Paradijs zoekt personeel met Nathalie Meskens en deze deelnemers

Nathalie Meskens geeft in het nieuwe programma Paradijs zoekt Personeel de leukste job ter wereld weg: een paradijselijk hotel uitbaten in Zanzibar. Eigenaren van Zanziblue Cris en Cristina zijn op zoek naar een Belgisch managerskoppel. In totaal maken zes duo’s kans. Ontdek in dit artikel alles over het programmal, de Zanziraad én niet te vergeten de deelnemers aan Paradijs zoekt Personeel. Sinds dinsdag 22 februari is de show iedere dinsdag en donderdag om 20.35 uur op VTM en VTM Go te kijken.

Paradijs zoekt Personeel

Een stralende zon, staalblauwe lucht, azuurblauwe zee, parelwit strand, wuivende palmbomen en een resort dat baadt in luxe… Een droom? Niet in Paradijs zoekt Personeel. Nathalie Meskens geeft de leukste job ter wereld weg: een paradijselijk hotel uitbaten in Zanzibar. Zes duo’s pakken hun koffers uit op het tropische eiland en worden er door een jury getest in alle aspecten van het hotelwezen. Wie niet slaagt, mag zijn koffers opnieuw inpakken en vertrekken. De inzet is niet min, want het duo van kandidaten dat Paradijs zoekt Personeel wint, mag het luxeresort Zanziblue een jaar lang uitbaten.

Nathalie Meskens

Actrice en presentatrice Nathalie Meskens vertelt het volgende over haar nieuwe tv-programma Paradijs zoekt Personeel. “Een droomjob in het buitenland, heel wat mensen verlangen ernaar maar voor velen blijft het een onbereikbare, onrealistische droom. Daar brengt dit programma verandering in. Een luxueus boutique resort in Zanzibar zoekt immers een gloednieuw management duo en wij gaan de eigenaars een handje helpen. Maar de duo’s zullen deze droomjob niet zomaar cadeau krijgen… Dat ik dit avontuur vanop de eerste rij mee mocht beleven, was fantastisch. En wat het voor mij persoonlijk een nóg groter avontuur maakte, was om dit te doen met mijn zoontje van 8 weken dat om de 2 à 3 uur borstvoeding kreeg. Op een Afrikaans eiland dan nog wel! Maar het was eens iets anders dan een donkere tv-studio. Van mij mochten de opnames gerust nog een tijdje duren!”

Luxeresort Zanziblue

Er wordt dus op zoek gegaan naar een duo dat het luxeresort Zanziblue wil runnen. Dit paradijselijke oord is van Cris en Christina. Het koppel is Roemeens van origine en woont in Zwitserland. Ze willen zich op andere projecten concentreren en zoeken daarom een management voor hun hotel. Cris werkte enkele jaren in Brussel en ontdekte er de werkkracht van de Belgen waardoor de keuze voor een Belgisch managerskoppel bewust gemaakt werd. Cris en Cristina hebben het finale oordeel over de uiteindelijke winnaar en laten zich adviseren door de Zanziraad.

Jury Paradijs zoekt Personeel: de Zanziraad

Een driekoppige jury bestaande uit Yannick Busaan, Sarah Hertens en Mama Bahati vormt samen de Zanziraad en beoordeelt de kandidaten aan de hand van volgende 5 pijlers: toewijding, gastvrijheid, leiderschap, probleemoplossing en tenslotte de Zanzifactor: de klik met het eiland, de lokale mensen en de cultuur.

Yannick Busaan

Yannick Busaan is de ‘Peter Goossens’ van het hotelwezen. Algemeen directeur geweest bij Warwick Hotels, Hotel Vernet en Hotel Duo in Parijs, en consultant voor de Vernet Group. Hij woont met man en kind in Scarsdale NY en werkt momenteel in het Selina Chelsea Hotel in NYC. Yannick is de scherpe leider van de jury en beoordeelt aan de hand van 5 pijlers de werking van de duo’s in het hotel, met de staff en hoe ze zich gedragen tov de gasten. 

Yannick Busaan woont en werkt in New York, en weet als geen ander waar de hotelbusiness om draait. De duo’s zullen alles uit de kast moeten halen om deze keizer van het hotelwezen te imponeren. “In een eerste fase geven we opdrachten aan de duo’s en zullen ze stage lopen in de verschillende afdelingen van het hotel. De tweede fase gaat het resort open en zullen zij het hotel moeten leiden”, steekt Yannick Busaan van wal. “In een hotel is de regel eigenlijk heel simpel: men is ondergeschikt aan de klant en men staat ten dienste van de klant. Wie daar een raar gevoel bij heeft, of zich daar niet in kan vinden, zit hier niet op zijn plaats”, klinkt het streng in de eerste aflevering van Paradijs zoekt Personeel.

Sarah Hertens

Sarah Hertens, bekend van Blind Getrouwd, is gespecialiseerd in koppels die samenwerken. Zij bekijkt vooral de verhoudingen binnen de duo’s, die de Paradijs zoekt personeel kandidaten vormen. Als specialiste in familiebedrijven én relatietherapeute beoordeelt zij hoe de koppels de pijlers leiderschap en probleemoplossing onder elkaar verdelen en hoe sterk ze als team zijn. Waar Sarah Hertens op let nu ze in de Zanziraad zit? Ze vertelt: “Ik ga vooral kijken wie leiding kan nemen en hoe ze met moeilijke situaties om kunnen gaan. Maar ook hoe sterk de duo’s staan als team.”

Mama Bahati (Zanziblue) 

Mama Bahati is als ‘head of household’ van Zanziblue de persoon net achter de baas en is de organisatorische draaischijf. Ze staat in nauw contact met het personeel en is van bij de start betrokken bij Zanziblue. Ze heeft al heel wat managers zien komen en gaan en weet als geen ander naar welk type mensen de eigenaars op zoek zijn. Zij vindt het vooral belangrijk dat iedereen elkaar respecteert. “Ik wil een connectie tussen het personeel en het management. En ook belangrijk: de nieuwe uitbaters moeten de Zanziblue-factor in zich hebben.”

Deelnemers Paradijs zoekt Personeel

In totaal zijn er zes duo’s die hun kans wagen om de nieuwe uitbaters van Zanziblue in Zanzibar te worden. Dat zijn Amy Vantorre en Arno Kesteloot uit Heist, Elise Vermeiren en Ralph Saerens uit Dendermonde, Ileen Vaes en Thomas Van Den Bussche uit Sint-Niklaas, Inge De Turck en Stefaan Van Beveren uit Zandbergen, Liana Davtyan en Hripsimé Arutunian uit respectievelijk Mechelen en Oostende. En de laatste deelnemers aan Paradijs zoekt Personeel zijn Lies De Boeck en Bram Van Landuyt uit Antwerpen. Lees meer over de Paradijs zoekt Personeel-deelnemers hieronder als ik ze per duo aan je voorstel.

Amy Vantorre en Arno Kesteloot

De 24-jarige Amy Vantorre is geboren in Thailand maar toen ze 3 jaar was, ontmoette haar mama een Belg en verhuisde ze met Amy naar Zeebrugge. Op haar 21ste vertrok ze een jaar naar Australië om er te werken en te surfen. Het is daar dat ze haar liefde voor het reizen en het buitenland ontdekte. 
Arno Kesteloot (27) vertrok in 2016 met vrienden naar Bali waar hij oorspronkelijk drie maanden zou blijven, maar hij belandde uiteindelijk ook nog in Thailand en Sri Lanka. Na vijf maanden surfen was het geld op en kwam hij terug naar huis. Amy Vantorre en Arno Kesteloot leerden elkaar kennen toen ze 14 en 17 jaar waren. Na jaren daten, zijn ze pas sinds augustus 2020 officieel samen. Het koppel komt uit Heist.

Elise Vermeiren en Ralph Saerens

Elise Vermeiren (37) is met haar twee broers opgegroeid in Opstal. Wanneer haar vader een bedrijf in Vietnam opstartte, ontdekte Elise ook de microbe om naar het buitenland te verhuizen. Vanuit België werkte ze een tijdje voor het bedrijf van haar vader. Nadien deed ze veel ervaring op in verschillende sectoren waardoor ze gewapend is voor een professioneel avontuur. Ze studeerde een jaar esthetiek en oefent dit in bijberoep uit. Nu werkt Elise Vermeiren op een administratieve dienst van de stad Dendermonde. 

Ralph Saerens (34) heeft zijn hele leven in Dendermonde gewoond en studeerde Multimedia Design in Mechelen. Momenteel werkt hij bij de federale politie en daarbuiten is hij een fervent fietser. Het koppel leerde elkaar 12 jaar geleden kennen tijdens een verkiezingscampagne waarbij Ralph Saerens deel uitmaakte van de lokale plakploeg. Elise was één van de kandidaten op deze affiches en voor Ralph was het meteen duidelijk: “Dit is de vrouw van mijn dromen!”. Elise Vermeiren en Ralph Saerens zijn woonachtig in Dendermonde.

Ileen Vaes en Thomas Van Den Bussche

De 29-jarige Ileen Vaes is afkomstig uit Heusden-Zolder. Thomas Van Den Bussche komt(Sint-Niklaas. Ze leerden elkaar kennen in 2011 op een festival. Het koppel reisde gedurende 7 jaar de ganse wereld rond en woonde en werkte al in tal van landen en steden zoals in Chili, Dublin, Nieuw-Zeeland en Barcelona. Sinds januari 2019 wonen ze terug in België maar ze voelen dat het tijd wordt om weer een nieuw avontuur aan te gaan. Ze zijn heel flexibel ingesteld en willen zoveel mogelijk ervaringen opdoen nu ze nog jong zijn. Ileen Vaes en Thomas Van Den Bussche – die nu in Sint Niklaas wonen – hebben zeer verschillende karakters: waar Ileen zich vaak druk maakt of bezorgd is, is Thomas heel relaxed en chill. Dat maakt dat ze een goed team vormen.

Inge De Turck en Stefaan Van Beveren

Stefaan Van Beveren (41) en Inge De Turck (39) ontmoetten elkaar 14 jaar geleden en stapten 4 jaar geleden in het huwelijksbootje. Ze omschrijven zichzelf als twee gedreven karakters met een passionele relatie. Inge De Turck heeft een diploma zakelijk vertaler/tolk. Ze werkte eerder in de reis- en bankensector alvorens ze Stefaan ontmoette.  Stefaan Van Beveren is kok van opleiding en werkt ondertussen 25 jaar in de keuken. Het koppel kocht een vervallen pand en bouwde het uit tot een succesvol restaurant dat in april 2009 de deuren opende. Al even voelden ze de nood om hun leven volledig om te gooien en begin 2020 verkochten ze de zaak. Inge De Turck en Stefaan Van Beveren hebben een dochter van 11 jaar, Céleste, die met plezier mee de stap naar het buitenland wil wagen. Ze zijn nu woonachtig in Zandbergen. 

Liana Davtyan en Hripsimè Arutunian

Liana Davtyan (28) is geboren in Armenië en verhuisde als baby met haar ouders naar België. Ze behaalde haar bachelor in de rechten aan de VUB en haar master Gender en Diversiteit aan de UGent. Liana werkte bij Tui als stewardess, eerst als studente, later voltijds. Momenteel werkt ze bij de Vlaamse contacttracing als supervisor field voor Vlaams-Brabant en doet ze een master in de rechten aan de VUB.

Hripsimè Arutunian (30) is geboren in Oekraïne nadat haar ouders vluchtten voor de slechte situatie in hun thuisland Armenië. In 2000 belandde het gezin in Oostende. Al van kleins af aan was Hripsimè gefascineerd door fotografie. Op haar 21ste verjaardag kreeg ze haar eerste spiegelreflexcamera en sinds 2017 is ze professioneel fotografe. Ze steunt ook heel actief goede doelen door onder meer foto’s te verkopen en zodoende geld in te zamelen om mensen in armere landen te kunnen helpen. Ondanks de afstand Mechelen-Oostende, zijn Liana Davtyan en Hripsimè Arutunian al twaalf jaar beste vriendinnen en hebben beiden de ambitie om zoveel mogelijk uit het leven te halen.

Liana Davtyan en Hripsimè Arutunian hebben als tweede koppel Paradijs zoekt Personeel moeten verlaten.

Lies De Boeck en Bram Van Landuyt

Bram Van Landuyt (30) deelde al snel zijn passie voor de horeca door opleidingen te geven aan bar- en zaalverantwoordelijken in horecazaken. Omwille van de coronacrisis werkt hij nu als postbode. Voor Zanzibar, had hij nog nooit buiten Europa gereisd. In zijn vrije tijd is hij veel bezig met muziek, hij speelt zelf drum en cajón. Lies De Boeck (39)geeft muzische vorming in het buitengewoon onderwijs. Haar eerste verre reis was Peru en ze verloor haar hart aan Midden-Amerika en de Caraïbische kust. Sinds twee jaar is ze reisbegeleidster van groepsreizen. Lies is heel punctueel en administratief sterk, terwijl dit een zwakte is van Bram. Hij laat dingen meer op zich afkomen en ervaart zelden stress. Lies De Boeck en Bram Van Landuyt uit Antwerpen zijneen avontuurlijk koppel, die voor nieuwe dingen openstaan en geen schrik hebben van een uitdaging.

Bram Van Landuyt en Lies De Boeck hebben Paradijs zoekt Personeel als eerste verlaten.

Eerste opdracht Paradijs zoekt personeel

In de eerste aflevering van Paradijs zoekt personeel krijgen de deelnemers meteen een opdracht. De duo’s moeten zich voorstellen aan het personeel en de jury. Dat doen ze aan de hand van een zelfgemaakt moodboard. Ervaren rotten Inge en Stefaan bijten de spits af en als tweede zijn de temperamentvolle boezemvriendinnen Liana en Hripsimè aan de beurt. Ook wereldreizigers Ileen en Thomas hebben zich goed voorbereid: sinds hun vorige bezoek aan Zanzibar zou het eiland geen geheimen meer mogen hebben. Welke eerste indruk maken de duo’s op de jury en vooral, op het personeel? Na afloop van de presentaties volgt al een eerste tussenstand… Welke duo’s nemen al meteen een voorsprong?

Paradijs zoekt personeel kandidaten

Op de tweede aflevering van Paradijs zoekt personeel hoeven we niet lang te wachten; het programma is op dinsdag en donderdag te kijken. In de tweede aflevering zien we dat de zes Vlaamse duo’s stage lopen in het hotel. De kandidaten leren zo elk departement van het resort kennen. En ze kunnen maar beter goed opletten… want straks zal het minst geschikte duo het paradijs al meteen weer moeten verlaten.

Stage lopen bij Zanziblue

Housekeeping en maintenance zijn de eerste departementen waar ze met het personeel van Zanziblue moeten meelopen. Nadat ze leren hoe ze zwembad, tuin en strand dagelijks moeten onderhouden, krijgen ze les in het departement housekeeping én een nieuwe praktische proef: ze moeten een kamer gastenklaar maken in slechts 30 minuten. “Heel veel van deze opdracht heeft te maken met empathie”, licht jurylid Yannick Bussaan toe. “We hopen dat ze merken hoe zwaar dit beroep is. Het is een heel erg onderschatte functie binnen het hotel.”

Handdoek in vorm van olifant

Bij deze pittige opdracht telt ieder detail, ook het plooien van de handdoeken in de vorm van een olifant. “Werk zien, is belangrijk”, klinkt het bij Bram. “En het dan ook doen, is nog belangrijker.” Ook Stefaan en Inge hebben een tactiek: “Als wij iets samen moeten doen, gaan we eerst overleggen en dan functioneren.” De klok tikt genadeloos verder en de jury legt nog wat extra druk door op hun vingers te komen kijken. Na een grondige inspectie is het tijd voor hun oordeel…

Welke kandidaten verlaten Paradijs zoekt personeel?

Na de eerste opleidingen binnen het resort krijgen de duo’s een rondleiding buiten de hotelmuren. Wie hier wil wonen en werken, moet namelijk ook het echte Zanzibar leren kennen. Hoe leuk de sfeer ook is, dit is géén plezieruitstapje. De duo’s zullen alle informatie goed moeten opslaan, want straks volgt een kennistest.  In de Zanziraad wordt alles besproken: de eerste indrukken, de huishoudproef, de kennistest. Tijd om het kaf van het koren te scheiden… In de tweede aflevering moeten Lies De Boeck en Bram Van Landuyt de wedstrijd verlaten.

(Giftig) Roomservice ontbijt

De volgende opdracht zien we in de derde aflevering. De kandidaat-uitbaters moeten een eigen versie presenteren van het roomservice ontbijt van de Zweedse chef Jussi. De duo’s krijgen elk 45 minuten voor deze opdracht, maar dat verloopt niet voor iedereen zonder slag of stoot… De groene vingers van Arno spelen duidelijk in zijn voordeel: hij kent de moestuin intussen goed en weet perfect wat bruikbaar is voor een geslaagd ontbijt. Thomas en Ileen hebben die tuinkennis niet en grijpen terug naar wat ze kennen: pannenkoeken.  Als laatste vliegen Ralph en Elise de keuken in. Zij kiezen voor een Belgisch getint ontbijt met soldaatjes, croque monsieur en om de Zanzifactor te verhogen… euh zand? “Zand op een bord? Dat is een gezondheidsrisico. En die bloem hier? Die is giftig.” Dit ontbijt is duidelijk een ‘no go’ voor chef Jessi. 

Swahili leren

Zanziblue werkt graag met lokale ingrediënten en liefst zo vers mogelijk. De duo’s moeten naar de plaatselijke markt maar dat gebeurt niet onvoorbereid: ze worden terug naar de schoolbanken gestuurd en krijgen op de lokale meisjesschool een spoedcursus onderhandelen in het Swahili. Genoeg woordenschat om de theorie om te zetten in de praktijk: de vijf duo’s krijgen 30 minuten en 30.000 Tanzaniaanse Shilling om de 10 producten te vinden die op het boodschappenlijstje van Mama Bahati staan. Hoe meer budget ze overhouden, hoe beter. Alle boodschappenmandjes en rekeningen zijn onder de loep genomen. Welke duo’s liggen goed in de markt en welke niet? 

Magische avond voor personeel Zanziblue

Dan rest de duo’s nog één ding: de handen uit de mouwen steken en het personeel van Zanziblue een magische avond bezorgen. Wanneer het feest zijn piek bereikt, komt de jury onverwachts met een belangrijke boodschap… De sfeer slaat onmiddellijk om…

Bekende gasten Zanziblue

In de vierde aflevering zien we dat er bekende gasten naar Zanziblue afreizen. Dat zijn Candice en Martijn uit Blind Getrouwd, Pat Krimson en Loredana van 2 Fabiola (die we binnenkort zien in Liefde voor muziek) en Kathleen Aerts en haar gezin (die een vervolg maken op Villa Zuid-Afrika). De gasten hebben allemaal speciale wensen. De deelnemers aan Paradijs zoekt Personeel hebben alleen geen idee wie ze mogen verwelkomen. Er wordt in ieder geval uitgepakt, bijvoorbeeld met blauwe olifanten op het bed, en met een massage na sluitingstijd. De bekende Vlamingen hebben (bewust) natuurlijk wel een paar lastige vragen en opdrachten voor de deelnemers. In de vijfde aflevering zien we bijvoorbeeld hoe ze een romantisch diner verzorgen voor Candice en Marijn. De vips zullen de service evalueren en de jury neemt die evaluatie mee naar de Zanziraad waar ze bespreken wie het eiland zal moeten verlaten.

Hospitality skills

De volgende dag begint al even paradijselijk als de vorige is geëindigd. De jury wil de duo’s nog één keer testen op hun hospitality skills: ze moeten voor de vips de perfecte excursie organiseren. Inge en Stefaan en Ileen en Thomas krijgen de opdracht om alles voor te bereiden, de verantwoordelijkheid voor de excursies wordt nadien doorgegeven aan de andere duo’s. Amy en Arno gaan met Kathleen en co naar de geboorteplek van Freddie Mercury, Elise en Ralph vergezellen Candice en Marijn op de catamaran, en Liana en Hripsimè trekken met Patje en Loredana de jungle in waar ze op onvoorziene problemen stoten… Hoe worden ze beoordeeld? De Zanziraad komt samen en maakt de balans op. Helaas moeten vriendinnen Liana Davtyan en Hripsimè Arutunian Paradijs zoekt Personeel verlaten.

Eigenaars Zanziblue incognito

De vier overgebleven duo’s krijgen in de aflevering van donderdag een spannende dag voor hun kiezen. Het resort opent zijn deuren voor het échte publiek en de jury verdeelt de taken. Voor de duo’s is het dus alle hens aan dek. Ze treffen de nodige voorbereidingen in het departement dat hen werd toegewezen. Vandaag checken meteen zeven gezinnen in waaronder een paar heel bijzondere undercovergasten: Cris en Cristina, de eigenaars van Zanziblue. Ze checken in onder de valse namen Vio en Catrina en willen de service van de kandidaat-uitbaters aan den lijve ondervinden. 

Undercovergasten

Bij de avondservice zijn Elise en Ralph heel attent voor alle gasten. Maar één belangrijke tafel lijken ze te vergeten… die van eigenaars Cris en Cristina. Het koppel is zich van geen kwaad bewust: “Iedereen kreeg op tijd zijn eten behalve dat koppeltje uit Roemenië. Ze kregen hun voorgerecht maar toen bleef het maar duren en duren”, beseft Elise, maar jammer genoeg ondernemen ze geen enkele actie. En dat valt ook de eigenaars op: “Ze hadden interactie met alle tafels, behalve met de onze en tot overmaat van ramp verdwenen ze plots.”

Reuzenschildpadden op Prison Island

De volgende dag staat een excursie op het programma. Undercover eigenaars Cris en Cristina en hun begeleiders Inge en Stefaan zijn onderweg richting Prison Island dat bekend is om zijn reuzenschildpadden. Vaste tourgids Osmann is er ook bij. Hij zit mee in het complot want hij kent Cris en Cristina natuurlijk. Inge en Stefaan volgen en genieten zelf van de uitstap, in die mate dat Cris en Cristina merken dat zij meer met de schildpadden bezig zijn dan met hun job…

Eindoordeel

En dan is het tijd voor het oordeel van de eigenaars en ze vatten het als volgt samen: “There were good parts and terrible parts”. Niet alles is vlekkeloos verlopen. Tijd om de duo’s met de neus op de feiten te drukken…

Sollicitatiegesprek

De reveal van Cris en Cristina is gespreksonderwerp nummer één, zo zien we in aflevering 6. Eén voor één worden de duo’s bij het eigenaarskoppel verwacht voor een sollicitatiegesprek. Amy en Arno bijten de spits af en mogen als eersten de eigenaars proberen te overtuigen van hun kwaliteiten. Tijdens de gesprekken moet het resort wel blijven draaien en de duo’s herorganiseren zich om als één team Zanziblue te runnen. Elise werpt zich alvast op als leider.

Zanziblue heeft vijf sterren

Na de gesprekken tussen de eigenaars en de duo’s is het nu aan de Zanziraad om te beslissen wie het paradijs moet verlaten. Ze hebben de prestaties en persoonlijkheid van de kandidaten opnieuw geëvalueerd na de feedback van de eigenaars. “We hebben vooral gekeken naar de geleverde diensten. Dit hotel heeft vijf sterren en die standaard werd niet bereikt”, aldus jurylid Yannick Busaan. Voor welk koppel eindigt de droom vanavond?

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

22 februari 2022 /