Zingen is goud: Bent Van Looy zingt met deze bekende Vlamingen

Zingen is goud is het nieuwe tv-programma van Canvas en VRT MAX waarin Bent Van Looy zingt met bekende Vlamingen. Hij praat met onder andere Stefaan Degand, Kim Gevaert, Jaouad Aloud, Martin Heylen, Siska Schoeters, William Boeva en Sofie Van de Velde over bijzondere songs. Sinds maandag 17 april, van maandag tot en met donderdag, omstreeks 23.00 uur te kijken bij Canvas en VRT MAX.

Zingen is goud: Bent Van Looy

In het nieuwe, korte en (bijna) dagelijkse programma Zingen is goud ontvangt Bent Van Looy* in zijn schildersatelier verrassende en boeiende gasten. Hij praat met hen over songs waarmee ze een bijzondere band hebben. Aan zijn Wurlitzer-piano vertellen ze waarom net die songs hen zo wisten te raken. Praten over de soundtrack van het leven is al heel mooi, maar Bent Van Looy heeft eigenlijk nog veel liever dat zijn bezoekers hun sleutelsongs ook zingen. Want praten is zilver maar… zingen is goud.

Wist je dat je Bent Van Looy ook zag in Fiskepark?

Zingen is goud (Canvas)

Er zijn liedjes die om de een of de andere reden aan mensen blijven plakken. Ieder van ons heeft wel een paar van die songs waarmee we iets hebben, die we associëren met een belangrijk moment in ons leven of met een bepaald gevoel. Dat kan een ingrijpende gebeurtenis zijn, een onvergetelijke liefdesgeschiedenis, of gewoon de good vibe van een mooie vakantie. Over zo’n songs en liedjes gaat Zingen is goud. 

Bent Van Looy

Bent Van Looy nodigt bekende gasten uit in zijn schildersatelier in Antwerpen om met hen te praten over een specifieke song uit de soundtrack van hun leven. ​ “Ik ben niet zo heel goed in smalltalk, maar het is wonderlijk om te zien hoe iedereen bij mijn oude Wurlitzer-piano meteen zijn harnas aflegt. In de ongedwongen sfeer van mijn atelier en met de magie van muziek klapte het luikje naar de ziel van mijn gasten elke keer opnieuw wijd open. (…) Wanneer we zingen zijn we op ons kwetsbaarst, het zorgt voor ontmoetingen die meteen naar de essentie gaan.”

Gasten

Zo linkt Thomas Vanderveken een song van Spinvis* aan het vroegtijdige overlijden van zijn vader. Voor Kim Gevaert dan weer was Alicia Keys altijd een grote inspiratie toen ze nog topatlete was. Martin Heylen zoekt troost bij Arno en Christophe Deborsu vertelt hoe hij het hart van zijn echtgenote wist te veroveren met een chanson van Michel Berger. Maar we zien ook Stefaan Degand, Jaouad Alloul, Siska Schoeters, William Boeva en Sofie Van de Velde.

Bekende Vlamingen zingen

In het atelier van Bent is meer te vinden dan schildersezels, verftubes en blikken vol penselen. Er staat ook een vintage Wurlitzer-piano, waarop Bent alle nummers van zijn gasten kan spelen. Want nadat ze hun verhaal hebben gedaan, doen ze waar liedjes voor dienen: ze zingen. De meeste gasten in Zingen is goud zijn helemaal geen zangers, maar toch zingen ze de songs van hun leven, begeleid door Bent en zijn piano. Soms gaat het schoorvoetend, soms uit volle borst. Ze zingen hun song en laten ons zo een klein beetje in hun ziel kijken.

Zingen is goud: gasten

  • maandag 17 april: Stefaan Degand (maakt voor Canvas Maestro Degand)
  • dinsdag 18 april: Kim Gevaert (zag je al als deelnemer in diverse programma’s, zoals Spartacus Run)
  • woensdag 19 april: Jaouad Alloul (werkte mee aan songfestivalnummer)
  • donderdag 20 april (geen uitzending wegens voetbal)
  • maandag 24 april: Martin Heylen (maakte het indrukwekkende Uncle Martin)
  • dinsdag 25 april: Siska Schoeters (die op dit moment op tv te zien is met De wonderjaren)
  • woensdag 26 april: William Boeva (check zijn show B30VA)
  • donderdag 27 april: Sofie Van de Velde

Zingen is goud Canvas kijken

Je kunt Zingen is goud met Bent Van Looy van maandag tot en met donderdag (met soms een uitzondering) rond 23.00 uur kijken op Canvas. De afleveringen zijn ook op VRT MAX te vinden. Die kun je ook vanuit het buitenland kijken. Zorg dan voor een VPN Verbinding, die je op België zet.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 april 2023 /