The Artists Formerly Known As Lama’s op Videoland kijken

Tijl Beckand, Ruben Nicolai, Jeroen van Koningsbrugge, Ruben van der Meer en Patrick Lodiers – beter bekend als ‘The Artists Formerly Known As Lama’s – zijn terug! Vanaf eind augustus zit Patrick Lodiers iedere week weer klaar met een bekende gast en zijn zoomer. Tijl Beckand, Ruben Nicolai, Jeroen van Koningsbrugge en Ruben van der Meer zijn klaar om te improviseren.

The Artists Formerly Known As Lama’s (TAFKAL)

De heren, die we natuurlijk leerden kennen door de Lama’s, toeren als sinds het voorjaar door het hele land met hun show The Artists Formerly Known As Lama’s (TAFKAL). De registratie van die show is al sinds juni 2022 te kijken op Videoland; en nu is er dus ook weer een nieuw TAFKAL-programma. Daarbij mogen bekende spellen als De Draaideur, De Doventolk, Het Moordspel en Verboden te Lachen niet ontbreken.

Gasten TAFKAL

Nieuwsgierig wie er zoal te gast bij bij de heren van TAFKAL? Dat zijn Miljuschka Witzenhausen, Kraantje Pappie, Nienke Plas, Estavana Polman, Willie Wartaal en Marcel van de Ven. Iedere vrijdag staat er een nieuwe aflevering op Videoland.

  • Miljuschka Witzenhausen zag je recent als presentatrice van Obese.
  • Kraantje Pappie en Nienke Plas waren beide te zien in de film F*ck de liefde 2.
  • Estevana Polman is handbalster en samen met Rafael van der Vaart.
  • Willie Wartaal is artiest, maar maakte ook het programma Operatie Obesitas.
  • Marcel van de Ven ken je van programma’s als Ontvoerd, Op de vlucht en Hunted. Hij heeft tevens het boek De Kooi geschreven.

The Artists Formerly Known As Lama’s

De Lama’s waren voor het eerst op tv te zien in 2004. In totaal werden er negen seizoenen gemaakt. Daarin waren Patrick Lodiers, Tijl Beckand en Ruben Nicolai bijna allemaal te zien. Ruben van der Meer kwam er na het eerste seizoen bij. Jeroen van Koningsbrugge zien we pas vanaf seizoen 6. In 2008 werd er voor het laatst een aflevering uitgezonden bij BNNVARA. Tijl Beckand, Ruben Nicolai, Jeroen van Koningsbrugge, Ruben van der Meer en Patrick Lodiers vormen nu – jaren later – voor Videoland nu The Artists Formerly Known As Lama’s.

TAFKAL

Er zit natuurlijk heel wat tijd tussen de laatste aflevering van De Lama’s op tv en de terugkeer als The Artist Formerly Known As Lama’s. Ook zo nieuwsgierig wat de heren de afgelopen tijd hebben gedaan? Nou, dat is een hoop. Sterker: over alle vijf hebben wij hier al regelmatig geschreven. Een overzicht van wat de TAFKAL-gezichten zoal deden.

  • Tijl Beckand presenteert tegenwoordig tal van programma’s. Vanaf vanavond (zaterdag 27 augustus) is-ie weer op tv te zien met De 1% Quiz. Maar je zag hem bijvoorbeeld ook in Tijl en de Negende van Beethoven.
  • Ruben Nicolai is eveneens actief als presentator van bijvoorbeeld De Erfgenaam en we zagen hem natuurlijk ook bij LEGO Masters. Maar die show presenteert hij dit najaar voor het eerst niet. We zien hem later wel met The Big Show.
  • Jeroen van Koningsbrugge is zo’n tv-man waar je niet omheen kan. Hij speelde de hoofdrol in Scrooge Live en begin 2022 zag je hem in Kamp van Koningsbrugge seizoen 2 (later dit najaar volgt het derde seizoen met BN’ers), net als met een nieuw seizoen Draadstaal. Maar je kunt hem ook kennen als acteur uit bijvoorbeeld De Surprise of de Nederlandse Loft. Wist je dat hij daarnaast ook kinderboekenschrijver is?
  • Ruben van der Meer ken je natuurlijk van De Lama’s, maar hij heeft ook verschillende (hoofd)rollen in series en films gespeeld. Recent bijvoorbeeld nog in Ten minste houdbaar tot, maar denk ook aan Ronnie in Papadag, DJ Evert in Amazon-serie Trecx of Van Kemmenade in Baantjer het Begin. En kinderen kennen hem bijvoorbeeld uit Rudy’s Grote Kerstshow en Vlogmania. Recent was hij eveneens te zien in H3L en Downtown. Hij werkt voor Amazon momenteel aan Last One Laughing (met Philippe Geubels en Jeroom).
  • Patrick Lodiers zag je bijvoorbeeld recent op tv met Leven voor de dood en Spaanders.

De Lama’s kijken

Krijg je nu ook zin om De Lama’s terug te kijken? Dat kan! De meeste afleveringen van de afgelopen negen seizoenen staan op NPO Start en NPO Plus. Zo kun je dus ook vanuit het buitenland via de NPO Start De Lama’s nog eens kijken. Je moet alleen eventjes zorgen voor een VPN Verbinding, die je op Nederland kunt zetten.

Foto: Videoland – Tom Cornelissen

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

27 augustus 2022 /