De Verhulstjes seizoen 5 mét kerstspecial

De Verhulstjes seizoen 5 is vanaf zondag 5 november om 20.00 uur op Play4 en GoPlay te kijken. Om 21.00 uur kunnen de Nederlandse kijkers de aflevering zien op Videoland. De laatste aflevering is een kerstspecial, die op 24 december op GoPlay en Videoland te zien is en een dagje later op Play4. Ontdek hier alles over De Verhulstjes seizoen 5 en de kerstspecial. Natuurlijk met meer informatie over hoe je in Nederland De Verhulstjes kunt kijken, want ook hier volgen velen met veel plezier de avonturen van Marie, Viktor, Gert Verhulst en Ellen Callebout.

Dit bericht van 24 juli 2023 heeft begin november 2023 een update gekregen door auteur Patricia de Ryck. Op 1 december 2023 is er meer informatie toegevoegd over de kerstsingle van De Verhulstjes: Wil Je Mijn Kerstcadeautje Zijn? En op 24 december 2023 meer info over de kerstspecial (die op GoPlay te kijken is; in Nederland doe je dat zo).

De Verhulstjes seizoen 5

Dat De Verhulstjes seizoen 5 er aan komt, is in maart 2023 bekendgemaakt. Gert Verhulst en Ellen Callebout vertelden dit aan het Nederlandse programma RTL Boulevard tijdens de première van de musical Les Misérables in Nederland. Verhulst vertelt dat hij nooit had verwacht dat zoveel mensen interesse zouden hebben in hun dagelijkse leven. “Voor ons is het ook leuk om terug te kijken”, zegt hij tegen RTL Boulevard. Gert Verhulst zei er toen over: “Ik mag er nog niets over vertellen, maar we gaan iets heel leuks doen. (…) Ik kijk er heel erg naar uit.”

Nieuw seizoen De Verhulstjes

Waar het nieuw seizoen De Verhulstjes over gaat? In het nieuwe, vijfde seizoen van de populaire realityreeks volgen we het reilen en zeilen van Gert, Ellen, Marie en Viktor. En dat mag de kijker dit seizoen vrij letterlijk nemen. De familie gooit het roer om en gaat uitrusten in hun tweede thuis in Saint-Tropez, kamperen in de Ardèche … en gaat op cruise door Scandinavië. Tijdens de cruise van zeven dagen trekken ze van Kiel over Kopenhagen tot Flåm.

Ardèche

In de eerste aflevering wil Gert maar wat graag jeugdherinneringen ophalen op de camping in de Ardèche waar hij vroeger als kind zijn jaarlijkse vakantie doorbracht met zijn ouders: Camping International. Gert neemt zijn gezin mee en ontpopt zich tot de ideale reisleider en campinggids. Op de camping zelf lijkt na al die jaren vooral nog niet zo bijster veel veranderd, en dat heeft melancholische gevolgen voor de pater familias. Marie, Ellen en Vik varen mee op Gerts nostalgische trip. Aan activiteiten op de camping is er alvast geen gebrek.  

Nostalgie

In aflevering 2 van De Verhulstjes seizoen 5 kijken we mee tijdens de nostalgietrip. Gert is een man met een missie en wil maar één ding: vissen. Samen met Viktor koopt hij een visbewijs en wagen ze zich aan de nostalgische activiteit. Gert: “Het loze vissertje, dat is Viktor.”  Maar ook watersport kan niet ontbreken in de Ardèche: “Je kan niet naar de Ardèche zonder te kajakken.” Wanneer de visvangst weinig blijkt op te leveren, beslist de familie om uit eten te gaan in het restaurant van Piet Huysentruyt, Likoké. En daar krijgen ze een lesje etiquette van Viktor.

Wist je dat Sarah – de vriendin van Victor – te zien is in De Verraders en Celebrity Masterchef Vlaanderen.

De 3 Biggetjes

De familie Verhulst heeft in aflevering 3 de Franse camping ingeruild voor hun thuishaven: Antwerpen. Marie Verhulst kan niet wachten om haar personage Pluisje (dat ze speelt in De 3 Biggetjes) te leren kennen, maar schrikt toch als ze haar masker voor de eerste keer ziet. Marie: “Ga ik wel schattig zijn? Ik ben precies IT…”

Les chiens de Saint Tropez

Viktor ruilt zijn auto in voor een Vespa en neemt Gert en Ellen mee om te gaan picknicken in het stad. Martine wordt in de bloemetjes gezet voor dag van de poetshulp en wat is nu een beter cadeau dan het prachtige boek: Les chiens de Saint Tropez. Gert: “Eindelijk iemand dat blij was met het boek.”

Cruise met De Verhulstjes

De Verhulstjes vertoeven vanaf aflevering 4 aan boord van een splinternieuw cruiseschip. Samen met meer dan 6000 medepassagiers hebben ze heel wat stops voor de boeg. Ze varen van de Duitse havenstad Kiel naar Kopenhagen om van daaruit de pittoreske Noorse Fjorden te verkennen in Hellesylt, Ålesund en Flåm. Aan boord is er ruimschoots eten en entertainment voorzien zoals onder andere zwembaden, cafés, restaurants, een spa en nog veel meer. Van Bingo spelen tot een chique gala-avond, ze verkennen alles op het cruiseschip.  

Cruise Verhulstjes op Euribia

De 331 meter lange Euribia staat op punt om te vertrekken voor de zevendaagse cruise wanneer Gert Verhulst merkt dat hij enkele zaken is vergeten. Maar niet getreurd: aan boord is gelukkig een shopping center, wat meteen zorgt voor een bijzondere vangst… Je ziet het in aflevering 4.

De Verhulstjes: Wil Je Mijn Kerstcadeautje zijn

Leuk nieuws dat tijdens seizoen 5 van De Verhulstjes naar buiten komt, is dat ze een kerstsingle hebben gemaakt. De Verhulstjes zingen Wil Je Mijn Kerstcadeautje zijn. Ellen Callebout vertelt: “We wilden iets leuk doen voor kerst en ik dacht: “waarom niet eens samen een kerstsingle uitbrengen? Marie was meteen enthousiast en voor we het goed en wel beseften, stonden we op de opnameset van een kerstvideo met rendieren en pakjes om ons heen. We hebben ons gesmeten (lacht).” Wil Je Mijn Kerstcadeautje zijn; de kerstsingle van De Verhulstjes is geschreven door Gert Verhulst en Jelle Cleymans (die ook de voice-over van de reeks in Vlaanderen is). Bij een kerstsingle hoort natuurlijk een passende videoclip, leuke kersttruien en glitterende pakjes. Hohoho!

Kerstspecial De Verhulstjes

De feestdagen krijgen een extra dosis gezelligheid dankzij de familie Verhulst. Tijdens de kerstspecial van De Verhulstjes zien we hoe de familie zich waagt aan het maken van hun kerstsingle Wil Je Mijn Kerstcadeautje Zijn? die nu al beschikbaar is op GoPlay. Ellen blijkt moeite te hebben met haar stem, wat zorgt voor hilarische momenten, terwijl Viktor zijn best doet om de danspasjes onder de knie te krijgen. In de aflevering zien we ook hoe Viktor schittert in een engelenpak waarbij de rest van de familie amper hun lach kan inhouden.

Laatste aflevering De Verhulstjes seizoen 5

De kerstspecial vormt de laatste aflevering van De Verhulstjes seizoen 5. Deze is zondag 24 december 2023 op GoPlay gelanceerd. Op Videoland zie je ‘m als aflevering 8 gewoon om 21.00 uur. Op Eerste Kerstdag, maandag 25 december, kun je ‘m om 21.00 uur kijken op Play4.

De Verhulstjes seizoen 6

Of en wanneer we een zesde seizoen van De Verhulstjes krijgen, is nog niet bekend gemaakt. We kunnen ieder geval wel genoeg genieten van het viertal op tv. Zo zagen we Ellen in de Bake Off Kerstspecial. En Viktor Verhulst doet mee aan het indrukwekkende De Expeditie.

Wil je een seintje krijgen als De Verhulstjes seizoen 6 is aangekondigd of op tv komt, blijf ons dan volgen via InstagramWhatsApp,Facebook-groep én/of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

De Verhulstjes seizoen 5 op Play4, GoPlay en Videoland kijken
De Verhulstjes seizoen 5 op Play4, GoPlay en Videoland kijken

De Verhulstjes terugkijken

Wil je De Verhulstjes terugkijken, dan kan dit in Nederland via Videoland. In België kun je De Verhulstjes seizoen 1, 2, 3 en 4 terugkijken via GoPlay. Daar vind je ook de nieuwe afleveringen en nog exclusieve momenten, die je niet zag in de afleveringen op tv. Seizoen 1, 2, 3 en 4 zijn ook te kijken op Streamz. Wil je vanuit het buitenland (of Nederland) naar De Verhulstjes kijken, zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet, dan kun je via GoPlay het eerste, tweede, derde en vierde seizoen dus nog terugkijken. Ideaal voor Nederlandse kijkers, die geen abonnement op Videoland hebben / willen, maar wel De Verhulstjes seizoen 5 in Nederland wil kijken.

Alles over alle seizoenen van De Verhulstjes lees je op VlaamsKijken:

  1. Seizoen 1
  2. Seizoen 2
  3. Seizoen 3
  4. Seizoen 4
  5. Seizoen 5

Dit schreven we eerder:

Verhulstjes seizoen 5 najaar op tv

Op 17 juli 2023 heeft Play4 bekendgemaakt dat De Verhulstjes seizoen 5 in het najaar op tv komt. De opnames zijn in de zomer van 2023 nog in volle gang. Over de inhoud van het vijfde seizoen kon je hier boven al meer lezen.

Wanneer De Verhulstjes seizoen 5 kijken?

Wanneer je De Verhulstjes seizoen 5 precies kunt kijken? Dat is eerder dan we hadden verwacht. Bij het maken van een prognose aan de hand van de eerdere seizoenen, dachten we aan januari 2024. Maar het wordt dus al vanaf 5 november 2023. (Waar we onze prognose destijds op hadden gebaseerd: Seizoen 4 werd vanaf januari 2023 uitgezonden. Het derde seizoen ging van start in februari 2022. Seizoen 2 werd uitgezonden vanaf augustus 2021 en seizoen 1 vanaf januari 2021.)

Foto: Play4

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 december 2023 /