Flikken de Podcast: achter de schermen bij politieserie

Dankzij Flikken de Podcast kun jij mee luisteren achter de schermen bij één van de populairste politieseries van Nederland: Flikken Maastricht. Ben Prins is de host van deze podcast; hij is mediamaker, designer en bovenal gek op televisie. Hij neemt ons mee in de Flikken-wereld. Wist je dat er zelfs een tweede seizoen is?

Dit bericht verscheen voor het eerst op VlaamsKijken op 11 februari 2022 (toen bij seizoen 16); ik heb het op woensdag 25 april 2023 bijgewerkt, omdat Flikken de Podcast seizoen 2 nu in volle gang is.

Podcast Flikken Maastricht

Zijn de wapens echt, hoe worden bloed en verwondingen gemaakt, wie zoekt alle locaties uit, doen acteurs hun eigen stunts, wie maakt de muziek, hoe is het om bad guy te spelen, waarom draagt Wolfs cowboylaarzen en is het haar van Eva echt? Het zijn slechts een paar van de vele vragen die fans en trouwe kijkers van Flikken Maastricht al jaren bezighouden. In de 17 seizoenen van de langstlopende dramaserie is er dan ook veel gebeurd en hebben Wolfs, Eva, Marion en Romeo van alles meegemaakt. En dat geldt niet alleen voor de karakters in de serie, ook op de set is er een bijzondere band tussen de cast en crew.

Flikken de Podcast

In Flikken de Podcast neemt host Ben Prins de fans tien afleveringen lang mee achter de schermen. In elke aflevering bespreekt hij een ander thema; van stunts, wapens en de politie, tot locaties, muziek, verhaallijnen en kleding. Cast en leden van de crew vertellen over hun meest memorabele momenten, leuke anekdotes en opvallendste afleveringen en gaan samen met de presentator in op brandende vragen van trouwe kijkers.

Achter de schermen

Zo vertelt de stuntcoördinator van Flikken over de levensgevaarlijke stunt waarbij Victor Reinier boven een werkende papierversnipperaar hing, horen we hoe de scenarioschrijver al die jaren de spanning in de verhaallijnen vasthoudt en legt de wapenspecialist uit hoe hij de acteurs veilig heeft leren schieten. Maar ook vertelt de grimeur hoe hij een bloederige schiet- of snijwond maakt en horen we van de editor wat het Flikken DNA is en hoe dat iedere aflevering terugkomt. Het is na al die jaren tijd om alle mooie verhalen boven tafel te krijgen en de meest prangende vragen te beantwoorden in Flikken de Podcast.

Flikken de Podcast seizoen 2

Ook in het tweede seizoen van Flikken de podcast neemt host Ben Prins de trouwe fans weer mee voor ‘een kijkje achter de schermen’ en behandelt hij thema’s als figuratie, visual & special effects, art direction en licht & geluid.

Gastrollen Flikken Maastricht

Zo ontdek je in Flikken de Podcast seizoen 2, aflevering van vrijdag 28 april, meer over het casting proces en de gastrollen. We hebben Wolfs, Eva, Marion en Romeo. Maar Flikken Maastricht kent meer bekende gezichten. Wat dacht je van computerman Larry (gespeeld door Bert Apeldoorn)? Of patholoog Timo (volgens mij gespeeld door Remco Melles)? Hoe word je een gezicht in Flikken? Casting director Betty Post doet een boekje open.

Flikken Rotterdam

Zoals ik begrijp draait in ieder geval dit eerste seizoen van Flikken de Podcast om Flikken Maastricht. Wie weet komt er – als Flikken Rotterdam weer op tv is – ook wel een editie. Die kan ons dan een kijkje achter de schermen geven bij de Rotterdamse spin off van de reeks.

Flikken de Podcast luisteren

Flikken de Podcast is iedere vrijdagochtend vanaf 07.00 uur te beluisteren op alle bekende podcast-kanalen.

Foto: AVROTROS / William Rutten

* Let op: we werken in onze artikelen met affiliate links, waarbij we je verwijzen naar partners waarvan wij denken dat ze interessant voor jou zijn of aansluiten bij dit artikel. Wil je VlaamsKijken steunen, klik hier en ontdek alle mogelijkheden op een rijtje.

Altijd op zoek naar leuks om te kijken:

25 april 2023 /