Flikken Rotterdam seizoen 7: cast en verhaal

Flikken Rotterdam seizoen 7 is vrijdag 15 september 2023 iets na 20.30 uur weer van start gegaan bij AVROTROS op NPO1. In het zevende seizoen staat wantrouwen binnen het team centraal in Flikken Rotterdam. De reeks is voorzien van audiodescriptie. Ontdek in dit artikel alles over Flikken Rotterdam seizoen 7, cast en verhaal.

Wil je een seintje krijgen als Flikken Rotterdam seizoen 8 volgt, volg ons dan via InstagramWhatsApp, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Flikken Rotterdam seizoen 7

Flikken Rotterdam seizoen 7 draait om wantrouwen binnen het team. Officier van justitie Hein Berg (Huub Stapel) vermoedt dat er een informant in het team zit. Iemand die met een gebeurtenis uit zijn of haar verleden wordt gechanteerd. Maar als hij hen gaat onderzoeken, dan ontdekt hij bij hun allemaal kwesties die hun chantabel maken. Stan (Cees Geel), Noucha (Ortál Vriend), Dries (Mark van Eeuwen) en Carolien (Anneke Sluiters) krijgen door dat Hein hen onderzoekt en roepen hem ter verantwoording. Hein, die denkt de sleutel van het raadsel in handen te hebben, weigert openheid van zaken te geven, om daarna te ontdekken dat de informant nergens voor terugdeinst om zijn of haar identiteit verborgen te houden, met alle gevolgen van dien… Kortom: Flikken Rotterdam 2023 (seizoen 7) wordt weer spannend!

Flikken Rotterdam cast

De cast van Flikken Rotterdam wordt gevormd door Mark van Eeuwen, Cees Geel, Huub Stapel*, Ortál Vriend en Anneke Sluiters. Daarnaast zien we in Flikken Rotterdam 2023 ook nog tal van andere acteurs voorbij komen. Als daar belangrijke personages bij zitten, dan werken we dit artikel natuurlijk bij.

Cast Flikken Rotterdam 2023

  • Huub Stapel speelt vanaf het begin van de reeks Hein Berg. Op dit moment zien we de acteur als presentator van Langs de IJssel. Eerder zag je hem bijvoorbeeld in de Netflix-film Ferry. Wat mij betreft is hij één van de beste acteurs van Nederland. Of hij nu Luuk Vonk in Zwarte tulp*, Jacob Somers in Moeder, ik wil bij de revue* of Dirk De Groot in de Vlaamse serie Windkracht 10 speelt – ik vind zijn spel altijd heel overtuigend. Maar het begon namelijk allemaal met zijn rol als de nieuwsgierige liftmonteur Felix Adelaar in De Lift* van Dick Maas. Daarnaast heeft hij ook verschillende tv-programma’s gemaakt. Dit schreef ik op VlaamsKijken over Huub Stapel.
  • Mark van Eeuwen kruipt al zeven seizoenen in de huid van Dries van Weelden. Deze acteur leerden we kennen in zijn rol van Jack van Houten in Goede tijden, slechte tijden. Daarna speelde hij nog tal van rollen. Recent is Mark van Eeuwen vooral achter de schermen actief, als producer van bijvoorbeeld Kerstgezel.nlDe slag om de Schelde en nu van De Joodse Raad (de reeks die in 2024 op tv komt). Je zag ‘m ook in Yentl en de Boer de Serie en hij kwam kort voorbij in Odds.
  • Cees Geel* zien we in de cast van Flikken Rotterdam als Stan Vroom. Deze acteur heeft al ontzettend veel rollen op zijn naam staan; variërend van Toine in Unit 13 tot aan de indrukwekkende film Simon. Maar denk ook aan Meiden van de Wit, Samen en Levenslied. Recent zag je hem in Rampvlucht en Leeuwin.
  • Ortál Vriend speelt Nouchka van Vliet. We zagen haar voor het eerst op tv in 4Jim. Daarna speelde ze – net als Maartje van de Wetering – in Celblok H. Ze deed mee aan De Verraders seizoen 2. Ortál Vriend zag je ook in de film De Veroordeling en ze werkt momenteel aan de tv-serie Bodem, waarin ze de rol van Davina speelt.
  • Anneke Sluiters is de nieuwste vaste aanwinst in de Flikken Rotterdam cast. Sinds seizoen 6 is ze te zien als Carolien Verbeek. Je zag haar eerder onder andere in Tulipani, Bad Influencer en Van der Valk. Anneke Sluiters gaan we ook zien in Rundfunk: Duco & Roy en Witte Wieven.

Flikken Rotterdam seizoen 7 kijken

De zes seizoenen van Flikken Rotterdam, die eerder werden uitgezonden, zijn allemaal op dvd verkrijgbaar. Seizoen 1 tot en met 6 staat op NPO Plus. De afleveringen van Flikken Rotterdam seizoen 7 komen ook op NPO Start en NPO Plus. NPO Start is in combinatie met een VPN Verbinding ook buiten Nederland te kijken (bij NPO Plus lukt dat volgens mij niet, omdat je hier een abonnement voor moet afsluiten). Voor wie nog een nieuwe spannende serie wil kijken; op 9 november is de NPO serie Santos van start gegaan.

Meer over de inhoud van de afleveringen van Flikken Rotterdam seizoen 7:

Transplantatie

Dries en Carolien belanden in een levensgevaarlijke situatie waarbij een dode valt. De rest van het team schiet hen te hulp, maar hun aanvaller ontkomt. Stan en Noucha zoeken de dokter die illegaal de nier van een Nigeriaanse immigrant heeft verwijderd. Tijdens dat onderzoek vinden ze een verband met de aanval op Dries en Carolien.

Klokkenluider

Carolien ontmoet via een datingapp een interessante man, die haar de volgende dag flink in de problemen brengt. Dries en Carolien moeten tevens de moord onderzoeken op een klokkenluider, die beweert dat er illegaal Russische olie wordt ingevoerd in de haven. Hein Berg begint een eigen onderzoek naar de dood van Paul Beijerland.

Obsessie

Hein werkt samen met Hermine Monserrat in het onderzoek naar de dood van Paul Beijerland. Terwijl Hermine infiltreert in de Nigeriaanse Freeland Church, onderzoekt Hein of de leden van het team chantabel zijn. Iemand moet Paul hebben verraden. Het team onderzoekt ondertussen de moord op een voormalig directielid van de firma Blik Finance.

Valse bewegingen

Hermine ziet dat de Freeland Church meer doet dan alleen erediensten organiseren. Hein ontdekt de datingactiviteiten van Carolien, die haar chantabel maken. Noucha en Stan komen in het onderzoek naar de dood van een verkoper van PGP-telefoons een oude bekende tegen.

Stalker

Zanger Ries heeft na een optreden een gewelddadige ontmoeting met een stalkende fan. Als die vrouw de volgende dag dood wordt gevonden, beroept Ries zich op geheugenverlies. Hermine en Hein komen erachter dat Beatrice Rosenkrantz en Tommy M’Butu van de Freeland Church mogelijk met de dood van Paul Beijerland te maken hebben.

Hein Berg

Hein Berg wordt wakker naast het vermoorde lichaam van Hermine Monserrat en roept de hulp in van Orlando Hooi. Hij heeft geen idee wat er is gebeurd en wordt aangehouden door de rijksrecherche. Als het team de feiten probeert te achterhalen, ontdekken ze dat Hein hen allen in staat acht tot het lekken van informatie.

Nederland Eerst

De rechercheurs krijgen te maken met de ontvoering van de vriendin van de financier van een politieke partij. Hein is door de inspanningen van het team vrijgepleit van betrokkenheid bij de dood van Hermine. De scheiding van zijn vrouw Gertie eist zijn tol van Stan. Zeker als Gerties nieuwe beste vriendin eisen begint te stellen.

Identiteit

De moord op een jongen leidt naar een moeder en dochter die beweren nergens mee te maken te hebben. Pas als de vader opduikt, blijkt dat ze alles met de dood van het vriendje te maken hebben. Beatrice Rosenkrantz blijkt verantwoordelijk voor de moord op Hermine. En Gertie roept de hulp in van Stan.

Seizoensfinale Flikken Rotterdam

De seizoenfinale van Flikken Rotterdam wordt uitgezonden op 24 november 2023, 20.30 uur op NPO 1. Hier alvast meer over de aflevering.

Judas – De dood van Gertie en de aanhouding van Stan hebben het team ervan overtuigd dat er inderdaad een verrader in het team zit, die samenwerkt met de Freeland Church. Als ze op zoek gaan naar Beatrice, vinden ze eindelijk de identiteit van de informant. Op dat moment worden ze van het onderzoek gehaald. Op eigen houtje en met gevaar voor eigen leven, gaan Stan, Noucha, Dries en Carolien toch achter de informant aan.

Flikken Rotterdam seizoen 8 (2024)

Of we in 2024 kunnen kijken naar Flikken Rotterdam seizoen 8? Op dit moment heb ik daar nog geen bevestiging van kunnen vinden. Anderzijds denk ik dat een achtste seizoen voor deze reeks wel een kanshebber is. Flikken Maastricht is inmiddels tenslotte al toe aan de komst van seizoen 18. Als we meer weten over Flikken Rotterdam seizoen 8 dan delen we dat natuurlijk via onze social media. Deze reeks is tenslotte voortgekomen uit Flikken (Gent).

Trailer nieuwe seizoen Flikken Rotterdam

Foto: AVROTROS – Ruud Baan

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

24 november 2023 /