Kamp Waes: deelnemers seizoen 2 gezocht – inschrijven kan nu

Kamp Waes zoekt deelnemers voor seizoen 2; inschrijven kan vanaf nu! Tom Waes heeft vandaag – maandag 8 augustus bekendgemaakt – dat er dus een tweede seizoen komt van de populaire show. Straffe kandidaten (vanaf 18 jaar) kunnen zich vanaf nu aanmelden als één van de deelnemers van Kamp Waes seizoen 2.

Kamp Waes

Drie jaar geleden gooide Tom Waes met Kamp Waes voor het eerst in de geschiedenis de deuren van de Belgische Special Forces open voor het grote publiek. Vijftien gewone burgers mochten proeven van wat de loodzware opleiding van de Special Forces Group van Defensie inhoudt. Bijna 2 miljoen Vlamingen zagen acht zondagavonden lang op Eén hoe instructeur Fly en zijn SF-collega’s de Kamp Waes kandidaten fysiek en mentaal tot het uiterste dreven. (Dat is nu in de herhaling te zien op Eén – klik op de link en ontdek er alles over).

Kamp Waes seizoen 2

Tom Waes en de Belgische Special Forces blazen het project nieuw leven in met de komst van Kamp Waes seizoen 2. Instructeur Fly is in ieder geval al benieuwd. Hij vertelt: “Wat de kandidaten mogen verwachten, daar kunnen we net als bij het eerste seizoen uiteraard niets over kwijt. Wat wél zeker is, is dat we heel benieuwd zijn naar de nieuwe kandidaten die Tom aan ons zal voorstellen. Wie zich inschrijft mag er zeker van zijn dat we nog heel wat uitdagingen, gelinkt aan onze doorgedreven opleiding, in petto hebben. Ook dit seizoen gaan we op zoek naar kandidaten met, wat wij noemen, de Special Forces mindset.”

Wist je dat in Nederland een remake werd gemaakt van Kamp Waes? Van Kamp van Koningsbrugge zijn inmiddels zelfs al twee seizoenen uitgezonden. Daarnaast kennen de Nederlandse kijkers nog een soortgelijk programma: Special Forces VIPS.

Tom Waes: ‘Kamp Waes speciaal avontuur’

Tom Waes – die de afgelopen tijd druk was met Undercover, Reizen Waes en Het verhaal van Vlaanderen – kijkt ook uit naar het tweede seizoen van Kamp Waes. Hij vertelt: “Het contact met Fly en zijn collega’s van de Special Forces is sinds het eerste seizoen van Kamp Waes altijd gebleven. Kamp Waes blijft ook voor mij een héél speciaal avontuur. Ik was dan ook meteen enthousiast toen de Special Forces aangaven dat ik opnieuw op zoek mag gaan naar deelnemers voor een nieuw seizoen van Kamp Waes.”

Kamp Waes deelnemers

Wat de potentiële Kamp Waes deelnemers kunnen verwachten? Nou, hij of zij zal absoluut tot het uiterste dienen te gaan. De toelatingsproeven en opleiding van de Special Forces zijn legendarisch zwaar met een zeer laag slaagpercentage. Zowel fysiek als mentaal moeten kandidaten bij de Special Forces tot het uiterste kunnen gaan. Daarnaast worden ze op de meest uiteenlopende vaardigheden getest: oriëntatie, gevechtstechnieken, cognitieve vaardigheden, observatietechnieken … Een Special Forces operator moet van alle markten thuis zijn. En wordt getraind om die kennis in zeer uitdagende omstandigheden toe te passen.

Inschrijven Kamp Waes seizoen 2

Wil jij meedoen aan Kamp Waes seizoen 2, dan kun je je nu inschrijven via vrtnu.be/doe-mee. Kandidaten die willen deelnemen aan het programma moeten minstens 18 jaar zijn. 

Voorbereiding voor deelnemers Kamp Waes

Wie zich inschrijft, is maar best sportief, want een echte Special Forces-operator moet in topconditie zijn. Een bekende proef bij de Special Forces is bijvoorbeeld de Bergham Run: een loopproef waarbij je met een rugzak van 20 kilogram 8 kilometer moet afleggen in 50 minuten. Maar ook mentaal worden kandidaten tijdens de opleiding voortdurend op de rooster gelegd en uitgedaagd. De perfecte uitdaging dus voor wie zichzelf echt eens tot het uiterste wil drijven.

Foto: VRT

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

8 augustus 2022 /