Koen Wauters (Clouseau) in Alleen Elvis blijft bestaan 2023

Koen Wauters – zanger van Clouseau en presentator bij VTM – is te gast in Alleen Elvis blijft bestaan 2023. Het programma bestaat dit najaar tien jaar; het format is nog steeds het zelfde. Koen Wauters zal aan de hand van negen zelfgekozen beeldfragmenten vertellen wat hem raakt en inspireert. Negentig minuten lang, rechtuit en niet gemonteerd; dat wordt genieten met Koen Wauters in Alleen Elvis blijft bestaan 2023.

Alleen Elvis blijft bestaan 2023

Alleen Elvis blijft bestaan 2023 is te kijken vanaf vrijdag 20 oktober; iedere week rond 21.15 uur op VRT Canvas en VRT MAX. Tien weken lang kun je weer genieten van het programma van presentator Thomas Vanderveken en zijn gasten. Hij ontvangt dit seizoen Veerle Baetens, Dirk De Wachter, Alex Agnew, Damya Laoui, Koen Wauters, Sofie Van de Velde, Guy Verhofstadt, Herman Van Goethem en Charlotte Adigéry. Op zaterdag wordt het programma in de herhaling uitgezonden. Wil je Alleen Elvis blijft bestaan terugkijken, dan kan dit via VRT MAX. Vanuit het buitenland doen, gebruik dan een VPN Verbinding, die je eerst op België zet.

Koen Wauters

Koen Wauters is al jaren één van de bekendste zangers van Vlaanderen* van Clouseau. Weinig andere bands inspireerden zo’n hysterie: tv-maker Paul Jambers wijdde in 1990 een volledige reportage aan de zogenaamde Clouseaumania. Het oorverdovende gegil ging uiteindelijk liggen, maar het succes bleef. Vanaf 2000 vertaalde die populariteit zich onder meer in uitverkochte concertreeksen in het Antwerpse Sportpaleis. In 2022 kwam de meest recente plaat Jonge wolven uit en deze zomer verraste Clouseau tienduizenden festivalgangers op Pukkelpop, die stonden te wachten op de Finse band Tarkastaja.  

Clouseau in het Sportpaleis

En deze week kwam daar mooi nieuws bij, want na zeven jaar pauze heeft Clouseau inmiddels het 125ste Sportpaleis concert aangekondigd. Ze hopen dat het niet bij één concert blijft. Als we het enthousiasme zien onder fans, dan weten we zeker dat Kris en Koen Wauters de tickets voor dit concert in het Sportpaleis zo hebben verkocht. Dus laat die volgende ook maar komen. De algemene ticketverkoop voor het concert op vrijdag 20 december 2024 start op donderdag 23 november om 10 uur. Dit concert of kunnen we al zeggen ‘deze Sportpaleis concerten’ moeten de apotheose worden van veertig jaar Clouseau in 2024.

Carrière

Alsof dat nog niet genoeg was, bouwde Koen Wauters naast Clouseau ook een mooie carrière uit als tv-presentator. Muziekprogramma’s, entertainende shows, een quiz, een talentenwedstrijd: zijn palmares is even uiteenlopend als consistent. Recent zagen we hem bijvoorbeeld nog in Special Forces VIPS België en zorgde hij voor een indrukwekkende tv-programma met Alles voor de Spelen.

Koen Wauters in Alleen Elvis

Koen Wauters draait moeiteloos mee aan de top in heel wispelturige werelden, zonder de weg kwijt te raken. Is hij echt zo onvermoeibaar als hij lijkt? Wat hebben zijn avonturen in de Dakar-rally* hem geleerd? En hoe kijkt hij naar de bloeiende mediacarrière van zijn dochter Zita Wauters, zoveel jaar nadat hij zelf de spotlights in stapte? Dat bespreekt Koen Wauters in Alleen Elvis blijft bestaan met Thomas Vanderveken (die sinds deze week ook weer op tv is met Factcheckers).

Foto: VRT

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

17 november 2023 /