Belofte van Pisa op tv | ontdek alles over verhaal en cast

De Nederlandse film De Belofte van Pisa wordt zaterdag 23 september om 22.05 uur uitgezonden op NPO3. Ontdek meer over verhaal en cast van De Belofte van Pisa. Wist je dat er bijvoorbeeld best wat Vlaamse acteurs en actrices meespelen? We zetten het allemaal voor je op een rijtje.

Dit bericht verscheen voor het eerst op 18 juli 2021 op VlaamsKijken; het heeft een update gekregen op zaterdag 23 september 2023, omdat de film weer op tv is.

Verhaal De Belofte van Pisa

Samir, door iedereen Sam (Shahine El-Hamus) genoemd, kan fantastisch trompet spelen. Sam’s tien jaar oudere broer Mo (Mahfoud Mokaddem) en zijn vriend Soesi (Sjaak) zorgen er daarom voor dat Sam auditie mag doen bij het Muzieklyceum Zuid. Hoewel Sam geen noot kan lezen is de strenge docent Fred Morenissen (Yorick van Wageningen*), door iedereen Pluizenbol genoemd, zo onder de indruk dat hij wordt toegelaten tot het Lyceum. Mo laat zijn broertje bij IJssalon Pisa beloven dat hij hoe dan ook zijn school af zal maken en zijn diploma zal halen en belooft op zijn beurt om hem hierbij te helpen. Op hetzelfde moment worden Mo en Soesi aangehouden voor een gewapende overval terwijl Sam machteloos toekijkt.

Op eigen houtje begint hij op het Muzieklyceum, waar hij de enige leerling van Marokkaanse afkomst is. Tot Sam’s verbazing wordt Annelies (Olivia Lonsdale), het mooiste meisje uit de klas, verliefd op hem. Ondertussen probeert hij zijn broer uit de gevangenis te krijgen, moet hij zich staande houden tegenover de pesterijen van zijn klasgenoot IJsbrand (Thor Braun) en maakt zijn vader zich zorgen over de omgang met niet-gelovigen. Zo goed en kwaad als gaat houdt Sam de twee werelden gescheiden. Maar als de rechtszaak van Mo een onverwachte wending krijgt, Annelies hem in de steek laat en Sam uit huis wordt gezet wordt het wel heel moeilijk om zich aan De Belofte van Pisa te houden.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Mano Bouzamour*.

Cast De Belofte van Pisa

De cast van De Belofte van Pisa wordt onder andere gevormd door Shahine El-Hamus, Olivia Lonsdale, Yorick van Wageningen, Mahfoud Mokaddem, Sjaak, Monic Hendrickx, Thor Braun en Nora el Koussour. Zij spelen de hoofdrollen in deze film. Waar je ze van kent? We hebben natuurlijk een mooi overzicht van De Belofte van Pisa cast voor je.

Vlaamse acteurs in De Belofte van Pisa

En wat leuk is voor de Vlaamse lezers: wist je dat er verschillende acteurs en actrices meedoen, die je kunt kennen uit Vlaamse tv-series en films? We zetten ze hieronder op een rijtje.

  • Nadia Abdelouafi kun je kennen als Fadma uit Hoodie. Daarnaast speelde ze in 2015 in Thuis de rol van Karima. Maar je zag haar ook in De hel van Tanger en recent in Roomies en Bestseller Boy.
  • Mostafa Benkerroum zag je in twee afleveringen van GR5.  In het eerste seizoen van Hoodie was hij te zien als Nabil. Net als Nadia Abdelouafi was Mostafa Benkerroum ook te zien in Thuis en De hel van Tanger.
  • Rachida Chbani was in Tabula Rasa te zien als de moeder van Omar. Maar je kunt haar ook kennen uit Firmin als de moeder van Mohammed. Ze speelt in De belofte van Pisa de moeder van Zafar.
  • Noureddine Farihi speelt de vader van Zafar. Je zag hem in films als Yummy en Patser, maar ook in de serie Fenix. In Thuis was hij jarenlang (meer dan 450 afleveringen) te zien als Mo Fawzi. Helaas is de acteur recent overleden. Lees: Acteur Noureddine Farihi overleden; je kent hem als Mo uit Thuis.
  • Fabrizio Manfredi heeft vooral veel voice dubbing gedaan voor Italiaanse producties. Maar hij is geboren in het Belgische Hasselt.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

23 september 2023 /