Scrooge Live 2021 met deze acteurs en zangers in de cast

Scrooge Live is terug in 2021. Na de succesvolle eerste editie van Scrooge vanuit Dordrecht wordt het spektakel nu gebracht vanuit Leeuwaren. Ontdek hier alles over deze show. Een verrassende mix van bekende acteurs, actrices, zangers en zangeressen brengt het iconische kerstverhaal over Ebenezer Scrooge (naar A Christmas Carol van Charles Dickens) tot leven. Met de spectaculaire live televisie-uitzending wordt, in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp, aandacht voor kinderarmoede in Nederland gevraagd.

Scrooge Live 2021

Het iconische verhaal van A Christmas Carol van Charles Dickens – over Ebenezer Scrooge, een aartsgierigaard die armen en zieken veracht – is in binnen- en buitenland al vele malen verteld. Dit jaar wordt Scrooge opnieuw, door een sterrencast, naar een bijzonder live en hedendaags televisiespektakel vertaald. Scrooge Live zal eruitzien als een muzikale speelfilm, met een eigentijdse twist herschreven door cabaretier, acteur en schrijver Kasper van Kooten. In de editie van 2020 vertolkte hij de rol van Bob Cratchit.

Cast Scrooge Live 2021

Scrooge Live 2021 wordt gebracht door een cast vol met bekende acteurs, actrices, zangers en zangeressen. De rol van aartsgierigaard Ebenezer Scrooge, die zieken en armen veracht, wordt gespeeld door Jeroen van Koningsbrugge. Joep van Deudekom is de vertellen. Tygo Gernandt is te zien als Jacob Marley, Sergio Romero IJssel als Bob Cratchit, Esmée van Kampen als Frederique Holywell, Ferdi Stofmeel als Hugo – de man van Frederique Holywell, Jouman Fattal als geest van het verleden, Karin Bloemen als geest van het heden, Gerard Cox en Joke Bruijs als illuster collectantenduo en Syb van der Ploeg als schoolmeester. En Do als Carol Singer. Net als vorig jaar is Carrie ten Napel te zien als verslaggever.

Cast Scrooge

Veel bekende namen dus in de cast van Scrooge in 2021. Natuurlijk zet ik ze weer op een rijtje.

 • Jeroen van Koningsbrugge ken je als zanger, presentator en acteur. Bijvoorbeeld uit Smeris of De Surprise. In 2022 is het tweede seizoen te kijken van Kamp van Koningsbrugge. Natuurlijk melden we het hier als het zover is. Wil je dat niet missen, volg ons op Instagram of via de Facebook-groep.
 • Joep van Deudekom is een Nederlandse cabaretier, maar ook schrijver van bijvoorbeeld kinderboeken over voetbal.
 • Tygo Gernandt deed mee aan The masked singer dit jaar. Een bewijs dat de acteur ontzettend veelzijdig is. Zo ben ik persoonlijk ook erg onder de indruk van de tv-programma’s die hij maakt. Zo dook hij recent in de jeugdcriminaliteit.
 • Sergio Romero Ijssel behoort al sinds de start tot de cast van Flikken Maastricht.
 • Esmée van Kampen zag je recent op tv in Hemelrijken. Je kent deze actrice verder van Dit zijn wij, de Nederlandse Loft en series als Komt een man bij de dokter (sketches), Familie Kruys en Tessa.
 • Ferdi Stofmeel is deze kerstvakantie te zien in de herhaling van Rudy’s grote kerstshow. Je kent hem natuurlijk ook van de serie van De regels van Floor en Niks te melden.
 • Jouman Fattal is op dit moment te zien in de nieuwe serie Zina. Maar je kent haar ook vanMeskinaDe Hokje, Anne Plus, Koppensnellers en de tv-serie Thuisfront. Daarnaast zag je haar recent in de telefilm De Zitting en in de net uitgekomen film (R)Evolutie.
 • Karin Bloemen is zowel zangeres als actrice. Maar je kunt haar ook kennen van haar indrukwekkende persoonlijke verhaal, waarop de film Buiten is het feest is gebaseerd.
 • Gerard Cox en Joke Bruijs waren in de jaren zeventig een stel, maar ze worden nu nog steeds gecast als liefdeskoppel. Beide zingen en acteren ze.
 • Syb van der Ploeg ken je als zanger van De Kast.
 • Carrie ten Napel is presentatrice bij Omroep Max. Zo zien we haar op dit moment bijvoorbeeld met Dionne Stax in nieuwe afleveringen van Droomhuis Gezocht.

Elske DeWall / Do in Scrooge

De regie is in handen van niemand minder dan David Grifhorst en Eric van Tijn heeft de muzikale leiding over Scrooge Live. De bekende Friese zangeres Elske DeWall zou de frontvrouw zijn van een uniek koor met carol singers. Helaas viel ze een paar dagen van te voren uit met corona. Last minute werd ze vervangen door Do.

Leeuwarden

Scrooge Live wordt volledig in kerstsfeer en tegen het prachtige decor van de stad Leeuwarden opgevoerd. Het verhaal wordt op muzikale wijze verteld met nieuwe arrangementen van passende kerstnummers en internationale hits, die iedereen thuis mee kan zingen. Kortom: een heerlijke kerstbeleving voor de hele familie!

Nationaal Fonds Kinderhulp

Helaas is de boodschap van Scrooge Live nog altijd in hoge mate actueel en urgent. In Nederland leven op dit moment 315.000 kinderen en jongeren tot 21 jaar in armoede, met alle gevolgen van dien. Dat is maar liefst één op de twaalf. Onderzoek toont aan dat armoede bij een kind levenslange gevolgen kan hebben. Met Scrooge Live wordt aandacht gevraagd voor kinderarmoede in Nederland. Het doel van de uitzending is om het probleem aan de kaak te stellen en om zoveel mogelijk geld op te halen, om deze kinderen aan nieuwe kleding te helpen. Kinderhulp vindt namelijk dat álle kinderen een beetje warmte verdienen, maar bovenal mogen ervaren dat ze belangrijk zijn en erbij horen.

Scrooge Live wordt geproduceerd door Mediawater in samenwerking met Kinderhulp en Omroep MAX.

Foto: Cast 2021 | © Jasper van Bladel/MAX

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

18 december 2021 /