Acteur Noureddine Farihi overleden; je kent hem als Mo uit Thuis

Noureddine Farihi is overleden. De acteur van Marokkaanse origine werd in Vlaanderen bekend bij het grote publiek als Mo Fawzi uit Thuis. Noureddine Farihi is overleden op 65-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Zijn familie liet weten dat het een ‘oneerlijke en korte strijd’ was. Tot voor kort zagen we deze acteur dan ook nog in verschillende producties.

Noureddine Farihi

Noureddine Farihi mag bij het Vlaamse publiek dan bekend zijn van zijn rol in Thuis – die hij van 1999 tot 2011 speelde – we zagen hem in veel meer producties. Je zag hem recent bijvoorbeeld nog in de Netflix-serie Braqueurs: La Série en in de film Yummy. Maar we schreven ook al over zijn rollen in Patser, Fenix en De belofte van Pisa. En ik ontdek net dat hij zelfs in Piet Piraat te zien was. Verder werkte hij recent vooral mee aan internationale producties als Pandore (te zien op Streamz, waarin hij Comissaire Van Boksel speelt), maar ook The Magic Flute en Last Voyage of the Demeter, die volgend jaar uitkomt.

Impact

Wist je dat Noureddine Farihi één van de eerste acteurs van Noord-Afrikaanse origine was in een Vlaamse soap. De acteur heeft dan ook veel impact gehad op de jongere generaties. Acteur Saïd Boumazoughe zei daar het volgende over: “Hij was de eerste die ons liet zien dat we hier niet alleen maar arbeiders waren.” Op Instagram zijn dan ook heel veel acteurs en actrices – en niet alleen die van Noord-Afrikaanse origine – die een ode aan hem brengen. Thuis-actrice Marleen Merckx noemt hem ‘vriend-collega-hart van goud’.

Foto: VRT – Flikken S1 – Aflevering 11.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

19 oktober 2022 /