Deelnemers Junior Bake Off / Heel Vlaanderen Bakt Kids seizoen 2

Junior Bake Off Vlaanderen seizoen 2 was recent in België op tv; sinds zaterdag 25 juni kun je om 19.20 uur op NPO3 wekelijks kijken naar Heel Vlaanderen Bakt Kids (zoals ze het programma in Nederland noemen). Ontdek in dit artikel alles over Junior Bake Off / Heel Vlaanderen Bakt Kids mét presentator Jeroom, juryleden Regula Ysewijn en Dominique Persoone én niet te vergeten: acht jonge bakkers. Natuurlijk stellen we de deelnemers aan Heel Vlaanderen Bakt Kids seizoen 2 aan je voor in dit artikel.

Heel Vlaanderen Bakt Kids seizoen 2

In de schaduw van het imposante Rubenskasteel in Elewijt geven opnieuw acht jonge beloftevolle bakkers het beste van zichzelf. Kritische juryleden Regula Ysewijn en Dominique Persoone, presentator vol humor Jeroom (die nog steeds niks van bakken weet), nerveuze opgewonden deelnemers en moeilijke technische proeven: alle ingrediënten zijn opnieuw aanwezig voor een boeiend Junior Bake Off Vlaanderen seizoen 2 / Heel Vlaanderen Bakt Kids seizoen 2.

Ken je het Junior Bake off-bakboek al?

Deelnemers Junior Bake Off Vlaanderen seizoen 2

Dit jaar kruisen alweer acht jonge bakkers tussen 10 en 15 jaar oud de deegrollen tijdens het tweede seizoen van Bake Off Vlaanderen. Karsten – de jongste bakker van dit seizoen – is opgewonden voor aanvang van het programma. “Ik ben één van de gelukkigste kinderen van de wereld. Mijn buik zit vol vlinders, niet van verliefdheid, maar van blijdschap.” Andere kids zijn juist weer heel cool: ‘ach, ik heb gewoon goed geslapen deze nacht’. Maar allemaal zullen ze straks met de nodige tegenslagen af te rekenen hebben. ‘Thuis gebeurt dat dus nooit, hé’, is waarschijnlijk de vaakst gehoorde opmerking doorheen de reeks, die we horen van Junior Bake Off Vlaanderen seizoen 2 deelnemers Iben, Karsten, Lola, Marie-Julie, Rebecca, Ilias, Stan en Aure.

Deelnemers Heel Vlaanderen Bakt Kids seizoen 2

Meer weten over de Heel Vlaanderen Bakt Kids deelnemers? We zetten ze op een rijtje. De leeftijd is trouwens die ten tijde van de opnames (deze leeftijd zien we in beeld tijdens de aflevering). Inmiddels zijn ze dus al ietsje ouder. Maak kennis met Iben Messiaen, Karsten Tijskens, Lola Clymans, Marie-Julie Verhaegen, Rebecca Sterckx, Ilias Desmet, Stan Wertelaers en Aure Sampson.

  • Iben Messiaen (15) uit Oostende is gek van bakken. Hij heeft een klassieke stijl en let meer op smaak dan afwerking. Iben heeft zichzelf leren bakken met behulp van YouTube-filmpjes. Hij is een echte foodie, maar ook een dierenvriend. Zo is hij verzot op zijn twee hamsters.
  • Karsten Tijskens (10) bakt al sinds zijn vijfde. Hij heeft het geleerd van zijn vader én Jeroen Meus. Met is weten; als je je aan de verhoudingen houdt, kun je toveren met ingrediënten, aldus de jongste deelnemer van seizoen 2. Karsten tennist daarnaast op hoog niveau en gaat regelmatig tien kilometer lopen met zijn vader.
  • Lola Clymans (12) staat al jaren in de keuken; ze bakt nu een jaar of twee zelfstandig. Het zit in de familie. Haar ervaring zorgt ervoor dat ze creatief en conceptueel uit de hoek durft te komen. Een taart van Lola is nooit saai; ze houdt van spektakel. Daarnaast is ze down tot earth, maar zeker ook competitief en perfectionistisch.
  • Marie-Julie Verhaegen (13) uit Beveren Leie is een chaotische bakker, die durft te experimenteren met smaken. Ze kreeg daarbij de hulp van haar mama. Ze zit daarnaast bij de scouts en op hockey. Marie-Julie Verhaegen droomt daarnaast van een leven vol avontuur buiten België.
  • Rebecca Sterckx (15) waagt voor de tweede keer een kans in Junior Bake Off; en gelukkig mag ze zich één van de deelnemers van seizoen 2 noemen. Rebecca is een ervaren en creatieve bakker; ze heeft oog voor afwerking en expertimenteert met bijzondere smaken.
  • Ilias Desmet (13) uit Kortrijk heeft veel oog voor detail in zijn baksels; qua smaak als afwerking moet een taart perfect zijn. Ilias is gedreven en werkt planmatig. Deze rustige jongen is op zondag in de kerk te vinden en doet daarnaast ook aan hiphop. Hij wil later burgerlijk ingenier worden en een pretpark uit baten.
  • Stan Wertelaers (15) uit Genk bakt volgens de laatste trens. Hij is creatief, netjes en kan toveren met smaken. Net als Rebecca Sterckx schreef hij zich voor de tweede keer in. Hij is dan ook blij in de tent bij de deelnemers van Junior Bake Off Vlaanderen seizoen 2 te staan. Wist je dat Stan Wertelaers ook Belgisch kampioen schoonspringen is? Hij gaat de competitie dus graag aan en weet wat doorzetten is.
  • Aure Sampson (11) uit Brugge begon twee jaar geleden alleen te bakken; ze leerde dit van haar moeder. Haar ouders hebben Crêpes De Mamaloe; een foodtruck met pannenkoeken. Aure zou deze later graag overnemen. Deze jonge deelneemster is eigenzinnig en probeert overal haar eigen twist te geven. Aure Sampson valt op, omdat ze vaak vegan probeert te bakken. Ze is zelf vegetarisch. Dat kan een succes zijn; zo zagen we in Heel Holland Bakt, waar de winnaar alleen vegan bakt. Ze houdt naast bakken van reizen, surfen en skaten.

Zelf bakken? Bak je gelukkig met dit Bake Off Vlaanderen bakboek.

Junior Bake Off Vlaanderen kijken

Junior Bake Off Vlaanderen (de Vlaamse versie van Heel Holland Bakt Kids) werd uitgezonden op Play4 en kun je vanuit België terug te kijken op GoPlay. Je kunt daarnaast ook kijken naar Junior Bake Off Vlaanderen seizoen 1. Daarnaast kun je in Nederland nu ook naar Heel Vlaanderen Bakt Kids seizoen 2 kijken. Iedere zaterdagavond om 19.20 uur komt er een nieuwe aflevering op NPO3. Daarnaast kun je de uitzending (als je ‘m gemist hebt) vervolgens kijken bij NPO Start / NPO Plus. Wil je het hele seizoen al kijken, dan kun je je aanmelden bij GoPlay. In sommige gevallen kan dit ook vanuit Nederland. Geeft GoPlay aan dat je niet in België bent, dan kun je dit oplossen door gebruik te maken van een VPN Verbinding.

Rubenskasteel Elewijt

Plaats van de strijd voor Heel Vlaanderen Bakt Kids is dit jaar het eeuwenoude Rubenskasteel in Elewijt. In de schaduw van dit imposante en statige slot vechten de jonge bakkers opnieuw een verbeten strijd uit. Ze hebben dan ook niet veel oog voor het indrukwekkende decor.

Ontdek hier meer over Heel Vlaanderen Bakt Kids seizoen 2.

Bake Off Junior seizoen 2 opdrachten

De opdrachten die de kandidaten van Junior Bake Off Vlaanderen seizoen 2 krijgen zijn niet van de poes. Zo moeten de deelnemers dit seizoen het beste van zichzelf tonen door onder meer scones of een chocolade Fabergé-ei te fabriceren. En alsof dat nog niet genoeg is, komt in aflevering 4 ook nog eens toppatissier Roger Van Damme langs. Maar we starten in aflevering 1 met een technische proef, waarbij vier identieke emojikoekjes gebakken moeten worden. In de tweede proef mogen ze een verrassingscake bakken met een persoonlijk randje.

Bake Off Junior 2022 Kandidaten (tweede aflevering)

De spanning stijgt in de tent bij het kasteel van Elewijt. In de tweede aflevering moeten twee kandidaten Bake Off Junior 2022 verlaten. Voor de technische proef moeten ze vijf Engelse scones met aardbeienconfituur en mascarponecrème bakken. Een uitdaging als je nog nooit van scones hebt gehoord. Allerlei rampscenario’s passeren tijdens de opdracht de revue: scones die scheef vallen of anderen die niet hoog genoeg rijzen of niet kleuren.

Daarna is het tijd voor het spektakelstuk, waarbij men een reis rond de wereld maakt. In een mum van tijd verschijnen Thaise tempels, de Londense Big Ben, een waar reuzenrad, piramides of gewoon… de molen van Bokrijk. De Bake Off Junior 2022 Kandidaten laten het beste van zichzelf zien. Is het genoeg? Wie wordt bakker van de week en welke twee jonge bakkers moeten de Bake Off-tent verlaten aan het eind van de tweede aflevering?

Roger Van Damme

In de aflevering van 1 juni van Junior Bake Off Vlaanderen 2022 zijn nog vijf bakkers in de race. Het thema van deze uitzending is Liefde op het eerste gezicht. Voor de technische proef moeten de bakkers de bekende chocolade rolbiscuit van Roger Van Damme bakken. De hartjes in de rolbiscuit zorgen voor de nodige stress. Hoe maak je zo’n mooie vormpjes? Moeten zij nu aan de binnenkant of aan de buitenkant zitten? ​ En de rolbiscuit dan, hoe zorgen we ervoor dat die niet scheurt, barst of breekt? De kleine bakkers staan met knikkende knieën voor de vakjury. Het spektakelstuk is een letterkoek.

Halve finale Junior Bake Off Vlaanderen

De halve finale van Junior Bake Off Vlaanderen seizoen 2 staat in het teken van de Flower Power. Als technische proef moeten de bakkertjes drie appelroosjes klaarstomen voor de jury. Sommigen hebben het nog nooit gebakken en dus komen al snel de eerste vragen. Hoe gaat dat met die banketbakkersroom? Wat is het merg van een vanillestokje? En moet de schil nu nog aan de appel blijven of niet? Aure hoopte dat er een panic button aanwezig was in de tent, maar het blijft jammer genoeg bij een idee voor een volgend seizoen. Ook de jury slaat het schouwspel met kritische ogen aan. Na de gevreesde technische proef zetten de kandidaten zich aan het werk voor hun spektakelstuk, een flower power cake met bloemensmaak. En wat is dat nu met James Cooke en Jeroom… Kortom: spanning in de halve finale van Junior Bake Off Vlaanderen seizoen 2.

Finale Junior Bake Off Vlaanderen seizoen 2

De finale van Junior Bake Off Vlaanderen seizoen 2 gaat tussen Iben, Aure en Lola. Ze worden met een statige koets het kasteel binnengereden. Als technische proef dienen ze een chocolade Ei van Fabergé maken; afgewerkt met royal icing. Als laatste proef mogen ze een spektakelstuk maken onder de noemer More is More. Het kan niet groot en bombastisch genoeg zijn: een taart van minstens 2 niveaus, 2 vullingen en 40 centimeter hoogte… uiteindelijk wachten Junior Bake Off finalisten Iben Aure en Lola in het bijzijn van familie en vrienden op het eindoordeel van de jury. Ontdek hier alvast de winnaar van Heel Vlaanderen Bakt Kids seizoen 2.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

11 mei 2022 /