The Biohack Project deelnemers leren omgaan met extreme stress

The Biohack Project deelnemers Lize Korpershoek, Rick Paul van Mulligen, Monic Hendrickx, Défano Holwijn en Sjinkie Knegt leren hoe ze hun lichaam en geest de baas kunnen zijn. Hoe ze dat doen? Dat zie je sinds maandag 11 september 2023 wekelijks om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO1.

The Biohack Project (KRO-NCRV)

In het nieuwe KRO-NCRV programma The Biohack Project leren Lize Korpershoek, Rick Paul van Mulligen, Monic Hendrickx, Défano Holwijn en Sjinkie Knegt hoe ze hun lichaam en geest de baas kunnen zijn. Als dit lukt tijdens extreem stressvolle situaties waaraan ze blootgesteld worden in dit programma, zullen ze hier in het dagelijks leven ook van profiteren. Zij ondergaan de uitdagingen onder begeleiding van ex-Olympisch roeier en biohacker Govert Viergever. Hij reikt hen tools en technieken aan voor een betere stressbeheersing, focus en ontspanning. In de gekte van de stad worden de vijf bekende Nederlanders op grote hoogten en in ruige wateren onderworpen aan ijzingwekkende uitdagingen. Van levend begraven worden tot aan balanceren op een loopplank vanuit een wolkenkrabber. Acht afleveringen (dit zijn er uiteindelijk zes geworden, omdat het programma door tegenvallende kijkcijfers is ingekort, red.) lang worden de deelnemers op de proef gesteld. Kunnen ze zich resetten en daarmee de controle houden over hun stress? 

Biohacking met Govert Viergever

Biohacking* is dé trend om je gezondheid te optimaliseren en om beter te presteren, maar wat is het precies? In het nieuwe KRO-NCRV programma coacht Govert Viergever vijf bekende Nederlanders, waarbij ze de populaire trend biohacking uitgebreid bespreken. “Uitgangspunt van biohacking is het lichaam als een systeem zien”, legt Govert Viergever uit. “Met biohacking probeer je meer inzicht en controle te krijgen over lichaam en geest, met behulp van diverse tools, zoals een hartslagmeter, sporthorloge of met apps op je telefoon. Het doel is meer energie, minder stress en daardoor je lichaam en geest meer in balans te krijgen.”

Stress onder controle krijgen

In onze huidige maatschappij kunnen het enorme tempo, toenemende onzekerheden en groeiende verantwoordelijkheden overweldigend zijn. Van hoge werkdruk, impact van sociale media tot financiële zorgen. De druk is hoger dan ooit. In het nieuwe KRO-NCRV programma draait het om de mentale en fysieke weerbaarheid en omgaan met stressgevoelige omstandigheden. The Biohack Project deelnemers Lize Korpershoek, Rick Paul van Mulligen, Monic Hendrickx, Défano Holwijn en Sjinkie Knegt hebben allen een eigen reden om mee te doen en een wens om hun stress onder controle te krijgen en te werken aan hun gezondheid. Daarvoor hebben zij in een periode van drie maanden, diverse lichamelijke testen ondergaan, op maat gemaakte voedingsschema’s gekregen en met verschillende experts getraind. Lukt het hun weer controle te krijgen over lichaam en geest door de aangeleerde biohacks?

Deelnemers The Biohack Project

De deelnemers aan The Biohack Project zijn Lize Korpershoek, Rick Paul van Mulligen, Monic Hendrickx, Défano Holwijn en Sjinkie Knegt. We zetten op een rijtje waar je ze van kent.

  • Lize Korpershoek* ken je van haar documentaire Mijn seks is stuk, die zowel in Nederland als België (in Club Flo) is uitgezonden. Ze is de partner van Tim Hofman. In 2020 heeft zet het boek De samensmelting uitgegeven gebaseerd op haar eigen katten Dirk en Dennie. Naast documentairemaker is ze ook podcastmaker, illustrator en columnist.
  • Rick Paul van Mulligen* is acteur. Je kent hem bijvoorbeeld van A’dam – E.V.A. Maar ook van Rundfunk en Nieuw Zeer. Je zag hem verder in Je Mag Ook Helemaal Niets Meer.
  • Monic Hendrickx* zag je recent in onder andere Geldwolven, H4Z4RD, Arcadia en Ze weten alles van je. Ook Grenslanders blijf ik een aanrader vinden. Daarnaast is het wachten op 3 november, want dan zien we haar weer als de zus van Ferry Bouman, deze keer in Ferry De Serie. Ze zal ook te zien zijn in 2024 in De Joodse Raad.
  • Défano Holwijn is rapper, acteur en YouTuber. Je kent hem bijvoorbeeld van Misfit en 100% Coco. En wat dacht je van TV Avondklok.
  • Sjinkie Knegt is Olympisch shorttracker. Over hem werd de indrukwekkende documentaire Sjinkie, Spelen met Vuur gemaakt. Op het ongeluk dat Sjinkie Knegt kreeg, is het kinderboek Als ons huisje breekt gebaseerd.

Govert Viergever

Waar je The Biohack Project coach Govert Viergever van kent? Hij is voormalig Olympisch roeier en biohacker. Met de Holland Acht won hij in 2013 een bronzen medaille op de Europese kampioenschappen in Sevilla. In 2016 deed hij in Rio de Janeiro mee aan de Olympische spelen in de vier zonder stuurman. Samen met Harold Langen, Peter van Schie en Vincent van der want werd hij daar vijfde. In mei 2019 is Govert Viergever gestopt als professioneel roeier. Inmiddels is Govert Viergever expert op het gebied van voeding en het vergroten van menselijke prestaties door middel van data, wetenschap en holistische kennis.

The Biohack Project NPO

The Biohack Project is bedacht door KRO-NCRV, gezamenlijk ontwikkeld door Blue Circle en KRO-NCRV en geproduceerd door Blue Circle. Je kunt dit programma kijken vanaf maandag 11 september wekelijks* om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. Het is daarnaast ook met audiodescriptie te volgen. *Met uitzondering van maandag 16 oktober. De afleveringen zijn ook terug te kijken op NPO Plus en NPO Start. Die laatste kun je ook vanuit het buitenland gebruiken in combinatie met een VPN Verbinding, die je op Nederland zet. Er zouden acht afleveringen zijn, maar The Biohack Project is door de tegenvallende kijkcijfers en kritiek ingekort naar zes afleveringen.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 oktober 2023 /