aspe. Hij was als agent vijf afleveringen te zien in Black Out. Er is bekendgemaakt dat Tom Dingenen te zien zal zijn in #LikeMe seizoen 4.
  • Carmen Lauwers debuteerde op tv in Dertigers. Ze is danseres geweest en nu ook werkzaam als pottenbakster.
  • Evelien van Hamme timmert de laatste tijd flink aan de weg. Ze was in 2014/2015 in de Eén serie Vriendinnen te zien (écht een heel mooi tijdsdocument, dat absoluut het kijken waard is) en speelde mee in De Infiltrant. Verder zag je haar bijvoorbeeld in Grenslanders. Net als Kim Van Oncen was Evelien van Hamme ook te zien in het eerste seizoen van Onder Vuur.
  • Alec Putnik speelt Robbe Van Roelenbosch in Dertigers; dit is zijn eerste rol.
  • Bente Slembrouck speelt Louise Van Roelenbosch in Dertigers; dit is haar eerste rol.
  • Cédric Galle zag je eerder in Vloglab #Stories. Hij debuteerde in de kortfilm Waarom Wraak?

Dertigers kerstspecial kijken

De Dertigers kerstspecial wordt op dinsdag 20 december om 20.45 uur uitgezonden op Eén. Daarnaast kun je ook op VRT MAX naar de special kijken. Doe dat wel snel, want de kerstspecial is beschikbaar tot 19 januari 2023. Heb je de Vlaamse Dertigers nog niet gekeken, dan kun je ook de eerdere vier seizoenen kijken op VRT MAX. Wil je vanuit Nederland (of een ander land dan België) kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding die je op België zet.

Foto: VRT / Benjamin Lauwers

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

20 december 2022 /