Philippe Geubels en de Hollanders

Geubels en de Hollanders – van Philippe Geubels – is vanaf vandaag (17 oktober) te zien via RTL 4 en Videoland. Op Eén is deze show – waarin Philippe Geubels lacht met Nederlanders en hun gekke gewoontes – te zien vanaf donderdag 5 november. Heb je genoten van Geubels en de Belgen, dan mag je dit programma niet missen.

  • Vanaf 17 oktober wekelijks om 21.30 uur te zien bij RTL 4 en vooruitkijken bij Videoland.
  • Vanaf 5 november wekelijks om 20.40 uur bij Eén. Uitzendschema onderaan het artikel.

Geubels en de Hollanders

Grappen van Nederlanders over Belgen en van Belgen over Nederlanders zijn al zo oud als de weg naar Rome. Belgen vinden Nederlanders bijvoorbeeld luidruchtig, heel direct en vooral gierig en dat schuiven ze zeker niet onder stoelen of banken. Zo hebben Nederlanders tientallen woorden om ‘gierig’ te omschrijven, terwijl onze zuiderburen maar één term gebruiken: Hollanders. Tijd voor de immer enthousiaste Philippe Geubels om de Nederlanders en Nederlandse cultuur eens echt goed te bestuderen en te kijken of al deze grappen wel realistisch zijn.

Benieuwd naar de serieuze kant van Philippe Geubels kijk dan naar het indrukwekkende Taboe. Juist toe aan een serie vol humor, dan kan ik het hilarische Geub aanraden.

Lach-garantie

Als kijker word je getrakteerd op een theatershow bomvol humoristische ontdekkingen. Op zijn gekende humoristische toon vertelt Philippe Geubels in een stand-upshow over alle vooroordelen over onze buren, over Hollandse tradities en eigenaardigheden. Ik ben zelf bij de try-out geweest en heb daardoor al beelden gezien van twee afleveringen, namelijk die over vakantie en opgroeien (onderaan dit artikel ontdek je welke thema’s ze nog meer bespreken in de negen afleveringen van Geubels en de Hollanders).

Wow, wat hebben wij gelachen! Enerzijds door zijn gevatte opmerkingen, maar laten we zijn panel met bekende Nederlanders en Belgen niet vergeten. Met een fantastische bijdrage aan de show van Erik van Looy – die deze week weer gestart is met De Slimste Mens ter Wereld en waarin Philippe Geubels natuurlijk ook te zien is als jurylid.

Erik van Looy

Philippe Geubels waagt zich samen met Erik Van Looy (een Vlaamse filmmaker tv-presentator) aan typisch Hollandse zaken. Ze reizen heel Nederland door en leren zo alle eigenaardigheden en gewoontes kennen. Hoe ziet de echte Hollandse keuken eruit? Hoe gaat een Hollander echt om met zijn geld? Philippe laat uitgebreid zijn licht schijnen over al hun ontdekkingen en ervaringen en vertelt hierover op zijn eigen unieke wijze. De filmpjes die hij samen met Erik Van Looy heeft gemaakt, vond ik hilarisch. Zo zie je hoe ze samen met een caravan op reis gaan en hoe ze zelf stamppot maken.

Panel met bekende Nederlanders en Belgen

Erik van Looy is niet de enige bekende Vlaming die een bijdrage levert aan dit programma. Ook Urbanus, Bart Peeters en Evi Hanssen delen hun verhalen over de Hollanders. En laten we ook de bekende Nederlanders niet vergeten. Dan moet je denken aan Nathan Rutjes, Roue Verveer, Fred van Leer en Bobbi Eden. Deze bekende Nederlanders en Belgen spot je in het panel van 100 Nederlanders die iedere aflevering toelichting geven op de – soms toch wel – opvallende gewoontes van Nederlanders. Natuurlijk mogen eigen anekdotes en verhalen niet ontbreken. En ook daar geldt: het panel is door het team rondom Philippe Geubels echt fantastisch gecast. Tijdens de try-out zat ik soms met verbazing te kijken naar de types, die zij gevonden hebben in Nederland.

Geubels en de Hollanders kijken (vanuit België en Nederland)

Geubels en de Hollanders wordt geproduceerd door PnP Media, in adaptatie van Pretpraters. Vanaf vanavond (17 oktober) is deze show wekelijks om 21.30 uur te zien bij RTL 4. Je kunt via Videoland een aflevering vooruitkijken. In België wordt dit programma van Philippe Geubels vanaf 5 november uitgezonden. Iedere donderdag is de show dan om 20.40 uur te zien op Eén.

Philippe Geubels bespreekt gewoontes van Nederlanders of te wel Hollanders

Nederlandse gewoontes ontdekt door Philippe Geubels

Ben je nieuwsgierig naar al die gewoontes die Philippe Geubels in zijn nieuwe programma onder de loep neemt? Ik zet de afleveringen op een rijtje. Hierbij houd ik de volgorde aan waarin het programma op Eén zal worden uitgezonden. Of RTL 4 hetzelfde uitzendschema hanteert, durf ik niet te zeggen. Als ik op Videoland kijk, dan lijkt het er in ieder geval wel op.

De datums bij de aflevering, zijn dus de dagen waarop je deze uitzending ziet op Eén (zoals de omroep het heeft gecommuniceerd in het persbericht).

Eten

Voor de eerste aflevering ontdekte Philippe Geubels de typisch Hollandse keuken. Proef je het verschil tussen een verse kroket en een kroket uit de muur? (5 november)

Geld en werk

In de tweede aflevering bekijkt Philippe Geubels hoe de Nederlanders omgaan met hun geld en werk. Werkt alles echt beter in Nederland? En zijn alle Nederlanders gierige mensen? (12 november)

Muziek en mode

In aflevering 3 duikt Philippe Geubels onder in de wereld van Hollandse muziek en mode. Hij probeert een echte Hollandse hit te scoren en bestudeert gabbers in hun natuurlijke biotoop. (19 november)

Vakantie

Philippe Geubels neemt in aflevering 4 het fenomeen vakantie onder de loep. Die lijkt de Hollander vaak door te brengen op de camping. Een tripje met een caravan – samen met Erik van Looy – mag dan ook niet ontbreken. (26 november)

Erik van Looy en Philippe Geubels samen op de camping in Nederland voor Geubels en de Hollanders

Liefde en huwelijk

In aflevering 5 bestudeert Philippe Geubels de liefde en het huwelijk. Hij gaat op vrijgezellenweekend naar de Amsterdamse wallen en gaat in relatietherapie met Erik Van Looy. (3 december)

Opgroeien

Philippe Geubels ontdekt in aflevering 6 hoe het is om op te groeien in Nederland. Is het waar dat Hollanders kunnen fietsen voor ze kunnen lopen? En dat ze kunnen roepen voor ze kunnen praten? En dat hun eerste woordje altijd ‘gratis’ is? (10 december)

Hobby’s

Philippe Geubels leert in aflevering 7 de Hollandse hobby’s kennen. Hij gaat op survivalweekend in de wilde bossen van Limburg, en vraagt zich af waarom er zo veel volk nog altijd gaat vissen. (17 december)

Hollandse identiteit (07/01)

In aflevering 8 vraagt Philippe Geubels zich af wat een Hollander nu echt zo Hollands maakt. Let op Vlaamse kijker: jullie moeten hier even op wachten, want eerst komen de feestdagen er tussendoor. Vanaf 7 januari 2021 is deze uitzending te zien.

Best of Geubels en de Hollanders

Aflevering 9 is de laatste van Geubels en de Hollanders en betreft een best of. Deze uitzending brengt een compilatie met de beste grappen uit het eerste seizoen. (14 januari 2021).

Foto: RTL 4/ Eén – Amy van Leiden. Stills uit de uitzending: Eén.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

17 oktober 2020 /