Anthony Chiaverini De Grootste Lefgozer van Vlaanderen 2022

Athony Chiaverini is De Grootste Lefgozer van Vlaanderen. Toine – zoals hij door vrienden wordt genoemd – trotseerde bijtende honden, werd door een cowboy op zijn achterwerk beschoten, stripte op de Grote Markt van Hasselt, kreeg 1000 volt door zijn lichaam gejaagd en overwon zijn plankenkoorts. Na dat alles mag de 29-jarige Genkenaar zich sinds deze avond, 28 juni 2022, welverdiend De Grootste Lefgozer noemen.

Finale De Grootste Lefgozer

Tijdens de finale-aflevering van De Grootste Lefgozer bij VTM 2 streden finalisten Mohamed, Seda en Anthony om de titel van De Grootste Lefgozer. De eerste proef, waarin de lefgozers in een elektrische stoel ‘mochten’ plaatsnemen, doorstonden ze alledrie met glans – én een pijnlijke grimas. Tijdens de tweede proef, waarin de kandidaten een stand-up comedy show voor een live publiek gaven, kreeg Mohamed het publiek maar niet aan het lachen. Anthony deed het aanvankelijk in zijn broek en durfde het podium niet op, maar overwon op het laatste nippertje zijn plankenkoorts en pakte het publiek volledig in.

Levend begraven

Dat leverde Athony Chiaverini een plaats in de finale van De Grootste Lefgozer op, naast Seda. In de finaleproef werden Seda en Anthony levend begraven in een kist. Daar kregen ze gezelschap van regenwormen, muizen en stinkende rotte vis.

Winnaar De Grootste Lefgozer 2022

Anthony Chiaverini hield dit het langst vol en mag zich nu officieel winnaar van De Grootste Lefgozer 2022 noemen. Hij sleept hiermee een geldprijs van 10.000 euro in de wacht. Een verrassing, want van die prijs waren de kandidaten op voorhand niet op de hoogte. Ze hebben dus niets ‘voor het geld gedaan’ en wilden alleen maar tonen dat zij De Grootste Lefgozer van 2022 / Vlaanderen zijn.

Anthony Chiaverini

Winnaar van De Grootste Lefgozer 2022 is dus Anthony Chiaverini. Deze kandidaat, aan het programma van Kelly Pfaff en Dominique Persoone, heeft als roepnaam Toine (althans voor de vrienden). Hij is een Limburger in hart en nieren. Hij heeft ook pittig Italiaans bloed door zijn aderen stromen. De 29-jarige Chemisch Procesoperator uit Genk is een energieke en sociale rebel met een grote mond en een klein hartje. Met zijn eigenwijze en koppige winnaarsmentaliteit wil Anthony Chiaverini voor niemand onderdoen. Hij houdt van extreme sporten en is een voormalig MMA-vechter. “Ik ben de eerste die springt.”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

28 juni 2022 /