Jacotte Brokken weervrouw VRT; opvolger Frank Deboosere

Deze week hebben we afscheid van weerman Frank Deboosere genomen, die nu met pensioen is. Vraag jij je af wie de opvolger van Frank Deboosere is? Dat is Jacotte Brokken. De wetenschapsjournaliste versterkt vanaf maandag 3 april het weerteam van Sabine Hagedoren en Bram Verbruggen.

Jacotte Brokken

Jacotte Brokken is afkomstig uit het Waasland. Ze haalde een master Chemie aan de UAntwerpen en volgde daarna het postgraduaat Digital Content Creation aan de Arteveldehogeschool. In 2019 nam Jacotte als jonge mediamaker deel aan Studio Dada op Studio Brussel en sindsdien werkte ze als digital creative bij onder meer Culture Club, VRT Innovatie en De Warmste week. Daarnaast doceert Jacotte klimaatjournalistiek aan de Arteveldehogeschool en brengt ze wetenschapsjournalistiek in alle mogelijke vormen zoals TikTok en podcasts.

Weervrouw Jacotte Brokken

Vanaf maandag 3 april komt daar ook het VRT-weerbericht op radio, televisie en online bij. Jacotte zal twee dagen per week als weervrouw aan de slag gaan op alle platformen. Ze is op 3 april voor het eerst te horen op Radio2 rond 11.30 uur. Jacotte Brokken maakt haar televisiedebuut op Eén om 20.10 uur. 

Jacotte Brokken opvolger Frank Deboosere

Jacotte Brokken, opvolger van Frank Deboosere* bij het Weer, vertelt: “Ik kijk er enorm naar uit om mij in dit nieuwe stukje wetenschapscommunicatie te smijten. Want dat is uiteindelijk ook wat het weer is: de complexe weermodellen en voorspellingen van het KMI vertalen naar een handig en verstaanbaar weerbericht voor een breed publiek. Ik heb al heel wat ervaring met wetenschap brengen op sociale media en in online video. Datzelfde op radio en tv klaarspelen, stond al een hele tijd op mijn bucketlist.”

Weerteam VRT

Dimitri Verbrugge, hoofdredacteur VRT NWS: “Als je ziet hoe weerfenomenen en de klimaatverandering ons dagelijks leven bepalen, is uitleg bij het weer meer dan ooit erg belangrijk. Ik ben dan ook blij dat Jacotte ons weerteam met Sabine en Bram komt versterken. Zo willen we alle Vlamingen elke dag van het jaar blijven informeren over het weer op radio, tv en online. We wensen Jacotte alle succes toe.”

Foto: Geert Van Hoeymissen

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 maart 2023 /