Imanuelle Grives en Victor Reinier gaan zeilen in Alle hens aan dek

Imanuelle Grives, Victor Reinier, Caroline van Eeden, Marco Kroon en Rintje Ritsma doen mee aan het nieuwe SBS6-programma Alle hens aan dek. Onder leiding van voormalig Volvo Ocean Race schipper Hans Bouscholte varen ze de Noordelijke Oceaan route. Het is de Nederlandse variant van Over de oceaan. Alle hens aan dek wordt wekelijks uitgezonden vanaf maandag 9 november om 20.30 uur bij SBS6 en via Kijk.nl.

Alle hens aan dek

Drie weken lang trotseren Imanuelle Grives, Victor Reinier, Caroline van Eeden, Marco Kroon, Rintje Ritsma en schipper Hans Bouscholte de uitdagingen van het leven op zee vanaf het historische raceschip King’s Legend. Denk aan metershoge golven, storm, zeeziekte, windstilte, kou, uitputting en wekenlang geen land in zicht. De onervaren zeelieden moeten als team samenwerken om de gevaren van de zee te trotseren en de andere kant van de oceaan heelhuids zien te bereiken. Een strijd tegen de elementen en vooral: tegen zichzelf. Want er is natuurlijk ook geen contact met het vertrouwde thuisfront; mobiele telefoons hebben hier geen bereik.

Noordelijke Oceaan route zeilen

Voor Alle hens aan dek is gekozen voor de Noordelijke Oceaan route. Een uitdagende tocht, die voert van Las Palmas door de Atlantische Oceaan, Ierse Zee en het Kanaal naar Nederland als eindbestemming. Het doel van de reis is het ronden van de mythische Fastnet Rock in het zuidwesten van Ierland. Deze rots met vuurtoren staat onder zeezeilers bekend als de ‘holy grail’ van het zeezeilen. Dit alles doen ze onder leiding van de zeer ervaren zeiler Hans Bouscholte, die al vijf keer wereldkampioen werd.

Alle hens aan dek vs. Over de Oceaan

Als je kijkt naar de verschillen tussen Alle hens aan dek en Over de Oceaan, dan zie je dat de Belgen en Nederlanders voor andere routes hebben gekozen. De Vlamingen gingen van Lanzarote naar Guadeloupe. De Nederlanders van Las Palmas terug naar Nederland. In België deden er zes bekende Vlamingen mee. In Nederland is er gekozen voor vijf BN’ers. En ook de keuze qua personen is heel verschillend.

BN’ers met verhaal gaan zeilen

Als ik het lijstje zie met BN’ers dat SBS6 vandaag bekend heeft gemaakt, dan valt meteen op dat dit stuk voor stuk mensen met een verhaal zijn. Verhalen die waarschijnlijk ook niet aan de Vlaamse lezers voorbij zijn gegaan. Hoe anders is dat bij Over de Oceaan, waarbij je vooral nieuwsgierig bent of Jani Kazaltzis, Imke Courtois, Dominique Persoone, Otto-Jan Ham, Charlotte Vandermeersch en Evi Hanssen zo’n avontuur wel kunnen handelen. Bij de Nederlandse deelnemers – Imanuelle Grives, Victor Reinier, Caroline van Eeden, Marco Kroon en Rintje Ritsma – ben ik juist nieuwsgierig naar wat ze gaan vertellen.

Uitgesproken karakters

Of zoals SBS6 het omschrijft in het persbericht, waarmee ze Alle hens aan dek aankondigen (en daarmee de deelname van Imanuelle Grives, Victor Reinier, Caroline van Eeden, Marco Kroon en Rintje Ritsma). “De vijf uitgesproken karakters die op de boot stappen doen dit allen vol overtuiging, wetende dat ze flink uit hun comfortzone gejaagd zullen worden op zoek naar loutering, inspiratie en avontuur. Het zijn stuk voor stuk persoonlijkheden die het lef hebben om stevige uitdagingen aan te durven en willen gaan, zowel op sportief als persoonlijk gebied. De vijf BN’ers met een bijzonder (levens)verhaal, hebben allen hun eigen motivatie om deze strijd met de elementen en zichzelf aan te gaan. Maar een ding hebben ze zeker gemeen: geen zee is te hoog voor deze avonturiers!”

Imanuelle Grives: na gevangenis nu op schip

Actrice Imanuelle Grives (o.a. Keizersvrouwen, Papadag, Vechtershart en Alleen maar nette mensen) zat 52 dagen in de gevangenis, nadat ze op Tomorrowland werd betrapt met een aanzienlijke hoeveelheid drugs. In eerste instantie ging het verhaal dat ze ‘zich wilde inleven’ voor een rol die ze zou gaan spelen. Maar uiteindelijk heeft Imanuelle Grives toegegeven dat dat niet helemaal het verhaal is. Ze was vooral heel druk bezig met werken en feesten. Dealen wilde ze nooit, maar was meer een toevalligheid.

Caroline uit Chateau Meiland

De kijkers kunnen Caroline van Eeden kennen van Chateau Meiland. Zij was de huisvriendin van de familie Meiland, die mee vertrok naar Frankrijk om daar Chateau Marillaux te starten. Na een tijdje besloot ze weer naar Nederland terug te keren. Een moeilijke beslissing die haar heel zwaar viel. Ze voelde zich vooral tegenover Martien schuldig. Tegen Shownieuws zei Caroline van Eeden eerder over de familie Meiland: “Ik was degene die door alle hectiek veranderde, niet zij. Soms lijkt het wel alsof mensen willen dat ik me negatief uitlaat over de familie, maar waarom zou ik? Ze hebben mij altijd als familie behandeld en ik vond het een eer om dit avontuur met hen aan te gaan. Alleen voor mij is het tijd voor een nieuwe fase, in Amsterdam bij mijn familie en vrienden.”

Nieuwsgierig naar wat Martien Meiland over Caroline van Eeden te vertellen heeft, lees dan zijn biografie.

Victor Reinier (Flikken Maastricht)

Acteur Victor Reinier brak door in de jaren negentig met Baantjer, waarin hij twaalf seizoenen Dick Vledder speelde. Sinds 2007 is hij te zien in Flikken Maastricht als Floris Wolfs. Hij acteert niet alleen in de serie, maar is ook betrokken als scriptschrijver en regisseur, net zoals hij dat is bij de spin-off Flikken Rotterdam. Ook Victor Reinier heeft een pittige tijd meegemaakt. In september 2007 raakte zijn toenmalige vriendin Kim Petit in coma na een val uit het raam. Wat volgden waren geruchten dat de acteur zijn geliefde uit het raam had geduwd. Hij werd zelfs door de politie verhoord, maar zij realiseerden zich ook dat Victor Reinier helemaal geen schuld heeft aan dit noodlottige ongeval.

(Gevallen) held Marco Kroon

Majoor Marco Kroon – drager van de Militaire Willems-Orde – houdt zich bij de Landmacht bezig met veteranenzaken. Hij kreeg de Militaire Willems-Orde (de hoogste militaire onderscheiding) voor zijn heldhaftige optreden in Afghanistan, maar kwam daarna meerdere keren negatief in het nieuws. Zo werd hij verdacht én is hij vrijgesproken van drugs- en wapenhandel, was hij tijdens carnaval 2019 betrokken bij een geweldsincident en kwam hij met een omstreden verhaal over een ontvoering tijdens een missie. Kortom Marco Kroon – die ook verschillende boeken schreef – is een omstreden oorlogsheld.

Ervaren zeiler Rintje Ritsma

Als laatste BN’er stapt Rintje Ritsma aan boord van het zeilschip King’s Legend. De oud-schaatster is net vijftig geworden, maar wil vooral veel blijven doen. Zo wil hij nog een keertje meedoen aan de Dakar Rally (wat hij een paar jaar geleden ook al deed als navigator). En ook een oceaan over zeilen behoorde al lange tijd tot zijn dromen. Rintje Ritsma is namelijk al jarenlang een fanatieke zeiler. Wat dat betreft, is hij wel de meest ervaren deelnemer onder de BN’ers. Sowieso houdt Ritsma wel van gekkigheid; hij deed ook mee aan de Nederlandse editie van The Masked Singer.

Alle hens aan dek wordt geproduceerd door Vincent TV Producties. Uitzending: vanaf 9 november om 20.30 uur bij SBS6 en op KIJK.nl.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Instagram, kom bij de Facebook-groep én schrijf je in voor onze nieuwsbrief.


VlaamsKijken steunen?
Om VlaamsKijken mogelijk te maken werken we met Google Ads en affiliate-links (bestel je via zo'n link dan ontvangen wij vanuit de betreffende webshop een kleine vergoeding). Wil je VlaamsKijken zo steunen, koop dan bij onze partners als  Bol.com, Coolblue en Amazon.nl (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en de Video Channels). Ook ontvangen we een kleine commissie via linkjes naar VPN Nederland (die we zelf gebruiken om eenvoudiger tv over de grens te kijken).

21 juli 2020 /