De Piraten van Hiernaast op tv kijken | Ontdek alles over de cast

De Piraten van Hiernaast met Tygo Gernandt en Egbert-Jan Weeber is vanmiddag om 15.37 uur op NPO3 te kijken. De film kwam op 1 juli 2020 uit. Het is een stoere piratenfilm vol vriendschap en avontuur voor het hele gezin (let op geschikt voor zes jaar en ouder wegens geweld en angst). Ontdek hier alles over het verhaal en de cast van De Piraten van Hiernaast.

De Piraten van Hiernaast

In De Piraten van Hiernaast wordt het saaie kustplaatsje Zandwijk aan Zee op stelten gezet door de komst van de zwaardvechtende en rum-drinkende piratenfamilie Donderbus. Terwijl de suffe buurtbewoners de waakhaai en huis-octopus maar niets vinden, sluit de elfjarige Michiel, ondanks hun verschillen, vriendschap met de stoere piratenjongen Billy. Maar hij dreigt zijn nieuwe vriend te verliezen wanneer aartsvijand Knokige Krelis (Tygo Gernandt) plots opduikt. Samen met hun buurmeisje Elizabeth gaan de jongens de strijd aan tegen de gevaarlijkste piraat op zee…

De film De Piraten van Hiernaast is gebaseerd op het boek van Reggie Naus, die een hele Piraten-reeks schreef.

Cast De Piraten van Hiernaast

Veel bekende gezichten in de cast van De Piraten van Hiernaast. Zo speelt Egbert-Jan Weeber de rol van vader en beroepspiraat Hector Donderbus. Hij gaat met zijn gezin aan wal, maar wordt nog steeds gezocht en uitgedaagd door aartsrivaal Knokige Krelis. Die rol wordt dan weer gespeeld door (Tygo Gernandt. Verder in de cast Matti Stooker, Samuel Beau Reurekas, Sarah Janneh, Celeste Holsheimer, David Lucieer, Nyncke Beekhuyzen, Bert Hana, Sytske van der Ster, Peter van Heeringen en Ilse Warringa.

Acteurs en actrices

Ben je benieuwd waar je al die acteurs en actrices uit de cast van De Piraten van Hiernaast van kent? We zetten het voor je op een rijtje.

  • Egbert-Jan Weeber zag je in 2020 in de serie Commando’s. Vanaf morgen (2 januari) is hij te zien in de nieuwe mini-serie Diepe Gronden. Je kent hem verder bijvoorbeeld van Bagels & Bubbels, Moeder – ik wil bij de revue, maar ook uit Verborgen gebreken. En zo zijn er nog tal van series en films met Egbert-Jan Weeber.
  • Tygo Gernandt deed mee aan The masked singer dit jaar. Een bewijs dat de acteur ontzettend veelzijdig is. Zo ben ik persoonlijk ook erg onder de indruk van de tv-programma’s die hij maakt. Zo dook hij recent in de jeugdcriminaliteit. Je zag ‘m aan het eind van het jaar ook in Scrooge Live 2021.
  • Matti Stooker was eerder te zien in Zeven Kleine Criminelen als Tomek.
  • Samuel Beau Reurekas debuteerde als Victor in Circus Noël.
  • Sarah Janneh is op dit moment te zien als de vriendin van Danielle in het derde seizoen van Undercover. Recent zag je haar nog in All Stars & Zonen. Sarah Janneh was voor het eerst op tv te zien in Zwarte tulp als gedetineerde. Daarna volgden rolletjes in Flikken Maastricht en Van God Los. In Soof 3 speelt ze Maria.
  • Celeste Holsheimer debuteerde in Toen mijn vader een struik werd. Ze zag haar daarna als de jonge Astrid Holleeder in Judas en recent als de jonge Pia Plesman in Vliegende Hollanders.
  • David Lucieer ken je uit tal van Nederlandse films en series. Hij is misschien wel het meest bekend van Dokter Deen. Maar hij speelde ook mee in Alles voor elkaarRechercheur Ria en Den Uyl en de affaire Lockheed. En niet te vergeten natuurlijk Papadag. Dit jaar zal hij te zien zijn in de nieuwe film Piece of My Heart van Dana Nechushtan.
  • Nyncke Beekhuyzen leerden we in Nederland kennen in de telenovelle Lotte. Daarna zagen we haar in heel diverse rollen.
  • Bert Hana zag je bijvoorbeeld als campingbeheerder in Ron & Riet vertrekken niet, maar ook in I.M. als Thijs Palmen.
  • Sytske van der Ster werd bij het grote publiek bekend als Marjolein uit De co-assistent. Daarna zag je haar bijvoorbeeld in Levenslied en zette ze een geweldige hoofdrol neer in Heer & Meester als Suzy. Wat mij betreft een actrice die veel meer rollen zou mogen krijgen. Recent was ze te zien in BuZa.
  • Peter van Heeringen was bijvoorbeeld in Stanley H. te zien als Koos Hoedemans.
  • Ilse Warringa zag je recent op tv in Vlogmania. Maar je kent haar ook van als Juf Ank in De Luizenmoeder. Recent is in Nederland zelfs De Luizenmoeder-film uitgekomen. Wist je dat deze actrice De Luizenmoeder bedacht heeft en ook de film regisseerde. Voor haar rol in deze serie won ze een Gouden Kalf en de Zilveren Televisier-ster. Verder zag je Ilse Warringa in Nieuw Zeer en in de film Niks vreemds aan.

Rolverdeling

  • Egbert-Jan Weeber – Hector Donderbus
  • Tygo Gernandt – Knokige Krelis
  • Matti Stooker – Michiel Brugman
  • Samuel Beau Reurekas – Billy Donderbus
  • Sarah Janneh – Betsie Donderbus
  • Celeste Holsheimer – Elizabeth Daandels
  • David Lucieer – Robert Brugman
  • Nyncke Beekhuyzen – Yvonne Brugman
  • Bert Hana – Buurman Daandels
  • Sytske van der Ster – Buurvrouw Daandels
  • Peter van Heeringen – Opa Donderbus
  • Ilse Warringa – Intercedent

Regisseur Pim van Hoeve

Pim van Hoeve is een veelgeprezen regisseur van speelfilms, televisiedrama en muzikale komedies, die graag zingt op de set. De Piraten van Hiernaast is zijn zesde speelfilm. Je kent hem bijvoorbeeld van de Dummie de Mummie films, maar ook van Liever Verliefd. Daarnaast regisseerde hij verschillende biografische drama’s. Denk dan aan de serie over Prins Bernhard (met Daan Schuurmans), Koningin Beatrix (met Willeke van Ammelrooy), Freddy Heineken (met Thom Hoffmann), Vincent Van Gogh (met Barry Atsma en Jeroen Krabbé) en Johan Cruyff (met Reinout Scholten van Aschat). Maar mijn persoonlijke favoriet van Pim van Hoeve blijft de musicalreeks Petticoat met Abbey Hoes in de hoofdrol.

De Piraten van Hiernaast kijken

Nu kun je De Piraten van Hiernaast op 1 januari 2022 dus op NPO Zapp / NPO3 kijken. Aansluitend zal hij dan te zien zijn op NPO Start / NPO Start Plus. De film staat daarnaast op Videoland en is in België te kijken via Streamz+.

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

1 januari 2022 /