André Hazes: Bloed, zweet en tranen

André Hazes jr. is op dit moment razend populair in België (zeker na zijn deelname aan Liefde voor muziek 2020). Wil je nu meer over zijn achtergrond ontdekken. Of ben je meer fan van zijn vader – André Hazes sr – die helaas in 2004 is overleden? Kijk dan vanavond naar de film Bloed, zweet en tranen over het leven van de populaire volkszanger. Deze wordt om 21.35 uur uitgezonden op Eén.

André Hazes

André Hazes was vanaf eind jaren zeventig populair in Nederland en Vlaanderen met zijn eigentijdse vorm van het levenslied. Hij onderscheidde zich met zijn makkelijk herkenbare stem en sentimentele nummers in eenvoudige taal. Wie kent nummers als Eenzame kerst, Een beetje verliefd, Zij gelooft in mij, De vlieger, Wij houden van Oranje en Bloed, zweet en tranen niet? Op zij Wikipedia-pagina lees ik dat hij meer dan driehonderd nummers heeft uitgebracht en 36 albums (exclusief compilatie-albums).

Bloed, zweet en tranen

Over zijn carrière en leven heeft Diederick Koopal de film Bloed, zweet en tranen gemaakt. In deze ‘biopic’ worden de drie belangrijkste fases uit het leven van André Hazes verteld. Zo is hij in de jaren zestig op de Albert Cuypmarkt ontdekt door Johnny Kraaykamp en maakte hij een heel, rauwe jeugd door. Natuurlijk ontbreekt zijn doorbraak in de jaren tachtig ook niet. Hits als Zeg maar niets meer, Een beetje verliefd en Ik meent ’t waren razend populair in die tijd. En tot slot zijn er de laatste, moeizame maanden in 2004. In de periode voor zijn dood worstelde de volkszanger met zijn heftige verleden, verslechterende gezondheid en de angst voor het onbekende. Zou het hem lukken nog één keer te schitteren in een uitverkochte Arena?

Martijn Fischer als André Hazes

Bloed, zweet en tranen kent echt een geweldige cast! Martijn Fischer excelleert als André Hazes. Hadewych Minis speelt zijn vrouw Rachel. Raymond Thiry – die je kent uit Undercover en als Luther uit Penoza – speelt de vader van André, Joop Hazes. Marcel Hensema – die de Vlaamse kijkers kunnen kennen van zijn hoofdrol in Het Tweede Gelaat – is zijn ontdekker Johnny Kraaijkamp. Eén van Nederlands beste acteurs – wat mij betreft – Fedja van Huêt speelt Tim Griek. De jonge André Hazes wordt in Bloed, zweet en tranen gespeeld door Matheu Hinzen. En voor de Vlaamse kijkers valt er sowieso één acteur al op in de trailer, namelijk Robbie Cleiren. De acteur waar ik recent van genoten heb ik Gina & Chantal speelt Dokter Van Tongeren.

Kijk Bloed, zweet en tranen op zaterdagavond 27 juni om 21.35 uur op Eén.

Trailer Bloed, zweet en tranen

Alle kinderen André Hazes

Je krijgt dankzij Bloed, zweet en tranen dus echt een kijkje in het privéleven van André Hazes. Hij koos daarin zelf ook niet altijd de makkelijkste weg. Na twee eerdere huwelijken stapte hij in 1991 weer in het huwelijksbootje. Deze keer met de bijna twintig jaar jongere Rachel. Uit zijn eerdere huwelijk had hij al een dochter (Nathalie) en een zoon (Melvin), daar kwamen Roxeanne en André Hazes jr. nog bij. André Hazes senior mag dan al bijna zestien jaar overleden zijn; Rachel, Roxeanne en André junior staan nog steeds veelvuldig in de roddelbladen in Nederland. De jongste kinderen van Hazes staan beide ook op het podium. Waar de liedjes van junior een moderne variant zijn van wat zijn vader maakte, daar heeft Roxeanne een unieker geluid (ik waardeer sowieso haar openheid enorm).  

André Hazes junior

André Hazes junior treedt echt in de voetsporen van zijn vader. Ook hij is ontzettend populair inmiddels in Nederland en Vlaanderen. Met zijn deelname aan Liefde voor muziek 2020 heeft hij volgens mij nog meer harten gestolen. Zo staat zijn nieuwste nummer Een doodgewone man zowel in Nederland als in België op nummer 1 in de downloadlijst van iTunes. En Leef is door de luisteraars van Qmusic – net als vorig jaar – verkozen als de nummer 1 in De Foute 528.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

27 juni 2020 /