Mathias Vergels (uit Thuis) is Papegaai in The Masked Singer België

Mathias Vergels – die je kent als Lowieke uit Thuis – is de Papegaai in The Masked Singer 2022 in België. Verbazing alom, want dit had de jury niet aan zien komen. De speurders dachten juist aan Mathias Coppens. Hoe Mathias Vergels zijn deelname heeft ervaren, lees je hieronder. Hij vertelt hij zijn verhaal eveneens in Behind The Mask op VTM GO. Deze aflevering is te kijken op woensdag 23 februari om 20.35 uur bij VTM.

Mathias Coppens Papegaai?

Papegaai zorgde voor misschien wel de meest verrassende ontmaskering tot nu toe in het tweede seizoen van The Masked Singer in België. Niemand minder dan acteur Mathias Vergels bleek verstopt te zitten in de swingende discopapegaai. “We hebben die naam zelfs niet één keer genoemd in de vorige afleveringen!”, klonk het verbijsterd bij speurder Karen Damen. “Jawel, want ik hoorde altijd Mathias, Mathias”, lachte Mathias Vergels, verwijzend naar hoofdverdachte Mathias Coppens. Daarnaast klonk ook regelmatig de naam van Average Rob, Jelle De Beule, Jonas Van Geel en Maarten Vancoillie.

Mathias Vergels is Papegaai in The Masked Singer

“Het was dus wel Mathias, maar niet de juiste Mathias”, besloot Niels Destadsbader, die eerder in de aflevering ervoor zorgde dat één van de deelnemers aan The Masked Singer seizoen 2 een vrijstelling kreeg. En zo zit het feestje van Papegaai erop in The Masked Singer. “Buiten deze kleren heb ik zelf niet veel met disco”, gaf Mathias op het einde van de show toe. “Maar dat was net het leuke, om iets te spelen dat zo ver van mij lag. Dat bougeren en zo, ik vond dat plezant.” 

Dit schreven wij eerder op VlaamsKijken over Mathias Vergels.

Lowieke uit Thuis is le perroquet

“Ik zit nu op de set van Thuis en wat ze hier allemaal niet weten is dat ik binnenkort de papegaai ga zijn in The Masked Singer”, fluistert Mathias Vergels in Behind The Mask op VTM GO, terwijl hij door de decors van Thuis wandelt. “Dus vandaag nog Lowieke en binnenkort… le perroquet.” Mathias neemt de kijkers mee achter de schermen van zijn avontuur. Niet alleen wanneer hij zijn zoontje Emile toevertrouwt dat ‘papa een papegaai is’ of wanneer zijn partner Thuis-actrice Lynn Van den Broeck de blaren op zijn voeten door het Papegaai-pak verzorgt.

Dansen

De camera’s volgen ook de zang- en dansrepetities, die niet altijd van een leien dakje liepen. “Dansen, dat is voor mij de hel. Vroeger op de kunsthumaniora hadden we ook dans. Op vijf jaar was ik er twee keer door, vooral omdat ik het goed kon uitleggen. Ik heb toen gezworen dat nooit meer te doen en dan kom je hier en moet je ineens met je heupen zwaaien. Dat is niet mijn ding, ik ben zo stijf als een hark”, klinkt het uit de mond van de swingende Papegaai. 

CD Mathias Vergels

Zingen daarentegen is voor Mathias Vergels trouwens niet nieuw; naast acteren in Thuis, zingt hij ook in een band. Ze namen de cd Waar is Mathi? op. Nou, Mathi zat dus in dat pak van de papegaa in The Masked Singer. Daarnaast is vandaag – vrijdag 18 februari zijn single Zolang je maar hier bent uitgekomen.

‘Kandidaten zijn allemaal zo goed’

“Ik ga niet zeggen dat het mij niks doet, want dan zou ik liegen”, zegt Mathias Vergels over zijn afscheid in The Masked Singer. “Maar het is op de één of andere manier ook een opluchting. Ook daar de andere kandidaten toe: die zijn allemaal zo goed. Ik ben blij dat het publiek nu gezegd heeft: de andere was beter. Maar ik heb me wel echt zot geamuseerd. Wat bij mij vanbinnen zit, kwam met dat kostuum aan naar buiten.”

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 februari 2022 /